Допис від
Цветочник...
Додам ложку дьогтю в розмірене щасливе німецьке життя та їх "сервіс". Доставка квітів - зараз же це більш активна, багато хто далеко від чоловіків і чоловіки намагаються радувати на відстані. Все так сумно було і до теперішнього часу, але якось через невелику кількість замовлень до Німеччини, я не надавав цьому значення раніше. Якщо коротко: маючи величезний досвід у флористиці, знаючи цю всю кухню зсередини, я замовивши квіти дружині заздалегідь (знаючи повільність обробки в Німеччині), також наступив на тіж граблі як і всі - "німецький сервіс". Квіти не доставили в потрібний день і дивом доставили через два дні, коли зробив перезамовлення в іншого флориста. Чудо доставки сталося, тільки після того, як з цього ланцюжка випав DHL і флорист сама чи помічник принесла букет за адресою, після мого безпосереднього впливу саме на флориста у нашій внутрішній системі. Простому клієнту якось вплинути на ситуацію взагалі шансів немає. Досвід зараз не тільки мій, захочуть розповісти навіть огородники, поділяться самі. Але я від доставки квітів у Німеччині та Австрії відмовився у своєму бізнесі на невизначений термін поки що.
P.S. І поряд Польща, працює як часи, мені іноді здається, що навіть краще чим деякі міста в Україні. Досвід співпраці з ними теж великий, ще до війни. От вам і різниця ...
Bookmarks