| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Все просто. Свидомиты гнобились другими - теперь сами хотят гнобить.
Приднестровский.
...и поэтому — империализм должен быть разрушен (...ceterum censeo Imperialismus esse delendam)
Конечно я вполне понимаю о чем говорю. И даже знаю причину доминирования. У меня отец местный украинец, вынужден был переучиваться на русский в вузе. Муж украинец - переходит свободно на русский. Это не просто частный случай, а пример.) В то время как русскоговорящие переходить на украинский при общении с украинцем не желают, у них трудности.
.
Я не знаю що таке "прибалтійський варіант".
Я маю на увазі, що люди які бажають розмовляти у суді, у школі, ітд, своєю мовою а не українською, немають ніяких прав висловювати свою думку, що до устрою України, та немають ніякого стосунку до написання законів та конституції, а це все одно що не бути громадянином цієї країни.
Т.е. между полтавой и львовом пару слов и вимова? ух ты...
шо никада никада не списывал?те, що лише 5-еро з класу торопають іноземну - то це проблеми лінощів іншої частини класу. Я закінчив школу 7 років назад, зараз завершую академію, і що таке лінощі учнів/студентів, "дай списати"/"а як буде"/"а підкажи" і т. п. знаю не з інтернету, а з життя. якщо батьки не виховали в дитині почуття відповідальності перед самим собою, то ніяка школа не допоможе...
трясця, ви все звалили до однієї купи.
давайте, по пунктам:
1. ви мали, маєте і будете мати право розмовляти де завгодно тією мовою, якою вам зручно. Це безумовне право людини.
2. громадянство - це статус, а не право. а щоб отримати статус, ви повинні відповідати умовам: "право крові", "право території" і т.і.
3. ви маєте право на отримання громадянства коли відповідаєте певним критеріям. я вважаю, що одними з них повинно бути знання державної мови, що, до речі, закріплено в законі України "Про громадянство".
4. статус громадянина надає його володарю певних громадянських прав, які не мають особи без громадянства, основними з яких є активне та пасивне виборче право, тобто, право обирати, та право бути обраним.
5. тому, якщо провести логічний ланцюжок, ви отримаєте "прибалтійський варіант": не знаєш державної мови - не маєш права обирати і бути обраним.
які будуть питання?
Ваш тезис об основном атрибуте не выдерживает никакой критики на примере многих стран. Почему Вы считаете Украину в чем то особенной и абсолютно непохожей на другие страны? Ведь когда речь заходит о приоритетах развития, то большинство (и Вы в том числе) горой стоите за "европейский путь развития". Но когда вам предлагают использовать опыт Европы в решении языковых проблем, вы хором запеваете песню про "основной атрибут". Может не в атрибуте дело, а в мозгах у некоторых? Никогда не задумывались?
Знаю, знаю, тут уже Игдрасиль эту байку здесь запевал про вавилонскую башню. Вам, конечно, виднее, каким она здесь боком, но нельзя не заметить излишнюю любовь "патриотов" к легендам и мифам. Это как бэ, символизирует, нет?про Вавілонську вежу, я впевнений, ви щось чули.![]()
Ну то такэ...
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks