| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Многие спекулируют на заблуждениях
и ложных чудесах,обманывая глупое
большинство.
ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ
Ну от, сказано. Проте не я перший про це почав.
Не хотів додавати до попереднього допису про те, що для подібних носіїв "унікальної істини", яких по інтернету "ну просто завались"(с), переконаність у власній правоті цілком компенсує самокритичність, логіку і інші дрібниці. Але що ж тоді, не вважати ж себе віруючим? Правильно. Це хтось інший.
Стандартно мислите.
Таки з вами розважатись трохи нудно.
Визначте значення слів, і ви позбавите людство половини його непорозумінь.
Рене Декарт
Україна називалася Рус'ю, Червоною, Великою, Чорною, Малою.
Коли Московія поцупила цю назву Русь і назвалася Росією, а всіх мокш, ерзя, зирян, а потім і дагістанців, якутів, татар, грузин і інших росіянами, мешканцям справжньої Русі прийшлось знаходити іншу історичну назву - Україна, а себе називати українцями. Бо навіть зараз, коли все вже вивчено і визначено, знаходиться божевільний, який ігнорує історію і ставить знак рівності між Рус'ю і сучасною Московією.
Бо плач не дав нікому ще свободи,
А хто борець - той здобуває світ
До Галиции ее кто-нить так же называл ?
Какая-такая Галиция... лет за 300...500+ до нее ? Как называли будущих
галичан, когда никакой Галиции не было ?
Как называлась та же Кипчакия до того момента, как назвалась ?
Почему Вы привязались именно к ней, а не к народам, жившим там
до нее вплоть до появления там первого человека ?
Как они назывались, эти народы ?
ИМХО, мы хоть и развлекаемся, но по сути - зря теряем время.
Никогда не говори - "НИКОГДА" !
Да шоп тебе...
Ну звідки ото про знак рівенства??! Яке рівенство коли від назви Русь відмовились іще за часів Гетьманщини??!
Гетьманщина в цьому списку де??? Тобиш небуло ніякої козацкої України??! Московія була перейменована вже після переяславської ради! А ніяк не до неї, і перейменована була чи не через півстоліття.
Море и ЗАморская свинка (так было раньше. Потом часть "за" отбросили.) имеют связку. Слово "МОРЕ". Этих зверьков привозили ИЗ_ЗА МОРЯ. И то, что само море не свинка, а сама свинка не море, было понятно всегда.
Как и то, что РУСЬ и РУСЬ обозначали тождество. РУССИЯ и РУССИЯ так же. И производные от РУСЬ---Русич, Русин, Руснак, только показывают гибкость языка без канонизированной формы, но согласно местной традиции. При полном сохранении своего смыслового значения. Только и всего.
Так что не выдумывайте спирутолёт. Он уже давно придуман. Лучше скажите: Вы уже нашли ХОТЬ ОДИН источник до 1840 года, где Галичан называют Украинцами?
Ну от, нарештi. Це я про Малу Русь.
ПРУССИЯ - це теж гнучкий язик ?![]()
Причина відмови від назви Русь мені звісно невідома, але я можу здогадатися...
Беручи до уваги той факт шо московіти спалили Київ і винищили всіх його мешканців, відроджувати назву Велика Русь після такої поразки нестали, а пошукали більш менш нейтральну і скромну назву. Саме нею і стала Україна. Яку з часом і розвитком козацької доби змінили на Гетьманщина.
Востаннє редагував Long: 31.01.2021 о 23:54
В мене склалося враження, що Ви або не розумієте що пишуть, або навмистно намагаєтесь перекрутити.
Я , на мою думку, доволі категорично висловився: або наука. (а це постйна ревізія поглядів у зв"язку з новими данними), або РЕЛІГІЯ. Це коли заплющують очі й недай боже хтось дмухне на любого бована. А правий той бован, чи ні, то вже не має ніякого сенсу.
В мене---постійна ревізія й пошук.
У Вас- молитви й непорушність.
Тож можете вважати собі що завгодно. Я релігію не чипаю. Бо там мені нудно. Нема ані світла, ані повітря. Мертве.
Тож до появи Гетьманщини ми мали дві фактичні назви...
Це Малоросія і Україна. Перша котилася до свого занепаду, а друга лише набирала сили і обертів.
Тут карта Украины в видении Боплана 1648-го г. в неплохом качестве:
https://ic.pics.livejournal.com/andr...9_original.jpg
У вас нема від науки нічого, бо ви її ігноруєте.
Ви як раз віруючий. Колись хтось вам вдовбам казку про 1200 років кіпчаків і ваш рід, який в кожному поколінні був кіпчаком, а потім про несправжніх українців. А від себе додали психологічне збочення з приводу галичан - нацистів. Що це, як не віра? Ви як раз вірите у це все, бо наукових аргументів у вас нема, а є підогнані під віру уривки фактів і особисте трактування їх.
Бо плач не дав нікому ще свободи,
А хто борець - той здобуває світ
Дулбання доречі в історичних описах вам того не пояснить що в ті часи ніхто не переймався офіційними назвами... Чого???
Території більш менш визначенної умовно, чи країни за сучасним зразком яка могла взагалі зявитися лише після першої світової??!
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks