| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Сегодня директор спросил, а что, если у нас в январе закуплено больше, чем продано? Как теперь это будет в декларации отражаться? А я говорю: "Не знаю". А кто-то знает?
Чем больше в человеке хорошего, тем меньше плохого он видит в других.
С 01 июля Налоговый Кодекс однозначно нас обяжет включать в кредит ВСЕ, но с одновременным начислением себе же налоговых обязательств!
ст. 198.3 ...Право на нарахування податкового кредиту виникає незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.
ст. 198.5 198.5. Платник податку зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання виходячи з бази оподаткування, визначеної відповідно до пункту 189.1 статті 189 цього Кодексу, та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних в терміни, встановлені цим Кодексом для такої реєстрації, відповідні податкові накладні за товарами/послугами, необоротними активами, під час придбання або виготовлення яких суми податку були включені до складу податкового кредиту, у разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи призначаються для їх використання починають використовуватися:
а) в операціях, що не є об'єктом оподаткування відповідно до статті 196 цього Кодексу (крім випадків проведення операцій, передбачених підпунктом 196.1.7 пункту 196.1 статті 196 цього Кодексу);
б) в операціях, звільнених від оподаткування відповідно до статті 197, підрозділу 2 розділу XX цього Кодексу, міжнародних договорів (угод) (крім випадків проведення операцій, передбачених підпунктом 197.1.28 пункту 197.1 статті 197 цього Кодексу);
в) в операціях, що здійснюються платником податку в межах балансу платника податку, у тому числі передача для невиробничого використання, переведення виробничих необоротних активів до складу невиробничих необоротних активів;
г) в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку.
У разі якщо такі товари/послуги, необоротні активи в подальшому починають використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, у тому числі переведення невиробничих необоротних активів до складу виробничих необоротних активів, платник податку може зменшити суму податкових зобов'язань, що були нараховані відповідно до цього пункту, на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, зазначеної в абзаці першому цього пункту, зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних.
З метою застосування цього пункту податкові зобов'язання визначаються по товарах/послугах, необоротних активах:
придбаних для використання в неоподатковуваних операціях - на дату їх придбання;
придбаних для використання в оподатковуваних операціях, які починають використовуватися в неоподатковуваних операціях, - на дату початку їх фактичного використання, визначену в первинних документах, складених відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".
Т.е. мы относим в кредит абсолютно все выписанные нам налоговые накладные, а на сумму тех, что, так сказать, нам не нужны, выписываем в этом же периоде себе обязательства...
И я вообще не представляю, как нагловики будут впаривать налоговую нагрузку, ведь те, кто по их же просьбе захочет эту нагрузку соблюсти, должны будут увеличить себе обязательства, чтобы "убрать" ненужный кредит
И если я раньше преспокойно могла сдать в начале месяца Декларацию, включив в нее только нужные мне накладные, а опоздавшие включить в следующих периодах (или вообще выбросить их если не нужны) и поехать в отпуск, то теперь получается мне это не светит. Теперь я должна дождаться, пока мне выпишут и зарегистрируют налоговые все эти монстры типа Веги, МТС и т.п.
Странно, а что, еще это никто не обсуждал?
Я одна пока бешусь по этому поводу?
Натти, это похоже на страшный сон! Как такое вообще возможно, что за учет - что-бы кому-то что-то понравилось сочинять того чего нет....
Так мы теперь фантасты-публицисты?
БУХсопровождение: юрлица, физлица, нотариусы. Регистрация/Ликвидация ВЫТЯГИ
Сдам отчеты за Вас!
Придется в отпуск строго после 20-го ходить - у большинства бухов так и было
А с нарисованых обязательств так-же придется нагрузку платить - песня: например:
Я купил товара на 1 200 000,00, а продал на 120,00 грн. раньше я бы показал нагрузку 1-2% от 100 грн., а теперь от 1 000 000,00 грн., почувствуйте разницу.....
"Чем ближе государство к падению, тем многочисленнее его законы."
Публий Корнелий Тацит
timafey, я это и имела в виду, что увеличивая по просьбе налоговиков себе нагрузку, будем увеличивать обязательства, а это опять же тянет за собой увеличение нагрузки и так бесконечно по кругу
(Странно Вы как-то цитируете, сообщение мое, а ссыль на сообщение *elenka*
)
Да, вот Вы говорите отпуск после 20-го, а как опты сдавать (кстати они с января теперь вроде до 4-го), а плюс обычно у меня, например, обязательно присутствие на работе в последние хотя бы пару дней месяца, чтобы скорректировать оплаты-приходы и т.п. Получается, что тогда в отпуск можно пойти максимум на 8 дней...
Как всегда хочется громко материться...
Девчонки а не кого не проверял еще военкомат, пришло письмо что на предприятии будет проверка, вот мне интересно что именно проверять та будут???
кто в штате оф. и кто военнообязанный
наверное
Советов не просить! ПАтАмушто у меня чувство юмора сильнее чувства жалости
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks