| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Идеология привлекательна.
Романтизм присутствует.
Устройство государства нравится.
Культурные ценности и наследие.
Ощущаю это внутренне.
Куда все - туда и я.
Чугункін, статистика це Вам не переписка Енгельса з Каутським.
Сільських мещканців в нашій індустріальній області усього 27%.
Випереджаючи Вашу наступну глупу репліку, в Дніпропетровську українську визнали рідною понад 50% населення (можу уточнити наскільки понад))
А тепер Чугункін, включайте платівку про клятих укрофальсифікаторів та гвалтівних українізаторів - страсть як люблю аматорські вистави)))
От махрового невежества мы есть то, что мы есть![]()
До речі, попри імперську маячню як з "істинно русскіх людєй" австро-американські та більшовицькі бузувіри зробили українців, саме українська самовсідомість визначає національну приналежність населення нашого регіону. Зрусифікованого, але таки українського.
Мені, російськомовному дніпропетровцю, в бутність жовтенятком-піонером-комсомольцем, ніхто ні в садочку, ні в школі, ні в жодній офіційній радянській установі не говорив, що я - українець. Ніхто і ніколи в системі освіти чи з телеекрану навіть і не намагався зародити щонайменше добре почуття до України та українців, не кажучи вже про якусь національну гордість. Про те, що я українець, я дізнався з родини - від батьків та дідів.
І ЗАЛИШИВСЯ УКРАЇНЦЕМ, ЯК І МІЛЬЙОНИ МОЇХ СПІВВІТЧИЗНИКІВ, ЛИШЕ ВСУПЕРЕЧ РАДЯНСЬКІЙ СИСТЕМІ, ЗАВДЯКИ НАЦІОНАЛЬНІЙ ПАМ"ЯТІ, ЯКА ПЕРЕДАВАЛАСЯ З ПОКОЛІННЯ У ПОКОЛІННЯ.
У 70-80-ті роки минулого століття нас привчали до того, що ми - радянські люди, що в СРСР будується принципово нова спільнота - радянський народ. Нас вчили, що національні відмінності стираються, що майбутнє - за прогресивними націями. У СРСР найпрогресивнішою нацією вважалися росіяни, саме на їхній основі мав бути побудований "советский народ". Мовляв, саме серед росіян найбільший відсоток пролетаріату - найпрогресивнішого класу, носія комуністичних ідей. Саме російська революційна думка та російські революційні діячі забезпечили перемогу епохальної в житті всього людства "Великой октябрьской социалистической революции".
В школі нас вчили історії Росії - як російські царські адмірали, полководці, культурні та державні діячі примножували славу та землі "отечества", "собіралі русскіє зємлі". Навіть підручники російської мови та літератури у початковій школі називалися "Родная речь" и "Родная литература". Про Україну ми вчили лише, що були такі козаки і Богдан Хмельницький, які, нарешті, реалізували "споконвічну мрію простого українського народу" - "возз"єдналися" з Росією. Всі решта відомих нам з радянських пілдручників українців були "предателями" і чиїмось "пособниками" - Мазепа, Петлюра, Бандера. Не дивно, що діти-українці, які знали українську і спілкувалися нею з батьками, соромилися її в школі. А деякі "гості" чи просто покидьки дозволяли собі щирі інтернаціоналістські сентенції про "вашу бичу мову"...
Нас готували до остаточної асиміляції, до перетворення на росіян під назвою "радянський народ". Але ми дивом вистояли і вижили як народ - ЛИШИЛИСЯ УКРАЇНЦЯМИ, ТІЛЬКИ ЗАВДЯКИ НАШИМ БАБУСЯМ ТА ДІДУСЯМ, БАТЬКАМ І МАТЕРЯМ. Навіть забуваючи мову та звичаї, попри цькування і насмішки над усім українським, вони дали нам почуття любові до нашої землі, її народу та мови, відчуття самоваги та національної гідності. З уст в уста, від серця до серця. Низький їм за це уклін і щира подяка.
у Вас т.н. украинцев ума хватает только слово чугун посклонять, а это так остроумно![]()
Андрей, выплюнь апельсины з рота, и будь нормальным русским человеком. Перестань кривляться под т.н. украинца![]()
Чугункін, якби я не знав, що ти щиро віриш у ту хамську ахінею, яку пишеш, я би подумав, що тебе спецом заслано на форум злокозненими ЦРУшниками - для формування серед українців стійкого образу росянина-олігофрена і відрази до всього російського.
P.S. Ти "Собаче серце" читав?
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks