| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
нет конечно. Я не просила об этом.
Поняла. Но это - непозитивный способ. Позитивные - это другое.Найпростіший і очевидний - елементарне виконання законів. І тоді виявиться, що громадянин, який з різних, в тому числі ідеологічних причин не володіє державною мовою, має можливість працювати лише там, де його контакти з людьми відсутні або обмежені, або робота не потребує складних пояснень. На зразок - копай звідси і до обіду. Відповідно і стимул - вчиш мову, і маєш простір до необмеженого росту добробуту.
Да вы и сами делаете упор на негатив в тексте, и с негатива начинаете....возможно не специально.Или подсознательно.
вероятно так, да.По-друге, є багато методів економічного стимулювання. Податки, пільги, різноманітні призи, реклама, надання сприятливих режимів. Це якраз те, що я категорично не хочу шукати, а фахівці знають і без мене.
По-третє, висвітлення і популяризація в ЗМІ (теж по суті реклама, але не тільки виключно з точки зору економіки).
Та багато чого можна застосувати; аби було бажання і державна політика в цьому напрямку.
Вы видите позитивное стимулирование в Украине?
А перспективы его появления?
Я - нет. Два раза.
Звісно "позитив".
Громадянин, який з різних причин, в тому числі і ідеологічних, не володіє державною мовою, спокійнісінько працює собі в дистанційному режимі НЕ НА УКРАЇНУ, заробляє більше, аніж "МОВНИЙ" в самій Україні , і чхав на усілякі веселі пропозиції десь там щось копати.
Бо таки "позитив".
І що?
Світ відкритий. Є люди, які сидять на Гоа, громадяни Латвії, які не володіють латишською і заробляють більш ніж пересічний латиш.
А серед громадян багатьох європейських країн, наприклад Кіпру, чи Швейцарії, є купа людей, які тільки великодержавною, а заробляють більше ніж будь який пересічний росіянин.
Бо плач не дав нікому ще свободи,
А хто борець - той здобуває світ
Всього лиш емоційне сприйняття. Кожне навчання можна сприйняти, як наругу над особистістю. Навіть навичку тримати ложку в руках. Що вже казати про читання, математику. Для відторгнення потрібна лише відповідна життєва установка, чи як це називається у психологів. Можливо, неявно виражені порушення психіки, соціальна дезадаптація.
І негатива я дійсно не бачу. Ніхто ж не примушує. Хочеш - живи так. Недарма ж великі міста західного світу мають гетто, де іноді цілком благополучно весь вік проживають люди, які не знають мови країни і за межі свого кварталу виходять, як у відкритий космос. Китайські квартали, наприклад. Їх вибір.
А перспективи дійсно в тумані невизначеності. Справа в тому, що за 30 років нікого з керівників держави це не колихало. Та і хто б цим займався, коли всі президенти були при Союзі комуністами? Сподіватись теоретично можна було лише на Ющенка, але лиха доля винесла на верхівку влади доконаного політичного імпотента. А тепер - Зеленський; формально не ленінець, але ж послідовний спадкоємець совка. Мова його зацікавить (можливо) лише перед виборами. Якщо до них дотягне.
Востаннє редагував Йоран: 19.01.2021 о 23:01
Визначте значення слів, і ви позбавите людство половини його непорозумінь.
Рене Декарт
https://www.unn.com.ua/ru/news/19130...gionalnikh-movКИЕВ. 19 января. УНН. На Закарпатье отменены все решения органов местного самоуправления о функционировании региональных языков. Об этом Уполномоченного по защите государственного языка Тараса Кремня проинформировали письмом с Закарпатской областной прокуратуры, передает УНН со ссылкой на Facebook языкового омбудсмена.
"На Закарпатье отменены все решения органов местного самоуправления о функционировании региональных языков", - говорится в сообщении.
Отмечается, что к Уполномоченному по защите государственного языка пришло письмо Закарпатской областной прокуратуры, в котором сообщается о том, что решением Береговского районного совета № 40 от 29 декабря 2020 года признаны утратившими силу решения относительно регионального языка Береговского и Виноградовского районных советов.
"Таким образом, все решения органов местного самоуправления о функционировании региональных языков на территории Закарпатской области отменено", - говорится в письме.
Напомним, Уполномоченный по защите государственного языка Тарас Кремень обратился в местные советы о необходимости отменить решение о функционировании региональных языков и попросил проследить за этим Генпрокурора Ирину Венедиктову.
Добавим, еще в 2012 году Закарпатский облсовет признал особый статус венгерского, румынского и русинского языков, ссылаясь на статью 7 Закона Украины "Об основах государственной языковой политики".
Бо плач не дав нікому ще свободи,
А хто борець - той здобуває світ
нет, не эмоциональное. Есть же понятия и определения. Вы описали негатив(, а не позитив.Позитив - это конфета, а не конфета вместо палки
И далеко не каждое обучение воспринимается как насилие. Я даже не соображу, что это за обучение такое, которое есть насилие. И зачем оно(((? Это дрессура, тирания, садизм и тп....но не обучение.
угу)))). Это вы мне можете сказать.Ніхто ж не примушує. Хочеш - живи так.
А молодежи что вы предложите?
Нормальной умной умеющей и желающей учиться молодежи. Про гетто им расскажете?
у кого?Можливо, неявно виражені порушення психіки, соціальна дезадаптація.
Нормальна і розумна молодь скоріш за все і так володіє кількома мовами в достатньому обсязі, щоб не корчитись в судомах від такого незначного кроку, на який наважилась влада. Думаю, вони на це і уваги не звернуть. Якщо їм не "допоможуть". Можливо, помиляюсь, та не полишає відчуття, що основну партію в цьому істеричному хорі "униженных и оскорбленных" виконує старшенька група. Сподіваюсь, що ця молодь вже побувала в багатьох країнах і наочно розуміє, як влаштоване нормальне життя, а також бачила, як різні народи шанують свою ідентичність. Це вже вони можуть нам розказати.
Визначте значення слів, і ви позбавите людство половини його непорозумінь.
Рене Декарт
"Даже в тех случаях, когда нам не до шуток, нас угнетает не неприятность сама по себе, а то, как мы её воспринимаем"
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks