| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
skywolf либо почитайте тут http://aquaforum.kiev.ua либо на троицком в зооцентре есть спец не плохой звать Николай
Продам самочек петушка 4 месяца отроду.
Не заставляйте мене читати всі 158 сторнок, я не зможу! Порадьте: вирішили здійснити генеральне прибирання з повною заміною обладнання в нашому 6-річному акваріумі на 140 літрів.
Досі у нас всередині висіла поролонова мочалка, старенький терморегулювач і стандартні лампи на кришці. Рослини були штучні, рибок живе 10 штук - пара анциструсів, торракатум, пара бала, пара северумів і ще три штуки забула кого, кажись данео
Слід зізнатись - я ледарка, можливо уваги акві приділяла мене, ніж потрібно - зелень з"явилась на декораціях, в кутах банки, на склі я регулярно зчищаю.
Я хочу посадити живі рослини, хоча й вагаюсьКлопоту додасться значно більше порівнно зі штучними?
І що потрібно для рослин - спеціальні лампи? Спеціальний грунт? У нас зараз галька. Чи не їстимуть їх торакатуми? Хочемо взяти ще парочку сомів.
Зайшла на Аровану, подивилась, побачила багато незнайомих слівПодивувалась різномаїттю цін
Чим кращі зовнішні фільтри? Краще взяти недорогий зовнішній типу "Внешний канистровый фильтр Aquael Minikani 120", чи може внутрішній Aquael UNIFILTER 500, скажімо?
В прайсі "Фауни" побачила таку позицію "Внутренний фильтр пр.1000л/ч (биофильтр) 1000BT-HL" фірми HAILEA. Що воно таке, може взяти?*-))
Терморегулятор обрала "Аquael Easyheater, 150 Вт." - цього ж досить?
Чи потірбен аератор? У нас колись був, потім зламався і риби живуть без нього *-) Отаке от: "Компрессор Hydor Ario 2 ColorMix с красной, синей, и зеленой подсветкой" потрібне, чи ні?
Для чого потрібні стерилізатори і СО2? Коли ми купували банку нам про таке не говорили навіть.
Як підготувати водичку - яне пам"ятаю, що ми лили ранішеКажись Тetra AQUA SAFE - це воно?
Жодною додатковою хімією ми не користувались, воду підміняли раз на тиждень-два з "пилососінням" грунту. ПОживилась, а в асортименті стільки всяких добавок-таблетокВоно треба?
Буду дуууууже вдячна за поради!
Спробую дещо порадити.
Якщо ви посадите живі рослини, то терміново необхідно замінити лампи! Лампи вигорають приблизно за рік і вже не дають потрібного ефекту для росту рослин. Існують спеціальні лампи, про це потрібно більше вивчити літератури. Взагалі, непогано було б придбати лампи і з білим, і з жовтим світлом. Самі рослини ніякого клопоту не завдадуть, навпаки вони необхідні для нормального біобалансу в акваріумі.
Торакатуми рослини не їдять. А от бала і северуми - не знаю, пошукайте в інтернеті.
Стосовно фільтрів - для вашого акваріуму можна і зовнішній і внутрішній, головне, щоб він стабільно працював. Це також необхідно для підтримання нормального рівня нитратів.
Для терморегулятора головне, щоб він підтримував необхідну для ваших риб температуру. Думаю, що продавець допоможе підібрати необхідний вам терморегулятор, знаючи об'єм вашого акваріуму.
Аератор, звісно, дуже потрібний! Не розумію, чим дихають ваші 10 риб у 140 літрах зі штучними рослинами!
СО2 потрібен для рослин. Сподіваюсь, ви вивчали біологію і знаєте, що таке фотосинтез? Для фотосинтезу необхідне світло і СО2. СО2 виділяють риби при диханні, але можна і додати самостійно.
Водичку готувати геть просто: наберіть водопроводної води і дайте їй відстоятись хоча б з добу. Не забудьте туди додати старої, в якій живуть ваші риби ("води, зміненою рибами") хоча б процентів 25.
Стосовно хімії - чим меньше її, тим краще! Якщо у вас будуть і риби, і рослини, і світло, і фільтрація з аерацією, то в акваріумі буде своя "хімія", та сама, що потрібна для життя ваших мешканців.
Якщо ви підмінюєте воду двічі на тиждень, та ще й з пилососінням, то ви зовсім не ліниві!
Але, якщо будуть рослини, то дуже старанно все вибирати не потрібно - рослинам теж потрібно харчування.
Ірчик довольно простой способ определится с оборудованием, зайти в зооцентр или в природу и узнать по оборудованию, а потом либо купить у них, либо заказать аналог в "Ароване"![]()
Магазин аквариумистики на Бульваре Славы 2б (торговая точка №10 в помещении мандрыковского рынка)
продам 2 сомика, 1 сицевую - 15 грн.
My Religion is Drum’n’Bass
И там, где большинство видит неизбежность конца,
я обретаю бессмертие... PS7 S-Pb CKK
Петух плохо совместим с вуалехвостой рыбой не зависимо от размера, хотя скалярии дают здачи так что петуха приходится отсаживать. Оптимально содержать либо по одиночке, либо с крупной не агресивной рыбой. У меня живет с барбусами и апистограммой и все довольны
Магазин аквариумистики на Бульваре Славы 2б (торговая точка №10 в помещении мандрыковского рынка)
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks