Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 12 з 17 ПершаПерша ... 234567891011121314151617 ОстанняОстання
Всього знайдено 329, показано з 221 по 240.

Тема: Дятел или автор школьной программы

Типово

То, что вы не понимаете, зачем в школе изучать основы фонетики, еще не означает, что эти знания в рамках школьной программы лишние. Могу лишь допустить, что вам в свое время не повезло с учителем-лингвистом...
    точно, не повезло. А ребенку хочется, что бы повезло. Но видно не судьба.
    Это мы еще до химии-физики не дошли. Вот уж где я чувствую упаду под стол, причем с полным на то правом, т.к. это моя специальность.

и потом, я не говорю, что фонетика лишняя, мне не нравится метод обучения письму через фонетику.

Типово

Цитата Допис від Mihajlova Переглянути допис
    То, что вы не понимаете, зачем в школе изучать основы фонетики, еще не означает, что эти знания в рамках школьной программы лишние.
    Основы фонетики, разумеется, необходимы. Но речь, насколько я вижу, идет о правилах транскрибирования, причем бессовестно искаженных (видимо, "адаптированых"). Этим нужно заниматься с детками постарше, когда они уже освоили грамматику и не перепутают в письменной речи "молоко" и [мълак'о].

Дописів
    28 857

Типово

Цитата Допис від Berlita Переглянути допис
    странно, много лет учили писАть на родном языке, не через транскрипцию, и все было ок.
    Я же не про иностранный говорю. Транскрипция нужна, когда челове не знает как читается то или иное слово. У вас есть проблема прочитать написание на русском?Вот и у детей ее нету.
    .
    Я поняла , что окромя русского языка вы не владеете другим иностранным языком. Вопросов больше нет

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Щось вас занесло трохи в інший бік (це я про фонетику).
    У першому дописі на цю тему йшлося не про фонетичний розбір слова (який вивчається у трохи старших класах і який всі пам’ятають), а про перші уроки читання у першому класі (про які майже всі забули), розраховані на дітей, які не вміють читати. Програма ж передбачає, що не всі прийшли до школи підготовленими. І тому на перших сторінках букваря намальований (наприкла) Слон, Заєць та Корова. А під ними ось що: . . _ . та . _ . _ . та . _ . _ . _ (насправді там будуть ще різними кольорами позначені тверді та м’які, але зараз це суті не міняє).
    І дітей привчають слухати слова та чути в них звуки. Коли вивчать літеру О, і вивчать, що вона позначає звук О, тоді під малюнками Слона, Зайця та Корови буде зображено . . о . та . _ . _ . та . о . о . _
    Коли вивчать літеру Є, і вивчать, що вона може позначати або два звуки й+е або один звук е, пом’якшуючи попередній приголосний, то під Зайцем буде . _ є .
    В чому ж справа? Навіщо так складно? Хіба англійська, німецька так вивчаються?
    А справа в тому, що коли навчають читати та писати іноземною, то, як правило, у дітей вже є поняття - а що ж таке читання та письмо взагалі. Дитина вже підсвідомо оперує поняттями буква-звук і як вони відносяться.
    А коли дитина лише навчається читати-писати рідною мовою, то тут і допомагають ось ці рисочки з крапочками (а не фонетичний розбір слова) навчитися чути звуки та кодувати їх правильними літерами.

Не заважайте дітям вчитися, шановні батьки.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Щось вас занесло трохи в інший бік (це я про фонетику).
    У першому дописі на цю тему йшлося не про фонетичний розбір слова (який вивчається у трохи старших класах і який всі пам’ятають), а про перші уроки читання у першому класі (про які майже всі забули), розраховані на дітей, які не вміють читати. Програма ж передбачає, що не всі прийшли до школи підготовленими. І тому на перших сторінках букваря намальований (наприкла) Слон, Заєць та Корова. А під ними ось що: . . _ . та . _ . _ . та . _ . _ . _ (насправді там будуть ще різними кольорами позначені тверді та м’які, але зараз це суті не міняє).
    І дітей привчають слухати слова та чути в них звуки. Коли вивчать літеру О, і вивчать, що вона позначає звук О, тоді під малюнками Слона, Зайця та Корови буде зображено . . о . та . _ . _ . та . о . о . _
    Коли вивчать літеру Є, і вивчать, що вона може позначати або два звуки й+е або один звук е, пом’якшуючи попередній приголосний, то під Зайцем буде . _ є .
    А справа в тому, що коли навчають читати та писати іноземною, то, як правило, у дітей вже є поняття - а що ж таке читання та письмо взагалі. Дитина вже підсвідомо оперує поняттями буква-звук і як вони відносяться.
    А коли дитина лише навчається читати-писати рідною мовою, то тут і допомагають ось ці рисочки з крапочками (а не фонетичний розбір слова) навчитися чути звуки та кодувати їх правильними літерами.

вы совсем не вкурсе той программы о которой идет речь. Это 2 класс, дети уже прошли, то о чем вы говорите.
    Если интересно, то там есть еще такие понятия как сильная и слабая орфограмма

Я поняла , что окромя русского языка вы не владеете другим иностранным языком. Вопросов больше нет
    а причем тут иностранный язык? мы же не о обучении чужому языку говорим.

Основы фонетики, разумеется, необходимы. Но речь, насколько я вижу, идет о правилах транскрибирования, причем бессовестно искаженных (видимо, "адаптированых"). Этим нужно заниматься с детками постарше, когда они уже освоили грамматику и не перепутают в письменной речи "молоко" и [мълак'о].
    ну хоть кто-то меня понял , а то у меня впечатление, или люди никогда не интересовались, а чему же их детей учат? или тут все "засланые казачки"

Типово

Примеры
    Мініатюри долучень Мініатюри долучень Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  scan 1.jpg
Переглядів: 34
Розмір:  59,4 КБ
ID:	10704  
    Востаннє редагував Berlita: 10.09.2009 о 11:12

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Цитата Допис від Berlita Переглянути допис
    вы совсем не вкурсе той программы о которой идет речь. Это 2 класс, дети уже прошли, то о чем вы говорите.
    Если интересно, то там есть еще такие понятия как сильная и слабая орфограмма
    Давайте будемо уважно читати дописи одне одного

Про рисочки та крапочки поставила питання vanda в цьому дописові

Моя відповідь була на її питання - про рисочки та крапочки у першому класі при опануванні читання.
    Уважніше, будь ласка...
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

JOSS
    Guest

Типово

оо новое ругательство палучилось пь*ос барбосц

Типово

Давайте будемо уважно читати дописи одне одного

Про рисочки та крапочки поставила питання vanda в цьому дописові

Моя відповідь була на її питання - про рисочки та крапочки у першому класі при опануванні читання.
    Уважніше, будь ласка...
    извените, было, бы проще, если бы вы давали цитату или писали обращение.

JOSS

Чуча
    Guest

Типово

Почитала тему, нам в школу только через 3 года, а мне уже страшно!

Лентяй
    Guest

Типово

...
    ....
    хм, а у моего ребенка иностранный язык (факультативно, правда) был уже в первом классе.

Лентяй
    Guest

Типово

...
    Да я бы с радостью... Но приходит киндер и говорит - помоги разобраться. Я естессно, уже не помню школьной программы (здесь вы правы), поэтому вместе штудируем учебник. И должен заметить, мне взрослому человеку с аналитическим складом ума (не хвастаюсь) бывает трудно понять, что там написано
    К тому же, не так давно я нарыл в кладовке у родителей несколько своих старых учебников по начальной школе. Начал сравнивать. Нашел отличия. Нет, правила правописания не поменялись, но есть изменения в методике изложения, в том, какую информацию, на каком этапе и как преподают.
    Следовательно, школьная программа меняется. Всегда ли в лучшую сторону? Ох, не факт, хотя хотелось бы в это верить.
    Наверное, каждый родитель хоть раз, да слышал от учителей: "Вот этот учебник (справочник, рабочую тетрадь и т.д.) не покупайте, а купите вот эту. Потому что первая книга хоть и рекомендована министерством образования - а написана через ж..., а во второй материал изложен на порядок понятнее"
    Так что школьную программу не стоит идеализировать...

Дописів
    10 237

Типово

а мне вот понравилась задачка, которую дочка-пятиклассница принесла:
    сколькими способами можно расставить на полке 5 книг?

Лентяй
    Guest

Типово

Цитата Допис від Конфетка Переглянути допис
    упс... по какому предмету-то задачка? Неужели по математике? Почему-то всплывает в памяти комбинаторика и формула с участием факториала Или я такой зашоренный, а все на порядок проще?

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Двома - в порядку і в безпорядку

А якщо серйозно, то для п’ятого класу це задачка, ймовірно, підвищеної складності, тобто не обов’язкова, а для тих, хто вже починає самостійно і нестандартно мислити. Конфетка про це не написала, але я припускаю, що це так.
    І для "нестандартного" п’ятикласника ця задачка буде цікавою і стане базою для ознайомлення з початками комбінаторіки.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Дописів
    10 237

Типово

Лентяй, решается действительно с помощью факториала.
    сама сначала думала, что все должно быть проще, но увы...
    Гонта, задача действительно со звездочкой, но не знаю как счас, а когда я училась, то этого даже в школе не учили - 1 курс института, высшая математика
    насколько должен быть нестандартным пятиклассник? что тогда ему делать в 5-ом классе?

Дописів
    10 237

Типово

еще хотите задачку, чуток по-проще и без звездочки:
    сколько существует 4-хзначных чисел, оканчивающихся на 5?

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Лентяй, решается действительно с помощью факториала.
    сама сначала думала, что все должно быть проще, но увы...
    Гонта, задача действительно со звездочкой, но не знаю как счас, а когда я училась, то этого даже в школе не учили - 1 курс института, высшая математика
    насколько должен быть нестандартным пятиклассник? что тогда ему делать в 5-ом классе?
    Комбінаторика для п’ятого класу буде важкою лише тому, що у п’ятикласників ще немає для неї відповідної бази.
    Але в будь-якій темі старших класів або вуза можна знайти таку задачку, яку можна цікаво пояснити "на пальцях" без використання складного математичного апарату.
    Задача про книжки - з цієї серії.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Лентяй
    Guest

Типово

... а когда я училась, то этого даже в школе не учили - 1 курс института, высшая математика
    ...
    аналогично. я в шоке

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

еще хотите задачку, чуток по-проще и без звездочки:
    сколько существует 4-хзначных чисел, оканчивающихся на 5?
    Ну тут дійсно просто і без комбінаторики: як отримати всі чориризначні числа, які закінчуються на 5? - Беріть всі існуючі тризначні числа і дописуйте п’ятірку.
    Відповідь: стільки ж, скільки існує взагалі тризначних чисел. А їх підрахувати неважко.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Сторінка 12 з 17 ПершаПерша ... 234567891011121314151617 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті