| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Вигадки. Вже давно, ще до референдуму про незалежність було все вирішено з мовою, просто йде послідовне впровадження того рішення з осучасненими правками, день за днем, рік за роком, а ж поки не досягнемо наміченого результату. Навіть війна з кацапами, це від їх безсилля якось змінити наш послідовний курс на отримання реальної незалежності.
Звичний, для таких убогих, прийомчик, типу внести розбрат. Такі убогі і недолугі не витримали зубожіння навіть у Лугандоні. Смердіть, як ти, не означає діяти, просто краще бачиться твоя огидність.
Я не зазирав сюди, тому із запізненням. Не маю жодного наміру брати участь в конкурсі. Бо не хочу виставляти себе, делікатно висловлюючись, диваком, поруч з вами. До закінчення школи і на вступних іспитах до ВУЗу і гадки не мав, що вчився на мові, в якій відсутня термінологія. Дякую, на схилі років ви, можна сказати, відкрили мені очі.
P.S. Колись під настрій поділюсь враженнями від технічної термінології російською мовою. Реальної.
Визначте значення слів, і ви позбавите людство половини його непорозумінь.
Рене Декарт
Коли наріт за день стомлюється бути юристами, політологами, епідеміологами та еніологами,
в ньому прокидаються філологи. Здебільшого -- українські![]()
хейтите поляків за їх протест проти глорифікації УПА? а довічне державне утримання судді Плахтія в 200 тис + грн на рік вам не тисне?
В самолете все работало отлично даже двигатель автоматически восстановил режим.
Вот только летчик перепугался и "сбежал"
Да пожалуйста..
Нашли чем удивить инженера.. там более моя первая гражданская специальность
"эксплуатация воздушного судна"
Я вам сам " накидаю" таких " перлов" рожденных " гениальными мыслями" "дралоскопщиков" американских и французских идей 70-х годов.. Закачаешься..
Но по вопросу "терминологии" - уж извините..
Берете скажем своего соотечественника господина Чобитка (того который Валентин Александрович)
"Чобиток В.А. и др. Конструкция и расчет танков и БМП"
И " переводите"
Ой там много "сюпрайзов"
А ведь это " фундаментальный" труд в "школе советского танкостроения "
результатами которой Украина воюет.. И которые будут актуальны еще много лет..
Востаннє редагував Пал Степаныч: 09.06.2020 о 22:29
Нет.. Не прогуливал уроки стилистики..
В составной фразе при сравнении использование синонимов- не корректно
Тем более в приложении к сравнению двух и более одинаковых счисляемых величин..
Это не "описание"..
Ну к примеру..
Фраза "отфонарная".. Но СТИЛИСТИКА..Протягом сьогоднішнього дня спостерігалася нестабільність індексу Доу Джонса, яка викликала
значні коливання котирувань акцій компанії, які на момент відкриття біржі становили до 5 відсотків зростання ціни,
в той час як до закриття торгів акції впали в ціні на 7 процентів
нельзя в такой фразе (делая сравнение одинаковых счисляемых величин в наблюдаемый промежуток времени)
использовать синонимы..
Во всяком случае нельзя было в ТОЙ стилистике языка которую я учил и для "русского" и для "мовы"
сейчас- не знаю..
Вы помните содержание фразы, услышанной от неизвестного диктора "по одному из центральных телеканалов" более десяти лет назад?
Это прелестно.
А рассуждения о стилистике от человека, который не в состоянии внятно сформулировать мысль и берет в кавычки каждое второе слово в тексте - еще прелестней.
Не останавливайтесь, продолжайте, пожалуйста.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks