| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Тут вы скорее всего ошибаетесь, на счет УБД. Сейчас объясню почему:
ЗУ "Про статус ветеранов войны"
Постановление кабмина від 20 серпня 2014 р. № 413 "Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення"Стаття 5. Учасники бойових дій
Учасниками бойових дій є особи, які брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини у складі військових підрозділів, з'єднань, об'єднань всіх видів і родів військ Збройних Сил діючої армії (флоту), у партизанських загонах і підпіллі та інших формуваннях як у воєнний, так і у мирний час*.
....нших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення;
Кстати, до некоторого времени в 2014 году часть Харьковской области тоже была зоной проведения АТО.інших утворених відповідно до законів України військових формувань, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення;
Статус учасника бойових дій надається особам, зазначеним у пункті 2 цього Порядку, в разі залучення їх до проведення антитерористичної операції на строк не менше ніж 30 календарних днів, у тому числі за сукупністю днів перебування в районах її проведення.
Особам, які брали участь у виконанні бойових (службових) завдань в умовах безпосереднього зіткнення та вогневого контакту з противником, у проведенні розвідувальних заходів, що підтверджено оперативним штабом з управління антитерористичною операцією, а також які отримали поранення, контузії, каліцтва, що унеможливило подальше виконання ними відповідних завдань (крім випадків необережного поводження із зброєю та ухилення від військової служби шляхом самокалічення або шляхом симуляції хвороби), статус учасника бойових дій надається незалежно від кількості днів залучення їх до проведення антитерористичної операції.
3. Райони проведення антитерористичної операції та терміни її проведення визначаються Антитерористичним центром при СБУ.
По факту, есть ряд ограничений (время, география, наличие документов), которые могут не позволить человеку получить статус УБД согласно закону или постановлению кабмина, для таких отличным выходом является суд. Однако независимо от того, в каком именно районе АТО находился военослужащий\силовик, получив статус УБД, он уже с ним не расстанется. В Киеве конечно, отменить решение может комиссия присвоившая корочку, но думаю, пока это маловероятно, ближайшие лет 10 так точно. Учитывая, что находятся люди получающие статус ветерана войны даже в наши дни.
Я считаю себя патриотом, но прежде всего я человек, и, когда одно не совпадает с другим, я всегда встаю на сторону человека. (с) Герман Гессе
"Не укради и не убий, власть не терпит конкурентов"(с) "Систему определяет не ошибка, а реакция на ошибку"(с)
"Не укради и не убий, власть не терпит конкурентов"(с) "Систему определяет не ошибка, а реакция на ошибку"(с)
В таких случаях, я задаюсь вопросом, а готов ли собеседник отдаться на милость пустоте и гордо лечь в гроб (вместо всех этих дипломатических ухищрений и унижений), хотя бы знай он наверняка, что его жертва не будет напрасна и на штыках будет вырвана долгожданная победа? Но в реальности есть еще один сценарий, стать удобрением, получить красивую эпитафию на надгробной плите "Він воював за країну!", а воз так и останется и нынче там. Опять же ИМХО
Я считаю себя патриотом, но прежде всего я человек, и, когда одно не совпадает с другим, я всегда встаю на сторону человека. (с) Герман Гессе
Эмм..
1. ЗУ "Про статус ветеранов войны" - на данный момент действующий, его я цитировал. Документ довольно старый 93 года, но с поправками на ситуацию в АТО;
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3551-12
2. ПОстановка кабмина № 413 от 2014 года "Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення" - так же действующая, с изменениями вплоть по 2017 год;
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/413-2014-%D0%BF
На основании этих и парочки других нормативно-правовых актов и присваивали статус УБД.
Здоровье нации - богатство всех ! (с)Ранее было зарегистрировано еще несколько случаев отравления вяленой рыбой, два из них – летальные. В Министерстве здравоохранения сообщали, что на сегодня в Украине нет препаратов для лечения ботулизма.
ЗЫ:
Интересно, а когда "деньги придут за пациентом", нужные препараты сразу появятся ?
Некоторые социальные работники сидят на полставки - 1,500 грн. Больше 3,500-4,000 рядовому там получить анриал, только если вы руководитель, у которого конечно зарплата несколько выше. Другими словами, госслужащие и вольнонаемные в госсекторе получают копейки. А значит, привет коррупция. Без конкурентно способной ЗП и нормального рабочего графика, ничего не поменяется.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks