У мене син і дві донечки. Одну звуть Яніна, іншу Олена - Льоля, Лєночка. Жодних повторень. Взагалі старша усюди одна така Яніна Сергіївна. Молодша теж серед Сонь, Маш, Христь одна така, хоча в моєму оточенні Лєн дуже багато
Нещодавно прикол, заповнюємо доки, людина, що я знала як Георгія Івановича, виявився Георгій Ваняйович. Якась дуже романтична особа записала його батька у доках Ванею. Начебто ім'я гарне, але з призвищем вийшла лажа)))
Дейзі, трішки не за темою, з ким народжували ? Не з Донатовичем часом?
Усі імена гарні, аби дитині з ними буде комфортно. Знаю Електрона, його усі звали Еліком в школі. І йому було комфортно і не дражнили. Гірше, коли батьки називають дуже претезиозним ім'ям, і не припускають скорочень. Були у нас в школі Анжеліка і Джульєтта. Перша з подачі батьків наполягала на повному імені, то вона від нас натерпілися. Соромно, дійсно, але діти не сприймають довгих незвичних імен. Друга дівчина приїхала після землетрусу з Вірменії, дуже швидко "перефарбувалася" на Юльку. І було їй щастя. Це я про що, не дуже важливо, як буде звучати ім'я з призвищем, головне, щоб людині з цим ім'ям було комфортно, а всі наші комплекси йдить з дитинства. То крім дорослого довгого гарного імені повинне бути ще дитяче, миле і звичне для нашого вуха. Тоді усім буде добре.
P.S. Лєночка, більш ніж впевнена, що свою Аніту звете Анєю та Анюткою. Чи не так?

Відповісти з цитуванням
Bookmarks