| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
найкраще розсада росте при співвідношенні: 3(4) червоні світлодіоди до 1 синього. Всі фітолампи і фітоленти за цим принципом.
http://led-expert.in.ua/p68077817-sv...enta-dlya.html
http://smart-light.com.ua/p103322181...15w-dlina.html
http://mikolasad.com/product_info.php?products_id=3046
Востаннє редагував Sheba: 08.01.2016 о 10:13
Подскажите сорта низкорослых - урожайных томатов.
Sheba, у вас есть что-то подобное из led ленты? можете поделиться опытом? какой участок освещает, допустим 1п.м. такой ленты? через какое расстояние надо крепить параллельно ленту?
я как раз ищу вариант сооружения освещения над хотя бы одной полкой стеллажа. но рассматривала светильники с использованием люминесцентных ламп\фитоламп
Ребята, а кто обрабатывает газон от клещей?
переживаю за собакена своего. чтоб не нацеплялись
а,. вроде бы подобрать не проблема. т.е. у нас есть магазинчик, я туда пришла, сказала, что хочу собрать. слово-за-слово, купила всё, что необходимо, и... по-моему, гривен за двадцать (но это было пару лет назад), сам продавец это всё мне и собрал-спаял. я только на следующий день забрала готовую светодиодную ленту с блоком и вилкой)
но вот лично я в светодиодах сомневаюсь пока...
у нас есть просто лампы дома светодиодные (не фито). самые древние уже пришли в негодность, потускнели, горят, но далеко не так ярко, как это было в начале. более поздние еще нормально. просто цена на фитолампы-светодиоды уже выше моего понимания)
эх, раньше бы подумать над этим, а то всё откладывала и думала, что мне не понадобится. а сейчас хочется выращивать салаты-зелень, места полно и тепло за просто так в комнатке. вот и решила использовать полезную площадь, т.к. зашла перед НГ в магазин, взяла пучок салата, а на весах вышел ценник что-то за 80грн)))))))
Мені це також цікаво. Планую цьогоріч виростити розсаду сама (овочі, квіти). Є стелаж на лоджії на 4 полиці. Я так зрозуміла, що в фіто лампах вже зкомпоновані оптимальна кількість червоних і синіх світильних точок. ТАк?
Не так. Співвідношення червоного до синього = 3:1.
В мене для блока живлення є старий акумулятор з авто. Мабуть підходить.
Тепер би знайти, де в місті вони продаються. Як варіанти: Епіцентр, садово-городні магазини. Загляну в епіцентр - відпишусь, якщо цікаво.
Ой.девочки,у меня нет ни красных ни синих. Делали 2 года назад на кухне освещение рабочих поверхностей - пооставалось по кусочку белой и жёлтой. Вот из них подстветку и соорудили. Сын сам все спаял ,правда в один ряд на пластиковый уголок . Но мне не так много светить и надо. А вообще метра ленты вполне хватает для хорошего освещения рабочего стола кухни. Диодный свет намного ярче эконом ламп - даже то,что никогда на кафеле не замечала ,сразу стало в глаза бросаться.пришлось драить.))) Так что моей рассаде одного метра ленты вполне хватило ,но я не сильно баловала, и в первых числах апреля уже вынесла на лоджию с солнечной стороны.
В прошлом году купила голландские на выставке в Шиннике в марте, всхожесть 99%. Этой осенью в октябре купила пакетики в магазине Сад-огород на квартале, голландские по уценке. Уценка была сезонная, а не по срокам реализации.
Очень, очень довольна сортом!!! Я летом показывала фото урожая именно Полбига. И помидоры вкусные, калиброванные, и кусты не болели, и урожайные, и плодоносили до середины сентября (но уже мало, правда).
По лампам ничего не поняла. Светодиодные ленты дешёвые чем отличаются от фито?
Фітолампи вже укомплектовані кольоровим світлом, яке найкраще підходить для вирощування рослин без сонця. Там є певне співвідношення синіх/червоних корьорів світла. Однак, мені здається, що для розсади достатньо буде будь-якого економного підсвічування. Адже - це обмежене для рослин підсвічування - далі вони будуть на волі купатись в променях сонечка. Дорогі системи, фітолампи, вони скоріш за все призначені для промислового вирощування рослин в теплицях протягом року, коли треба огірки вирощувати і в січні...
Для себе визначилась - дорогі фітолампи мені ні до чого. Або будемо щось митикувати із світлодіодних стрічок, або банальні люмінісцентні трубки над кожною поличкою. Маю час, то моніторю тему.
До речі, сьогодні замочила насіння примули. Збила оскомину. Насіння привіз кілька років тому чоловік з далекої подорожі. Такий собі "цвєточек алєнькай". Замочивши - перевірю на схожіть, бо воно прострочене. Може хтось вирощував примулу через насіння - поділіться, будь ласка, досвідом.
Тобто або треба брати готову фітострічку, де натикані червоні і сині світлодіоди,
або купувати окремо червоні та сині стрічки і з них ліпити (перемішувати світлодіоди у) фітострічку
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks