Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Ви зробили Україні подарунок на Новий рік?

Голосували
29. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Так, зробив! Повністю перейшов на українську мову!

13 44,83%
  • Ні, не зробив! Українську мову вчити небуду, тому що я російський шовиніст!

7 24,14%
  • Я навпаки буду призирати усіх україномовних!

1 3,45%
  • Я ненавиджу українську мову!

8 27,59%
Сторінка 21 з 28 ПершаПерша ... 111213141516171819202122232425262728 ОстанняОстання
Всього знайдено 543, показано з 401 по 420.

Тема: Ви зробили Україні подарунок на Новий рік?

Звідки Ви
    Тутешній
    Дописів
    27 546

Типово

Цитата Допис від ОлегБ Переглянути допис
    Микела, вы не ответили на вопрос и переводом стрелок съехали в лужу ещё больше. Жгите дальше, скоро начну собирать ваши с дни.пром перлы.
    Трішки запізнилися, я вже чув таке кілька років тому назад.
    http://s017.radikal.ru/i425/1304/de/a51ced5f2a44.jpg

Звідки Ви
    Тутешній
    Дописів
    27 546

Типово

Цитата Допис від Kotov Переглянути допис
    Вот и нашли виноватых. Давно к этому шли.
    Всі ці 23 роки, залишаючись в рамках УРСР.
    http://s017.radikal.ru/i425/1304/de/a51ced5f2a44.jpg

Дописів
    13 721

Типово

Цитата Допис від Angelinn Переглянути допис
    дякую, Самара11
    завжди вважала, що життя не достатньо, щоб передивитися усі цікаві місця в Україні... якщо працювати, звісно
    ми можемо подорожувати й отримувати найяскравіші враження, не виїжджаючи з країни - настільки різноманітні наші природа й культура

Це теж цікавий проект. Якщо буде вільна година - подивіться.
    Люди діляться на дві половини. Одні, увійшовши до кімнати, вигукують: "О, кого я бачу"!. Інші: "А ось і я"!

Дописів
    7 619

Типово

Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  библия.jpg
Переглядів: 17
Розмір:  131,7 КБ
ID:	1914219

Википедия (на русском языке) : Остро́жская Би́блия — первое завершённое издание Библии на церковнославянском языке, опубликованное
    в Остроге русским первопечатником Иваном Фёдоровым в 1581 году с помощью православного князя Константина Острожского, по
    благословению дубенского игумена Иова. Издание подготовлено совместными усилиями кружка ученых, собранного вокруг Острожской школы (академии).

А от що можна прочитати українською мовою : "12 серпня 1581 р. Острозька Біблія вийшла друком у світ - Це була величезна подія не тільки в історії
    української культури, але і в культурі загальнослов`янській, бо це ж була найперша кирилівська друкована Біблія.
    Нову книжку з захопленням вітав цілий слов`янський світ, і вона швидко поширилася не тільки серед українського народу, але далеко й поза ним."

НУ ТО Й ЩО ? - спитаєти ви.

А вот еще раз : "...швидко поширилася не тільки серед українського народу.."
    Быстро распространится может байка, шутка, пiсня, вiрш народний епос.
    А если КНИГА распространилась БЫСТРО, то получается что народ ее ПОНЯЛ и ПРИНЯЛ.
    Ну если бы не понимал - то она бы и не распространялась "быстро".
    Если бы отторг как что-то враждебное украинской культуре, то тоже - может распространилась но не "быстро".

Получается русский первопечатник обогатил украинскую культуру?
    Делать ему нечего было?
    Или украинская культура впитала в себя часть русской?
    Тогда зачем ей это понадобилось? (впитывать чужеродное).

Дописів
    13 721

Типово

Цитата Допис від Igor K Переглянути допис
    Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  библия.jpg
Переглядів: 17
Розмір:  131,7 КБ
ID:	1914219

Википедия (на русском языке) : Остро́жская Би́блия — первое завершённое издание Библии на церковнославянском языке, опубликованное
    в Остроге русским первопечатником Иваном Фёдоровым в 1581 году с помощью православного князя Константина Острожского, по
    благословению дубенского игумена Иова...
    є про це
    "...Федоров потрапив у немилість до вищого російсьго духовенства, бо запропонував друкувати книги... У росії ж прагнули і дали переписувати книги... то він подався до Острогу"
    Люди діляться на дві половини. Одні, увійшовши до кімнати, вигукують: "О, кого я бачу"!. Інші: "А ось і я"!

Дописів
    7 619

Типово

Цитата Допис від Самара11 Переглянути допис
    є про це
    "...Федоров потрапив у немилість до вищого російсьго духовенства, бо запропонував друкувати книги...
    У росії ж прагнули і дали переписувати книги... то він подався до Острогу"
    Вот это и смущает. Почему бросил типографию в Москве?
    В видео об этом сказано мимоходом: духовенство было против печатных книг. И вроде все встало на свои места.
    Но это только добавило вопросов.
    Осторожская Библия была ведь не первой книгой Федорова.
    До этого был "Апостол" 1563 год, затем "Часовник" в 1564 . И обе книги издаются с
    благословения митрополита Макария. А Макарий как-никак, а высшая духовная власть в Московии.
    Получается сначала благословили, потом он печатал, печатал, а потом на него осерчала высшая духовная власть и прогнала.
    Что это духовенство сразу НЕ понимало что такое "печать книг"? Даже если и не понимало, то книг то было как
    минимум ДВЕ :1563 и 1564. Вот после первой и запретили бы.
    И зачем запрещать печатать Библию? как никак большое количество книг - это все-таки больший арсенал православия
    при борьбе с католицизмом. С католицизмом то бороться легче печатной книгой чем рукописной.
    И с Федоровым непонятки - ему вроде палки в колеса ставит духовенство, а он печатает именно "Библию" и
    именно на церковнославянском. Это почему?
    Взял бы и напечатал на греческом или латинском. И не библию , а какие нибудь философские трактаты.
    Так нет - печатает на славянском.
    Ладно - все эти вопросы можно отбросить.
    Но вот остается один: Почему и русские и украинцы считают Осторожскую Библию памятником именно СВОЕЙ культуры?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    13 528

Типово

Цитата Допис від dni.pro Переглянути допис

Розумію, волюнтаристський підхід, психологічний тиск і все таке. Але людина тим і відрізняється від тварини, що здатна зробити над собою вольове зусилля заради самовдосконалення. З цього роблю суворий висновок — ті хто здатні зробити над собою зусилля і вивчити мову або дебіли, або дефективні, або просто ліниві тварини)))) Варто відверто в цьому зізнатися і до вас не буде жодних претензій.
    Все цікавіше та й цікавіше.... Мабуть перейду на мову Київської Русі. Дабы нафантазированные "киевляне" не обзывались.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    13 528

Типово

Живий голос провідника - Степана Бандери.
    Здорово! Вылитый Никита Хрущов на партсъезде КПСС !!! И слова те же....И обороты...И даже интонация....Без патрета не отличишь. И так же протрахано молью.....

Дописів
    8 862

Типово

Як патик ерегований, dni.pro боронить Україну від кацапів.
    Мордор - Росія, цар-Хуйло від Неньки забирайте лапи!
    Гей ви, москалики-кати! Потвори! Хмизу вам в мармизу!
    Лайном просякнулися ви згори та аж донизу.
    Смердить московський окупант, аж очі виїдає:
    так, хазяї його в Кремлі, - ним звідти поганяють!
    Сидять вони собі в Кремлі, рахують-віднімають
    а москалі немовби пси сичать, стрибають, лають...
    dni.pro відважно боронить Дніпро в таких умовах!
    Він - полум'яний патріот, він знається на мові!
    Гей, начувайтесь москалі бо в нелюдських умовах
    ганяє всіх вас по Землі сміливий знавець мови!
    Ач! Бачу - трафив москаля, поніс його в комору:
    там на столі лежить буквар, підручничок із мови.
    dni.pro, скажу про нього вам, б'є вщент з бавовни скрєпи,
    наводить мару москалям, рихтує їм щелепи.
    Він - полум'яний...патріот, знавець, експерт із мови.
    В житті він довго не веде з москаликом розмови:
    Хоп! Трафив та поніс! Шубовснув та працює!
    Карає мовно маскалів - ще й гопака танцює!
    Вогонь палає у душі, благань він не приймає.
    Боронить нас від москалів бо, бачте, мову знає...

Хлопці "україномовні"! Ваші заклики "вчити мову" тхнуть Рухом 80-х та нафталіном. Це смішно - зараз 2015 рік а не 1989.
    СРСР вже нема 25 років! Українську мову знають всі. Якщо Ви цього не розумієте - ви розумово обмежені.
    Звісно, усвідомлення того що ICTV із Трансформерами та Альфом у 1993-1994 роках зробило для українізації молоді на Сході більше аніж усі ваші потуги за 25 років є гірким.
    Це так. Ви - йолопи. Нездари. Ви - ментальні інваліди. Так, - із вами нецікаво. Ви не генеруєте контент. Някий. Ніколи.
    Все що ви можете - косплеїти комсомольців у гірших їхніх проявах. І це, нажаль, реальність.
    Ви кажете про національну свідомість? Розповідайте ці казки етнічним угорцям, румунам, словакам які живуть в Україні, давно вже мають сині паспорти ЄС і плюють на вашу мову. Вони її не знають і не хочуть знати. І за будь-які утиски цих людей з Української влади знімають остружину уряди Румунії, Словакії, Угорщини. Де там ваша сміливість, га? Де там пошук "ворогів нації"?
    Кількість тих, хто має паспорти ЄС та подвійне громадянство на Заході України вже в рази більше, ніж носіїв російського громадянства на Сході та у Криму до війни. Де ваш ламент та алярма?
    Звісно, веселіше знаходити ворогів серед російськомовного населення на Сході. Бо етнічні угорці ті ж не зрозуміють мову, не зрозуміють сутність претензій та взагалі не звертають увагу на українського блазня. Вони громадяни ЄС - ось і вся українізація.
    "Україномовні патріоти"! Знайдіть вже мужність та почніть жити у реальності а не у мріях, щароварщині і хрущах над хатами.
    Востаннє редагував TZETZE: 04.02.2016 о 23:00

Дописів
    8 862

Типово

З фейсбуку:
    Гей, фісбука! А що ти сам вмієш, га?
    Кажи від себе - генеруй власний оригінальний контент...
    Де твої власні вірші, розповіді, оповідання, книжки-підручники можливо? Що ти сам вмієш окрім копіювання думок інших, розумних українських людей? Ти хто?

Дописів
    13 721

Типово

А чого ті молоді селяни с Попово (чи як там) так жахаються того журналіста?

Дописів
    8 862

Типово

То ти пишеш що жодного слова українскою...Поясниш?
    Для певних україномовних (розумово обмежених) я роблю виключення. Звертаюся до них тією мовою, яку вони ледве вивчили та пишаються цим фактом понад усе в житті. Ти ж хворий!

Дописів
    8 862

Типово

жахаються того журналіста?
    Они просто не понимают суть сказанного им. И уходят побыстрее от всего непонятного и странного - в целом, нормальные люди.
    Я вот привел видео, поскольку это реально интересно и необычно. Не могу представить такое у нас тут - шоб на вопрос на украинском люди тупо морозились и убегали.

Дописів
    8 862

Типово

Щось в dni.pro якось не виходить його фірмовий "ображений маскалями україномовний півник".
    А це тому що така позиція для україномовної людини є принизливою ти хибною.
    Українець! Будь розумним та не принижай власну гідність хибною поведінкою.

Дописів
    13 721

Типово

Дійсно нєобично.
    Документи там різні в них теж на угорській?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    13 528

Типово

Цитата Допис від TZETZE Переглянути допис
    Для певних україномовних (розумово обмежених) я роблю виключення. Звертаюся до них тією мовою, яку вони ледве вивчили та пишаються цим фактом понад усе в житті. Ти ж хворий!
    Та ні. Воно гроші відробляє. Язиком патякати - не пряцювати ж. Хай дурні працюють.

Дописів
    8 862

Типово

Да. Все причем. У них есть женщина-почтальон - она переводит им на украинский.
    Школа - венгерская, ученики имеют стипендию под 80-100 евро в месяц. Оснащение школы отличное.
    Всё в селе делается венгерскими властями, украинских властей там по факту нет.
    Еще у них есть документ о венгерском происхождении. Еще есть малое приграничное движение.
    Молодняк весь на синих паспортах. Зарабатывают тем что тянут товары из ЕС в Украину под заказ.
    У меня в том районе друг поселился - говорит вообще другая страна. Руководство сельсоветов и райсоветов
    полукровки, менталитет другой. Работать не мешают, взяток не требуют(там сейчас рассадник иностранных инвесторов, мелких но людям хватает). Сейчас венгры ему усиленно жену ищут и какбе намекают...

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    13 528

Типово

Дійсно нєобично.
    Місцеві- так. А з "центру"- у шафу складають. Ніхто їх ніколи й не читає. Хіба що коли припече, то запрошують з сусідньго села когось перекласти.

Дописів
    8 862

Типово

Ну припустимо ти перекладаєш через інтернет-перекладачі
    Оце так детонація - аж із космосу її бачимо! Ольгіно! Перекладачі... Це ж свято якесь
    Усім кажу - я із Ленглі.

Дописів
    13 721

Типово

Територія українська, а населення і влада угорська... А як наша центральна влада до цього відноситься, ну... у державному розрєзє?
    Для мене це новина.
    Ото , мабуть і дамбас так хотів...

Сторінка 21 з 28 ПершаПерша ... 111213141516171819202122232425262728 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті