Гапко, не претендую на автентичність, впевнена, що варіації бувають різними*-)А рецепт? Сто раз слышала, один раз пробовала. Теперь бы сделать
Я на 5 кг НЕводянстих помідорів беру 1 кг солодкого перцю (бажано, звичайно, червоного, але як нема - то згодиться й зелений) і 350-500 грамів гіркого перцю (це на смак, залежить від того, наскільки гостру аджику ви хочете, але що більше гіркого перцю, то вона довше зберігаєтсья), 300 грамів почищеного часнику, по півсклянки солі, цукру, олії та оцту.
Я все вкидаю в комбайн, можна перекрутити на м"ясорубку. Гіркий перерць додавати вже в кінці, щоб зорієнтуватись на смак. Тільки пам"ятайте, що свіжа аджика гостріша, за кілька днів зайва гіркота зникне, тому гіркого перцю додавайте трішки більше, ніж вам здається, що "досить"*-)
Така аджика у мене стоїть в холодиьнику в скляних баночках. До Нового роу достоює стовідсотково. Далі - закінучється*-(
Bookmarks