Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 141 з 417 ПершаПерша ... 4191131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151191241 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 8328, показано з 2 801 по 2 820.

Тема: Мамина беседка, болталка, флудилка... Том 46

Звідки Ви
    Левобережный
    Дописів
    14 595

Типово

Цитата Допис від Hope Переглянути допис
    даже если так))))) что ну хоть капилюшечку дешевле: гостиница на 4х или квартира?
    Есть же все эти скидочные сайты в том числе и Российские, пару раз меня чего -то на московский раздел закидывало встречала там и на турбазы подмосковные скидки и на хостелы в самой столице может стоит поискать
    Ничто так не стройнит женщину, как НЕ ЖРАТЬ!

Звідки Ви
    Тополь
    Дописів
    6 542

Типово

Цитата Допис від КИЦЮНЯ Переглянути допис
    кстати, вот эти каверкания укр. яза, только на СТБ, никто не замечал, что бедных журналюг заставляют ламать язык...чего стоит слово Эвро ("э"-русская) или "автівки"....Эвген (снова же рус. "э")... там правда и директор канала "блакитний".. так что это нурмуль видимо
    Боюсь спросить, следуя логике, какой же ориентации Азаров)))
    Вот кто мастер по "каверканью" украинского, так это он, а СТБ уже сто раз аргументированно объяснял свою позицию, в интернете куча информации по этому поводу, в том числе и на словари и правила, которыми канал руководствуется. Меня лично не раздражают новые неизвестные слова, это лишь повод заглянуть в словарь и стать чуточку умнее. А заголовки новостей на СТБ всегда интересны, написаны с большим юмором)

Дописів
    2 390

Типово

Цитата Допис від ALIKA Переглянути допис
    Як це-логічно )
    Днепропетровск.
    Корень от имени Петр(история,Название «Днепропетровск», данное Екатеринославу в 1926 г).На украинском языке Пётр-"Петро",следовательно и название города без буквы "i".
    Я всегда считала , что Днепропетровск назван в честь Петровского (укр. Григорій Іванович Петровський).
    Поэтому странно мне слышать Дніпропетрівськ

9 липня 1926 р. Катеринослав було перейменовано на Дніпропетровськ (на честь видатного діяча комуністичної партії місцевого походження Г. І. Петровського).

Не в честь ведь Петра назван город))
    Востаннє редагував tanyavv: 06.08.2013 о 13:56

Звідки Ви
    пр.Кирова
    Дописів
    11 636

Типово

Цитата Допис від Марисон Переглянути допис
    Есть же все эти скидочные сайты в том числе и Российские, пару раз меня чего -то на московский раздел закидывало встречала там и на турбазы подмосковные скидки и на хостелы в самой столице может стоит поискать

Поискать обязательно!!!!
    Не знаю как в Москве, а в Одессе разницы квартира-гостиница нет((( Стоимость однушки мин. 400грн, хостел (двухместный номер с санузлом, но без горячей воды) 80 грн с чел.
    Главное, быть счастливой! И не важно, какое заключение напишет психиатр))))))))
    Мой рукодельный блог

Дописів
    2 934

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    дякую*-)

То Ви вже в тонкощі занурились) Що свідчить про те, що мову відчуваєте)
    Правильніше, без сумніву, говорити: "маєш чудовий/гарний вигляд". Але це якщо "-по-грінченківському" (або по-стбшному) "Виглядати гарно" в сучасній українській мові (в академічних словниках 70-80 років) не є помилкою, але з точки зору лексики і багатства української милозвучніше і природніше говорити "мати вигляд".

Те саме з "будеш робити", "Будеш писати" і т.п. - українською це буде "робитимеш", "писатимеш", є в нас така конструкція.

Вже мовчу про "на протязі"

Ну а про корки...))
    В кожнім разі, це слово новоутворене. І, наскільки я знаю, в словники його досі не вносили в значенні "затор на дорозі". Ризикну припустити, що це слово прийшло в російську (а згодом і в українську) таки з англійської - cork (дослывний переклад). Тому, якщо з оригіналу - то логічніше "корки". *-) Польською також korek.
    Ірина, а як буде вірно? "Протягом" ?
    Дякую за спілкування рідною мовою. А Ви не з Дніпропетрівська)))? бо я в родині українською спілкуюсь, зараз намагаємось викоринити суржик. Але, як кажуть, "синдром меншовартості", привитий україномовним мешканцям (зараз кажу про саме про Дніпропетровськ) не дає говорити українською не дома..
    Курси для вагітних ж/м Лівобережний-3 та вул.Калинова
    Сертифікована Доула (АФПБ)

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від Фуфка Переглянути допис
    Ірина, а як буде вірно? "Протягом" ?
    Дякую за спілкування рідною мовою. А Ви не з Дніпропетрівська)))? бо я в родині українською спілкуюсь, зараз намагаємось викоринити суржик. Але, як кажуть, "синдром меншовартості", привитий україномовним мешканцям (зараз кажу про саме про Дніпропетровськ) не дає говорити українською не дома..
    Упродовж.

З Дніпропетровська*-)
    Причому росла у бабусі в Юріївському районі - майже на Донбасі

Суржик можна викорінити лише читанням і самоконтролем. Читати-читати-читати. Зараз, на щастя, літератури якісної вже вистачає.
    Хоча, моя мова теж не ідеальна, а надто - якщо спілкуюсь з повністю російськомовними, весь час хочеться полегшити їм їх долю і говорити зрозумілішою для них мовою))

Упорство и настойчивость 2012 (Марафон похудения)
    Продавец года 2012
    Дописів
    20 064

Типово

Цитата Допис від Yulenka Переглянути допис
    Боюсь спросить, следуя логике, какой же ориентации Азаров)))
    Вот кто мастер по "каверканью" украинского, так это он, а СТБ уже сто раз аргументированно объяснял свою позицию, в интернете куча информации по этому поводу, в том числе и на словари и правила, которыми канал руководствуется. Меня лично не раздражают новые неизвестные слова, это лишь повод заглянуть в словарь и стать чуточку умнее. А заголовки новостей на СТБ всегда интересны, написаны с большим юмором)

Укрзализныця купыла нови вагины
    кровосиси

Изумительные торты! Более 400 отзывов от форумчан

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Аби не набридати у флудилці з мовними заморочками - нагадую про існування хорошої темки. Український лікнеп.

Дописів
    2 934

Типово

Упродовж.

З Дніпропетровська*-)
    Причому росла у бабусі в Юріївському районі - майже на Донбасі

Суржик можна викорінити лише читанням і самоконтролем. Читати-читати-читати. Зараз, на щастя, літератури якісної вже вистачає.
    Хоча, моя мова теж не ідеальна, а надто - якщо спілкуюсь з повністю російськомовними, весь час хочеться полегшити їм їх долю і говорити зрозумілішою для них мовою))
    Ви молодець!!!
    У мене шеф з Новосибірська, то багато приколів було, накшталт:
    -Смачного!
    -А что это?
    -Приятного аппетита.
    -Ты гонишь должно быть три слова

Или
    -А что такое три повагаю?
    -
    -Ну вот же (показує листівку)
    - Ааааа. з повагою.. це по вашому москалячому "с уважением"

А зараз вже під впливом інформаційного середовища, документообігу, не контролюючи себе, може сказати "дякую", добрий день" зачекайте хвилинку"
    А ще зі сміхом згадую, як в групі була дівчина, яку звільнили від вивчення української мови, бо в неї сколіоз )))
    Курси для вагітних ж/м Лівобережний-3 та вул.Калинова
    Сертифікована Доула (АФПБ)

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від tanyavv Переглянути допис
    Я всегда считала , что Днепропетровск назван в честь Петровского (укр. Григорій Іванович Петровський).
    Поэтому странно мне слышать Дніпропетрівськ

9 липня 1926 р. Катеринослав було перейменовано на Дніпропетровськ (на честь видатного діяча комуністичної партії місцевого походження Г. І. Петровського).

Не в честь ведь Петра назван город))
    Ну а чому ж тоді раніше місто називалося КАТЕРИНОСЛАВ, а не Єкатєрінаслав?*-))
    Значить допускається підгонка під правила української мови? Тоді не бачу криміналу у "підганянні" Петрівського

Звідки Ви
    Тополь-1
    Дописів
    1 740

Типово

Цитата Допис від Конфетка Переглянути допис
    а как на счет "Петрівна"?
    А как насчет фамилии Петровський "1926 р. Катеринослав було перейменовано на Дніпропетровськ (на честь видатного діяча комуністичної партії місцевого походження Г. І. Петровського).’ ?
    о, уже написали))

Звідки Ви
    12-квартал, Гагарина
    Дописів
    2 141

Типово

Цитата Допис від Hope Переглянути допис
    у меня тоже казусов не было. со мной или сразу начинают на русском говорить, или продолжают на укр. Девочка на укр. так красиво разговаривает, правда, я не все понимаю, приходиться переспрашивать) но проблем не было.

