Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 771 з 1270 ПершаПерша ... 271671721761762763764765766767768769770771772773774775776777778779780781821871 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 25387, показано з 15 401 по 15 420.

Тема: Жить стало лучше, жить стало Зеленее

Дописів
    84 383

Типово

Цитата Допис від ~ Электра ~ Переглянути допис
    Я, нажаль, про Краснощокове не знаю. Не чула.

Але бачила сьогодні по утюгу голову тієї державної коміссії. Він до того ж і говорив ротом...
    Сумно.
    Навіть страшно. Жахливо,майже.

Чекаю утра, там лагідного адекватного Авраменка покажуть.
    Мозгунов?

Чому він не змінив прізвище на Мозокунов? корінь же не український!
    Чи краще -- Мозокуненко
    хейтите поляків за їх протест проти глорифікації УПА? а довічне державне утримання судді Плахтія в 200 тис + грн на рік вам не тисне?

Дописів
    84 383

Типово

Цитата Допис від Йоран Переглянути допис
    А ще є н.п. Лубянка...
    ой, лишенько, його вихідці-колоністи з курської губернії заснували.
    хейтите поляків за їх протест проти глорифікації УПА? а довічне державне утримання судді Плахтія в 200 тис + грн на рік вам не тисне?

Звідки Ви
    укрстеп
    Дописів
    10 021

Типово

А тепер (5 members and 173 guests) перекочували з балаканини сюди.
    Мабуть, це ті, хто втомився від єдиних новин.
    Визначте значення слів, і ви позбавите людство половини його непорозумінь.
    Рене Декарт

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 489

Типово

Музгунов, так.

Але він в інтернеті на фото та таке інше норм. Живцем на відео з промовою...ой,це біда(((.

Дописів
    84 383

Типово

аспирирует в нос дяденька
    я вже поцікавилась

Дописів
    84 383

Типово

якщо комусь щось треба продати чи якусь ще інфу розповсюдити, пишіть.

Дописів
    5 841

Типово

в многих да. Поразительно. Даже в Грузии. Я не могу пока врубиться, как же им удалось в формате программы. Я грузинский не знаю и не могу в школьной проге разобраться. Но уже много лет так, молодь 1987++ вся англоязычная.
    У нас нет, нет и не предвидится.
    Это данность, увы.

Можно изменить. Наверное. Но я пока не вижу перспектив. Ни в программе, ни в педагогах школьных.

Это здорово. Но это не про школу, не про всех. О чём я и писала выше.
    А так не должно быть.
    "По-моему, пчелы что-то подозревают!" Винни Пух)))
    "Даже в тех случаях, когда нам не до шуток, нас угнетает не неприятность сама по себе, а то, как мы её воспринимаем"

Дописів
    5 841

Типово

А тепер (5 members and 173 guests) перекочували з балаканини сюди.
    Мабуть, це ті, хто втомився від єдиних новин.
    "Даже в тех случаях, когда нам не до шуток, нас угнетает не неприятность сама по себе, а то, как мы её воспринимаем"

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 489

Типово

Цитата Допис від margret Переглянути допис
    "По-моему, пчелы что-то подозревают!" Винни Пух)))
    Не надо сову на глобус и из мухи слона.

Не пчелы,а люди.
    Не подозревают, а реально оценивают и понимают:с английским в школьном образовании беда.

Но вам то что ? Вам тут не жить, учите английский в эмиграции. И литовский тоже. Если вдруг руцького не хватает.
    Какая вам до нас печаль ?

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

Цитата Допис від Мафальда Переглянути допис
    яка різницятм що робити аби тільки зменшити присутність української в публічному просторі в Україні?
    Ну, так "Сватів" же треба комусь дивитися. Взагалі-то зестадо, як і завжди, не бачить ПРИХОВАНИЙ сенс цієї заборони: не будуть дублюватися не лише АНГЛОмовні фільми, а й, головне, РУZZКОмовні. Тобто ті самі "Свати" та інше кварталівське лайно. Бо патріотизм там лише на словах, а на ділі як був фанатизм до паРАШІ, так і залишився.
    Цитата Допис від Crey Переглянути допис
    в 27 году отстойное решение, может лет через 20 норм
    "Ні, синку, це фантастика!"(с) Коли це зелена влада ПІКЛУВАЛАСЯ про народ? Вона лише про свій гаманець піклується.
    закон идиотский и дискриминационный
    ППКС Але хіба він перший такий?
    Цитата Допис від Антуриум Переглянути допис
    От же ж млядь... Ну не дня без брехни. Манипулятора ты сраная.
    Самокритично.
    Зефанатизм курки вже зашкалює. Не менший, ніж у кацапів до ху.йла, якщо не більший.
    «Якщо людина задоволена владою, вона або не в курсі, або в долі». (с)

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

т-е ну его нафиг тот украинский язык? я правильно вас понял?
    Андрій Смолій
    1 д. ·

Про дубляж.
    Ось наочна карта де в Європі дублюють, а де не дублюють продукт національними мовами.
    Якщо подивитись на карту, то 100% дублювання у Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, Угорщині та низці інших країн.
    Дублювання, але і допускається субтитрування у Польщі, Чехії, Португалії, Туреччині, Болгарії.
    Субтитрування у Швеції, Фінляндії, Данії, Румунії та Греції.
    Навіть у маленьких держав, як то Литва та Латвія - є дублювання і допускаються субтитри.
    Чому ж в Україні, в якій досі не утверджена українська мова, в якій саме українська була під сотнями заборон - треба скасувати дубляж з 2027 року повністю???
    Чому не може бути обовʼязковим дубляж, а паралельно можливість дивитись в оригіналі на іншому сеансі? Якого чорта у нас знов намагаються забрати українську?

Дописів
    1 094

Типово

Цитата Допис від Дейнерис Переглянути допис
    Андрій Смолій
    1 д. ·

Про дубляж.
    Ось наочна карта де в Європі дублюють, а де не дублюють продукт національними мовами.
    Якщо подивитись на карту, то 100% дублювання у Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, Угорщині та низці інших країн.
    Дублювання, але і допускається субтитрування у Польщі, Чехії, Португалії, Туреччині, Болгарії.
    Субтитрування у Швеції, Фінляндії, Данії, Румунії та Греції.
    Навіть у маленьких держав, як то Литва та Латвія - є дублювання і допускаються субтитри.
    Чому ж в Україні, в якій досі не утверджена українська мова, в якій саме українська була під сотнями заборон - треба скасувати дубляж з 2027 року повністю???
    Чому не може бути обовʼязковим дубляж, а паралельно можливість дивитись в оригіналі на іншому сеансі? Якого чорта у нас знов намагаються забрати українську?
    Предлагаю вместо кинотеатра, начать с 95 квартала, пусть покажут класс, к 27 году 100% выступлений только на английском

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

Цитата Допис від 1234A Переглянути допис
    т.е. выучить английский язык сложно...
    а за детей не переживайте - если вам не дано, то к ним само прилипнет
    Nate Scherban
    1 д. ·
    Стосовно фільмів без дубляжу і з субтитрами, після перегляду яких кожен українець чи українка защебечуть англійською.

Як викладач іноземної мови кажу: це безглуздя.
    Мову ніколи не вчать лише "по фільмах". Це так не працює.
    Ба більше, люди йдуть до кінотеатрів, аби розважитись, а не навчатись. Швидкість читання субтитрів у всіх різна, і для декого реально постане вибір: або я читаю увесь фільм, або дивлюся і ніц не розумію.
    Бо фільми англійською - це рівень С1. Навіть не В2, а саме С1. Бо сповнені метафорами, сарказмом, мовними реаліями, які характерні для зовсім іншої мовної картини світу.
    До чого насправді призведе відсутність дублювання українською?
    * Тотальна зупинка українізації суспільства.
    В Україні є проблеми з українською мовою. Нею погано володіє частина українців. І тоді як зараз люди масово шукають можливості чути українську, цю можливість хочуть прибрати. Бо де ще як не в кіно, відпочиваючи, люди можуть залюбки сприймати мову?
    Дублювання та переклади - невід'ємна і необхідна частина українізації.
    * Повернення у російськомовний культурний простір.
    Ви думаєте, якщо людина не зможе добре розуміти кіно англійською, то вона почне її вчити? Ні, шановні. Більшість піде дивитись піратські озвучки, скоріш за все, російські.
    Мене недавно в коментарях запитали: а як же аніме з субтитрами та японістика, яка цвіте і пахне завдяки людям, які закохались в аніме?
    Так от, відсоток людей, які пішли вчити японську через аніме серед усіх любителів аніме - 5%. І серед цих людей 90% залишаться на рівні Ваташі но намае ва півник Петя (аналог Ландан із е кепітал...)
    У 2000-2010х даберські команди, переважно, були російськомовними. І люди, разом з аніме, споживали русский мир. Зараз із появою україномовного дублювання навіть на анімешній ниві почався своєрідний український культурний ренесанс. Людей об'єднує АНІМЕ УКРАЇНСЬКОЮ.
    * Знищення мистецтва дублювання українською, зменшення фахівців, ліквідація цілої галузі.
    Саме "український дубляж" Альфу, Піратів Карибського Моря, Тачок та інших блокбастерів став причиною швидкої та лагідної українізації. Бо "дубляж рішає". Перекладачі перекладають не слова, а цілі сенси, а актори дубляжу мистецьки втілюють це на екрані.
    * Люди не володіють іноземною мовою краще лише від того, що дивляться фільми іноземною. Мій досвід перегляду фільмів в кінотеатрах Японії (англомовні були без дублювання з субтитрами) це підтверджує. Японці погано володіють англійською. І фільми без озвучки ніяк не допомагають вирішити проблему.
    І моя особиста думка, яка вже не стосується субтитрів та кіно, а стосується України. Держава, в якій для нормального життя потрібно знати додаткову іноземну мову - це слабка держава.
    Японець може дозволити собі знати лише японську і гарно жити, заробляти, годувати родину, не виїжджаючи за межі Японії. Так само німець, француз, австрієць, китаєць. Ми маємо прагнути не до того, аби замінити одну "мову роботи та еліти" (російську) на іншу (англійську), а до зміцнення української мови та культури у своїй державі.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

Цитата Допис від Антуриум Переглянути допис
    https://t.me/truexanewsua/76079
    Якось так.
    І якщо законопроект про англійську- обов'язкову таки приймуть, хтось буде,мабуть, дуже страждати.
    Да,Грей?)
    "Держава оплачуватиме курси вивчення англійської мови для українців, – Шмигаль."(с)
    Дійсно, це ж найголовніша проблема в державі! Інших же немає. В нас же вже закінчилася війна, ми вже відбудували зруйновані міста та аеропорти, в нас вже є далекобійні ракети та сотні тисяч дронів, ми вже створили мільйони робочих місць, на які повернулися біженці, ми вже повністю реформували медицину/освіту/судову систему тощо. Залишилася лише одна проблема: українці не володіють англійською мовою на рівні С1, тому на це можна витратити левову частину бюджетних коштів, яких нам вже дівати немає, куди! Бл...ха-муха, коли ж вже цей зелений цирк скінчиться??? Будь прокляті всі ті, хто привели цих злочинців до влади!
    Какая разница, наскільки це потрібно і реально. Зате красива картинка.
    +10000 Як і все, що робить цей "квартал" у владі.
    Цитата Допис від aglaya Переглянути допис
    Так вот же написано, будут украинские субтитры, чего все так разволновались
    Ага, для дітей дошкільного віку мультики з субтитрами. Я вже мовчу про людей з поганим зором або з дислексією: кого вони взагалі хвилюють?

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    9 502

Типово

Для дітей дошкільного віку завантажте Muzzy (без субтитрів) і не задавайте безглуздих запитань

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

Субтитры никогда не передадут эмоции. А дубляж очень даже да.
    Чем глубже и качественнее фильм, тем важнее в нем дубляж.
    Цитата Допис від ~ Электра ~
    если знаешь чужой язык идеально,на уровне носителя,с пониманием нюансов речи, то это круть , конечно. Во всех остальных случаях - муть.
    +100000000
    От В1 до В2 пары лет достаточно
    У всіх українців рівень англійської В1? Нижчих рівнів немає? Ви впевнені в цьому?
    Про те, щоб два роки (а з нульового рівню в 2-3 рази більше) витрачати КУПУ вільного часу та грошей на вивчення англійської мови заради ПЕРЕГЛЯДУ ФІЛЬМІВ, взагалі мовчу: більшого маразму я ще не зустрічала.
    Цитата Допис від margret Переглянути допис
    Хуже. Подивися, прозрієш.
    Я дивилася: ні в яке порівняння з українським дубляжем, бо в оригіналі у Альфа не такий приємний голос, як у нашого актора, і менше емоційних фарб в ньому (на жаль, зміст тексту не могла оцінити, оскільки володію англійською на рівні школи ).

Дописів
    84 383

Типово

Предлагаю вместо кинотеатра, начать с 95 квартала, пусть покажут класс, к 27 году 100% выступлений только на английском
    Квартал тих часів що я його краєм ока бачила використовував українську як маркер меншовартості героя
    або щоб підсилити сміховинність ситуації

не знаю як зараз -- російськю виступає?

Дописів
    1 094

Типово

Для дітей дошкільного віку завантажте Muzzy (без субтитрів) і не задавайте безглуздих запитань
    Пришел кто-то допустим с ребенком лет 5-6 в кинотеатр посмотреть Стихии, раскажите куда что загрузить? так как ребенок не читает с такой скоростью субтитры с которой надо, я молчу о том что-бы картинку смотреть что вообще происходит

Дописів
    1 094

Типово

Цитата Допис від Мафальда Переглянути допис
    Квартал тих часів що я його краєм ока бачила використовував українську як маркер меншовартості героя
    або щоб підсилити сміховинність ситуації

не знаю як зараз -- російськю виступає?
    без понятия, на каком языке они выступают, но пусть выступают на английском, надо же язык в массы, пусть начнут с себя, а там если зайдет и кинотеатры подтянутся

Дописів
    84 383

Типово

я піду на курси. я завжди на них ходжу, щойно якась не мною оплачувана можливість відкривається

Сторінка 771 з 1270 ПершаПерша ... 271671721761762763764765766767768769770771772773774775776777778779780781821871 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті