В найближчі тижні я мінімізую всі зустрічі, буду максимально працювати з дому і уникати місць скупчень людей - до чого закликаю і вас. А щоб переконати, розповім історію пацієнтки №31 з Південної Кореї, яка заразила стільки людей, що стала джерелом інфекції в 60% випадків серед всіх 8 000 інфікованих на даний момент корейців!
Перший випадок захворювання на новий коронавірус в Південній Кореї було зареєстровано 20 січня. В наступний місяць тридцять південнокорейців захворіло на вірус, але всі вони були успішно ізольовані службами охорони громадського здоров'я. Аж доки справа не дійшла до пацієнтки №31. Ніхто не знає, як саме ця 61-річна жінка захворіла, відомо лише, що перед початком хвороби вона відвідувала людні місця в Сеулі, а потім здійснила подорож в місто Тегу, де відвідала службу Церкви Ісуса Сінчонджі. За кілька днів в неї піднялася температура і 15 лютого лікарі запропонували їй пройти тест на коронавірус. Замість цього жінка поїхала до подруги в готель, де вони пообідали за "шведським столом". А потім провела дві години в забитій сотнями прихожан церкві. Врешті-решт, 18 лютого лікарі наполягли на тестуванні пацієнтки №31 і їй було поставлено діагноз. Але на той момент було вже пізно - через пофігізм однієї людини вірус вирвався з під контролю в цілій країні.
Тому наступного разу, коли захочеться відправитися у поїздку, потусити з друзями в кафе чи сходити на модну подію з великим скупченням людей, подумайте: чи готові ви взяти на себе відповідальність, що станете пацієнтом №31 у вашому місті чи цілій країні? Чи десятки/сотні трупів справді варті вашого комфорту? Інколи правильні рішення прості. І сьогодні це рішення - залишатися вдома.
Bookmarks