| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Могут люди бьющиеся в истерике по поводу "уничтожения этим законом украинского языка" - внятно пояснить свою позицию? Не заламывать руки и устраивать истерики, а внятно пояснить, что мы видим угрозу в том то и том то. Приянятие этого закона по нашему мнению приведет к тому то и тому то, а это недопустимо.
Это возможно?
Война и мужество совершили больше великих дел, чем любовь к ближнему.
Им тяжело понять то, что для того, что бы контролировать народ нужно всего лишь малость, нужно контролировать его язык. Им уже давно наплевать на эту страну, это такие как они голосуют за партию регионов и радостно хлопают нашему правительству. Это они не хотят помочь этой стране, но при этом кричат - а, что она сделала для меня? О чем еще можно говорить с людьми для которых примером служит Берия???
Кріса, що довести? Ви питали, де я вживаю французьку - я вам відповів. З україномовними колегами я вживаю українську термінологію. Я диплом захищав українською. Переді мною сиділи наші дніпропетровські зав. кафедри і декан факультету, а також декан факультету зі Львівської політехніки. Всі все чудово розуміли.
А проблеми з перекладом були саме зі шкільними філологічними термінами, оскільки я, вивчивши українські відповідники, не знав російських. Але чи вони мені потрібні російською, якщо я не філолог? З термінами з точних наук проблем не виникало, бо більшість термінів або іншомовного походження (латина, грецька, англійська, французька, італійська, німецька), або мають свої чіткі відповідники в українській, що асоціюються зі звичайними поняттями.
Щодо опору матеріалів - так, викладання велося саме французькою мовою, але преподи перекладали, або доступно роз'яснювали значення термінів. "Des constructions differents sont toujours eppreuves sur la solidite, regidite et stabilite par la methode des contraintes admissibles" (вибачте, "аксани" ліньки шукати на клавіатурі). "L'etat de contrainte admissible, c'est l'etat en lequel la construction ne peut plus resister la deformation suffisante."
Ті терміни, що нам навмисне не перекладали - шукали в інтернеті (благо, зараз із цим не проблема, було б бажання). Тобто я знаю і французькі, і російські відповідники, а за потреби можу глянути і українські/англійські (викладачі російсько-франкомовні).
Якщо Вас цікавить, можете віддати дитину після школи до ПДАБА на французький проект.
Я не інженер, тому все, що нам розказували з "materiaux de construction", "resistance des materiaux", "des constructions metalliques, du beton arme et du bois" вже не пам'ятаю (архітекторам не дають глибинних знань з таких предметів, на відміну від інженерів), але з архітектурних питань зможу вільно висловитись, якщо з часом не забуду дещось.
Тобто, якщо треба буде, то зможу і російською, і українською, і французькою (а з нею й англійську не важко підтягнути).
Это вы удачно зашли. Шикарний технический университет. Ну, не Ольчиков_Скай университет Поплавского (заочно и без самого университета), но тоже неплохо. Назван, кстати, в честь его скромного основателя. Знаете, кто это? А меж тем, чувак, пожалуй, даже самому Януковичу не уступит: Лауреат Национального рейтинг-конкурса "Деловой Человек Украины", кавалер международной награды "Лавры Славы". Ну и международная кадровая академия (о как скромно!) его тоже какой-то побрякушкой наградила. Правда, науке он неизвестен, но то такЭ. Украинская наука - она скромна. К примеру, при запрашивании у Гугля по имени нынешнего заведующего выпустившей меня кафедры первые две страницы - его научные работы. И ни одной, гад, медали завалящей. А Бугай - не, он не таков! Гуглю его научные работы неизвестны - но первые две страницы все всплошь награды разных (но всенепременно международных) вузов Украины с дистанционной, но коммерческой формой обучения.
Сами видите - серьезный вуз для серьезных людей. Международный! Небось, вся Эвропа в очереди туда стоит - а наша хероиня уже его даже закончила. Так что нам остается только поклониться ей в знак признания ее превосходства над серыми нами...![]()
Я так розумію, коли аргументи по темі закінчуються, Елен з Дакотою переходять на особистості й починають перемивати кістки з приводу того, "хто на шо вчився"...
У меня вопрос ко всем. А сам закон кто-то читал?
Як що план "А" не спрацював, пам'ятай, в українській абетці є ще 32-ві літери.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks