| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Боюсь спросить, следуя логике, какой же ориентации Азаров)))
Вот кто мастер по "каверканью" украинского, так это он, а СТБ уже сто раз аргументированно объяснял свою позицию, в интернете куча информации по этому поводу, в том числе и на словари и правила, которыми канал руководствуется. Меня лично не раздражают новые неизвестные слова, это лишь повод заглянуть в словарь и стать чуточку умнее. А заголовки новостей на СТБ всегда интересны, написаны с большим юмором)
Я всегда считала , что Днепропетровск назван в честь Петровского (укр. Григорій Іванович Петровський).
Поэтому странно мне слышать Дніпропетрівськ
9 липня 1926 р. Катеринослав було перейменовано на Дніпропетровськ (на честь видатного діяча комуністичної партії місцевого походження Г. І. Петровського).
Не в честь ведь Петра назван город))
Востаннє редагував tanyavv: 06.08.2013 о 13:56
Главное, быть счастливой! И не важно, какое заключение напишет психиатр))))))))
Мой рукодельный блог
Ірина, а як буде вірно? "Протягом" ?
Дякую за спілкування рідною мовою. А Ви не з Дніпропетрівська)))? бо я в родині українською спілкуюсь, зараз намагаємось викоринити суржик. Але, як кажуть, "синдром меншовартості", привитий україномовним мешканцям (зараз кажу про саме про Дніпропетровськ) не дає говорити українською не дома..
Курси для вагітних ж/м Лівобережний-3 та вул.Калинова
Сертифікована Доула (АФПБ)
Упродовж.
З Дніпропетровська*-)
Причому росла у бабусі в Юріївському районі - майже на Донбасі
Суржик можна викорінити лише читанням і самоконтролем. Читати-читати-читати. Зараз, на щастя, літератури якісної вже вистачає.
Хоча, моя мова теж не ідеальна, а надто - якщо спілкуюсь з повністю російськомовними, весь час хочеться полегшити їм їх долю і говорити зрозумілішою для них мовою))
Изумительные торты! Более 400 отзывов от форумчан
Аби не набридати у флудилці з мовними заморочками - нагадую про існування хорошої темки. Український лікнеп.
Ви молодець!!!
У мене шеф з Новосибірська, то багато приколів було, накшталт:
-Смачного!
-А что это?
-Приятного аппетита.
-Ты гонишь должно быть три слова
Или
-А что такое три повагаю?
-
-Ну вот же (показує листівку)
- Ааааа. з повагою.. це по вашому москалячому "с уважением"
А зараз вже під впливом інформаційного середовища, документообігу, не контролюючи себе, може сказати "дякую", добрий день" зачекайте хвилинку"
А ще зі сміхом згадую, як в групі була дівчина, яку звільнили від вивчення української мови, бо в неї сколіоз )))
Курси для вагітних ж/м Лівобережний-3 та вул.Калинова
Сертифікована Доула (АФПБ)
Мой блог - отзывы, анонсы, рецензии, множество рецептов и многое другое
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks