Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 191 з 1230 ПершаПерша ... 911411811821831841851861871881891901911921931941951961971981992002012412916911191 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 24593, показано з 3 801 по 3 820.

Тема: Балаканина - 3

Дописів
    84 380

Типово цікаве ковбасознавство

Сайт про німецьку культуру The Local присвятив окрему публікацію фразеологізму «beleidigte Leberwurst».

Як ідеться в поясненні, називати когось «beleidigte Leberwurst» означає сказати, що він є «невдахою» або що він «не дуже добре поводиться через образу». Цей вислів «трохи суб’єктивний», оскільки означає, що людина без зайвої причини «надулася через видуманий злочин».

У Верхній Саксонії походження цієї фрази пов’язують із історією про м’ясника. Чоловік, за легендою, готував у горщику ковбасу. За кілька хвилин м’ясник вийняв готові сосиски, залишивши тільки ліверну ковбаску, яка була ще сируватою. «В певний момент зовсім самотня і дуже ображена цим ігнором ліверна ковбаса луснула від люті», – пише видання.

А ще з часів Середньовіччя німці асоціюють печінку із епіцентром емоцій, зокрема, з гнівом.

Також, як вказано у культурологічні довідці, акцентувати на особливостях національної їжі у перекладах справа невдячна, оскільки відповідників часом дуже мало. Тож обирати «ковбасу» для перекладу beleidigte Leberwurst – все рівно, що трактувати англійський вислів «not my cup of tea» як «не моє горня чаю» замість правильного відповідника «не моя справа».

До речі, на фразеологізми з ковбасою німецька мова досить щедра. Добірку таких висловів опубліковано на фейсбук-сторінці торгівельної марки «Файно»:

«Мені по ковбасі» (Das ist mir wurst). У літературному варіанті означає «мені все одно». За легендою, цей фразеологізм увійшов у вжиток після «Євробачення-2014» і виступу на ньому Кончити Вурст (wurst німецькою – «ковбаса»).
    • «Метати шинкою в ковбасу» (Mit dem Schinken nach der Wurst werfen) – аналог української приказки про те, що краще «журавель в небі, ніж синиця в руках». Тобто, людина готова ризикнути всім, не будучи впевненою, що чогось досягне.

• «Переможцю – ковбаса!» (Es geht um die Wurst) – веселе підбадьорювання того, хто захотів «метнути шинку в ковбасу». Пішло воно ще з незапам'ятних ярмаркових часів, коли переможцям на кулачних боях давали не медалі, а ковбасу до столу.

• «Додаткова ковбаса» (Eine Extrawurst kriegen) – приємний бонус, на який ви не розраховували.

• «У всього є кінець, а у ковбаси – навіть два! (Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei!) - філософський вислів, що нагадує про все скроминуще.

• «Бідолашна ковбаска» (Аrmes Würstchen). Цю фразу вживають, коли співрозмовник дуже сумнівається в тому, що ваша біда настільки жахлива, як вам здається.

звідси
    хейтите поляків за їх протест проти глорифікації УПА? а довічне державне утримання судді Плахтія в 200 тис + грн на рік вам не тисне?

Дописів
    9 040

Типово

Мені по ковбасі бгг

Дописів
    33 585

Типово

Цитата Допис від Мафальда Переглянути допис
    Сайт про німецьку культуру The Local присвятив окрему публікацію фразеологізму «beleidigte Leberwurst».

Як ідеться в поясненні, називати когось «beleidigte Leberwurst» означає сказати, що він є «невдахою» або що він «не дуже добре поводиться через образу». Цей вислів «трохи суб’єктивний», оскільки означає, що людина без зайвої причини «надулася через видуманий злочин».

У Верхній Саксонії походження цієї фрази пов’язують із історією про м’ясника. Чоловік, за легендою, готував у горщику ковбасу. За кілька хвилин м’ясник вийняв готові сосиски, залишивши тільки ліверну ковбаску, яка була ще сируватою. «В певний момент зовсім самотня і дуже ображена цим ігнором ліверна ковбаса луснула від люті», – пише видання.

А ще з часів Середньовіччя німці асоціюють печінку із епіцентром емоцій, зокрема, з гнівом.

Також, як вказано у культурологічні довідці, акцентувати на особливостях національної їжі у перекладах справа невдячна, оскільки відповідників часом дуже мало. Тож обирати «ковбасу» для перекладу beleidigte Leberwurst – все рівно, що трактувати англійський вислів «not my cup of tea» як «не моє горня чаю» замість правильного відповідника «не моя справа».

До речі, на фразеологізми з ковбасою німецька мова досить щедра. Добірку таких висловів опубліковано на фейсбук-сторінці торгівельної марки «Файно»:

«Мені по ковбасі» (Das ist mir wurst). У літературному варіанті означає «мені все одно». За легендою, цей фразеологізм увійшов у вжиток після «Євробачення-2014» і виступу на ньому Кончити Вурст (wurst німецькою – «ковбаса»).
    • «Метати шинкою в ковбасу» (Mit dem Schinken nach der Wurst werfen) – аналог української приказки про те, що краще «журавель в небі, ніж синиця в руках». Тобто, людина готова ризикнути всім, не будучи впевненою, що чогось досягне.

• «Переможцю – ковбаса!» (Es geht um die Wurst) – веселе підбадьорювання того, хто захотів «метнути шинку в ковбасу». Пішло воно ще з незапам'ятних ярмаркових часів, коли переможцям на кулачних боях давали не медалі, а ковбасу до столу.

• «Додаткова ковбаса» (Eine Extrawurst kriegen) – приємний бонус, на який ви не розраховували.

• «У всього є кінець, а у ковбаси – навіть два! (Alles hat ein Ende, nur die Wurst hat zwei!) - філософський вислів, що нагадує про все скроминуще.

• «Бідолашна ковбаска» (Аrmes Würstchen). Цю фразу вживають, коли співрозмовник дуже сумнівається в тому, що ваша біда настільки жахлива, як вам здається.

звідси
    ггг...

спасибо, познавательно.

Дописів
    70 808

Типово

Цитата Допис від GALAтея Переглянути допис
    поржала)).
    А я поспала))))))
    когда умрёшь, людишки скажут, их притворяющимся ртом, каким в их жизни был ты важным никтом

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    39 021

Типово

Цитата Допис від Lenuhen Переглянути допис
    Мені по ковбасі бгг
    Звучить хвалькувато...

Дописів
    9 040

Типово

Цитата Допис від Абориген Переглянути допис
    Звучить хвалькувато...

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

т е вы готовы за подачку, которая еще и не дадена,
    стерпеть любые оскорбления в свой адрес и в адрес своего народа?
    Де й коли Шольц ображав українців? Цитата буде?
    І так, не треба порівнювати звичайних українців з політиками. я ЗВИЧАЙНА людина, тому МАЮ право не терпіти все, що завгодно. Голова держави (будь-якої) - ПОЛІТИК. Він ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ терпіти ВСЕ. Так, терпіти ОБРАЗИ на свою адресу чи громадян своєї країни не можна. Але відповідати на них треба ПРАВИЛЬНО. Гидкі образи на адресу лідера іншої країни (окрім ворогів) у відповідь - це низько навіть для звичайної людини, а з вуст лідера країни чи його команди може взагалі поставити крапку у будь-яких відносинах, а то й зробити ворогами.
    «Якщо людина задоволена владою, вона або не в курсі, або в долі». (с)

Дописів
    33 585

Типово

скорiше пришелепкувата, нiж звичайна)).

звичайнi не пишуть такi нiсенiтнецi постiйно)).
    Востаннє редагував GALAтея: 29.05.2022 о 18:54

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    48 238

Типово

скорiше пришелепкувата, нiж звичайна)).
    Аааа, так ось, чому ти не вилазиш від психіатра? Тоді все зрозуміло.
    звичайнi не пишуть такi несенiтнецi постiйно)).
    Для тебе будь-яка правда - нісенітниця. Але враховуючи твій діагноз, який ти вище написала, це нормально.

Р.S. То про Шольца цитати не буде? Я так і знала.
    «Якщо людина задоволена владою, вона або не в курсі, або в долі». (с)

Дописів
    33 585

Типово

бог подаст!(с)
    Востаннє редагував GALAтея: 29.05.2022 о 18:53

Звідки Ви
    Україна. Харків-Дніпро
    Дописів
    56 476

Типово

Прошу вас, ГАЛАтея, если это, конечно, не очень усложняет вам общение на форуме: не цитируйте Дейнерис.
    Пожалуйста.
    Я уверена на все 100, что у вас хватит и интеллекта и иронии ответить ей без цитирования).

У огромного кол-ва форумчан этот пользователь в игноре.
    Не только у меня). У меня с 2009 года это первый опыт занесения пользователя в игнор, совсем недавно, но он поразительно удачен. .
    Ну если можно.
    Спасибо за понимание!

Дописів
    33 585

Типово

Цитата Допис від ~ Электра ~ Переглянути допис
    Прошу вас, ГАЛАтея, если это, конечно, не очень усложняет вам общение на форуме: не цитируйте Дейнерис.
    Пожалуйста.
    Я уверена на все 100, что у вас хватит и интеллекта и иронии ответить ей без цитирования).

Не только у меня). У меня с 2009 года это первый опыт занесения пользователя в игнор, совсем недавно, но он поразительно удачен. .
    Ну если можно.
    Спасибо за понимание!
    ок,
    из симпатии к вам, потру и старые цитаты).

Дописів
    56 436

Типово

Цитата Допис від ~ Электра ~ Переглянути допис
    Пожалуйста.

Ну если можно.
    Спасибо за понимание!
    Як я Вас розумію.
    Как ни зайдешь - везде оно. Одно и тоже говно.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    13 994

Типово

В сеть слили секретный план разгома рашистов ...
    https://t.me/c/1487406725/23183

Дописів
    9 040

Типово

Цитата Допис від Манула Переглянути допис
    В сеть слили секретный план разгома рашистов ...
    Не пускает чего-то, что-то по типу закрытого чата.
    А что там?

Дописів
    119

Типово

Дамы, не ссорьтесь)

Лучше гляньте, какой чудесный майский вечер за окном!

Прогуляйтесь в парке, выпейте чашечку кофе, пообщайтесь с приятными мужчинами, зарядитесь позитивом, в конце концов))

Не растрачивайте эмоции на глупых токсичных людей, пускай даже они и владеют мультицитированием, капсом и фейспалмами)))

Дописів
    84 380

Типово

Не пускает чего-то, что-то по типу закрытого чата.
    А что там?
    я нажала на чат, ссылка на обычную trueh`у )
    хейтите поляків за їх протест проти глорифікації УПА? а довічне державне утримання судді Плахтія в 200 тис + грн на рік вам не тисне?

Дописів
    9 040

Типово

Мафальда, спасибо))
    Не пущает все равно, какой-то у меня трабл с ними, знач.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    16 838

Типово

Цитата Допис від Suum cuique Переглянути допис
    Дамы, не ссорьтесь)

Лучше гляньте, какой чудесный майский вечер за окном!

Прогуляйтесь в парке, выпейте чашечку кофе, пообщайтесь с приятными мужчинами, зарядитесь позитивом, в конце концов))

Не растрачивайте эмоции на глупых токсичных людей, пускай даже они и владеют мультицитированием, капсом и фейспалмами)))
    эх. где ж ты раньше то был ?
    все уже пересрались, поздно

Дописів
    84 380

Типово

Мафальда, спасибо))
    Не пущает все равно, какой-то у меня трабл с ними, знач.
    ну странно ) там девочка малюсенькая рассказывает как нужно розбомблювать москалів )

Сторінка 191 з 1230 ПершаПерша ... 911411811821831841851861871881891901911921931941951961971981992002012412916911191 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті