Яніна Мосієвська
3 д. ·
Вчора на "Прямому" був марафон з Турчиновим, Порошенком і кримськими татарами, присвячений роковині окупації Криму. Знов задавалися питання, чому ж без єдиного пострілу. З самого початку майдану і, звісно, в цей момент, я майже щохвилинно моніторіла інформацію. Все відбулося вкрай швидко. На жаль, в мене не збереглися скани з телеканалу АТР, який показував, що по всьому Криму вже їздили російські військові на військовому транспорті. Бо ті скани були закинуті через російський файлообмінник. Так ось. Це відбулося майже відразу після перемоги майдану. І ніхто цього не очікував. Перше, що зробили росіяни - захопили АТР і вимкнули українське телебачення. Чесно кажучи, я думаю, якби Янукович не втік, Крим все одно б захопили. Постійно постає питання: чому не було супротиву. А чому його не було в Донецьку? Тому що силовики перейшли на бік загарбників. Але дивно, пройшло 7 років і тільки зараз я відчула, що по суті Турчинов був в страшній ситуації: інформаційно Крим заблокували, верхівка в Україні збігла, а ті хто не втік, саботували. Тобто в нього було небагато можливостей.
Що таке Харківські угоди. Ну, наприклад, Ви прописали людину у своїй хаті, як власник. І раптом ця людина захоплює частину квартири. Якщо Ви почнете в неї стріляти, то по-перше, ще невідомо хто з вас переможе, а по-друге, вона має право перебувати в цій квартирі. Якщо Ви цю людину вб'єте, прийдуть її родичі і доведуть, що Ви - злочинець. І Вас будуть карати, як злочинця. Я вчергове стверджую те, що
"злі бендери", якими лякали кримчан, по задуму РФ мали прийти і саме це, тобто постріли в Криму, планувалося зробити одним з привидів широкомасштабного наступу на Україну з боку РФ. З тієї ж самої причини наших бійців пізніше розстрілювали з території РФ, бо на меті було спровокувати на відповідь і тоді б "Україна напала на РФ", як колись маленька Фінляндія на СРСР "напала".
Той відосик, який вчора записав Зеленський, це як "просто пєрєстрати стріляти" - "Крим просто повернеться". Як і раніше вважаю, що Крим можна повернути лише через створення Кримсько-татарської автономії.
Bookmarks