а в Карпаты собираюсь) раз уж летний отпуск накрылся медным тазом, то хотелось бы в Карпаты попасть хотя бы в октябре-ноябре. Надеюсь, меня там с моим суржиком поймут)

Девочки, а стоит в Карпаты ехать в октябре-ноябре, или там в это время дожди и мерзко?
    Как по мне позновато. Мы были сентябрь начало октября-самое оно, были в Закарпатье. Сказочно отдохнули: правда там уже в сентябре ночью 7-12, а днем до 25-27.
    Всем привет!!!

Продам детскую одежду и обувь от 0 до 3,5 лет http://forum.gorod.dp.ua/showthread....9#post16606389

Дописів
    2 390

Типово

Ну а чому ж тоді раніше місто називалося КАТЕРИНОСЛАВ, а не Єкатєрінаслав?*-))
    Значить допускається підгонка під правила української мови? Тоді не бачу криміналу у "підганянні" Петрівського
    Разница совсем небольшая)))))))
    Катерина укр - Екатерина - рус.
    Петровський укр. - Петровский рус.

Не вижу і
    Он же не Петрівський

Звідки Ви
    Строителей
    Дописів
    23 646

Типово

Цитата Допис від Анютка5 Переглянути допис
    Как по мне позновато. Мы были сентябрь начало октября-самое оно, были в Закарпатье. Сказочно отдохнули: правда там уже в сентябре ночью 7-12, а днем до 25-27.
    Всем привет!!!
    лучше ехать до Покровы в Карпаты, потом там уже ночью и снег выпадает
    я ездила в октябре получается..клева,но после праздника резко уходшилась погода, а до этого солнышко тепло красота

Звідки Ви
    ПОБЕДА
    Дописів
    6 124

Типово

Я так само. Видно, що наш переклад ретельніше зроблений, з любов'ю...*-) Тим пак, що я зазвичай на кухні вмикаю телевізор, тобто серіал здебільшого на слух сприймаю*-)

Хоча, може це так здається, бо своє рідніше*-))
    И роднее, и из песни слов не выкинешь, всё-таки видимо действительно больше внимания у нас уделяется подбору голосов и качественному переводу.Я до Вашего сообщения всё пыталась вспомнить,что же мне больше всего резало слух в русской озвучке?И тут Вы напомнили-султанша)))))

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Разница совсем небольшая)))))))
    Катерина укр - Екатерина - рус.
    Петровський укр. - Петровский рус.

Не вижу і
    Он же не Петрівський
    Ну ім'я ж в перекладі змінилось? Катерини. Чому не можна, згідно з правилами, змінити прізвище?

Давайте ще згадаємо ім'я Антін. У бабусі в селі був дід Антін, народжений задовго до появи СТБ

Звідки Ви
    Рабочая (Кедрина)
    Дописів
    25 350

Типово

Цитата Допис від Anastasiy@ Переглянути допис

Укрзализныця купыла нови вагины
    кровосиси

Ну ім'я ж в перекладі змінилось? Катерини. Чому не можна, згідно з правилами, змінити прізвище?

Давайте ще згадаємо ім'я Антін. У бабусі в селі був дід Антін, народжений задовго до появи СТБ
    ой, бррр. Мне, кстати, многие мужчкие имена не нравятся в переводе на украинский (это сейчас продумываем и мужские, и женские)
    Мой блог - отзывы, анонсы, рецензии, множество рецептов и многое другое

Дописів
    2 390

Типово

Не поняла я логики.

Имя по укр. Катерина, фамилия по укр. Петровський...
    И там, и там УЖЕ поменяли все: Катеринослав и Дніпропетровськ

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Не поняла я логики.

Имя по укр. Катерина, фамилия по укр. Петровський...
    И там, и там УЖЕ поменяли все: Катеринослав и Дніпропетровськ
    )))) в оригіналі цариця була Єкатєріна.

та я взагалі за перейменування!
    Нашо нам той Петрівський разом із Петровським?!*-)

Nataly_Lepet
    Guest

Типово

Цитата Допис від Хомяк с приветом Переглянути допис
    лучше ехать до Покровы в Карпаты, потом там уже ночью и снег выпадает
    я ездила в октябре получается..клева,но после праздника резко уходшилась погода, а до этого солнышко тепло красота
    А покров - это когда?

Сторінка 141 з 417 ПершаПерша ... 4191131132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151191241 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті