Допис від
Йоран
Таке от складається.
Переглядаю інтерв'ю з відомими журналістами, політологами, політиками, присвячені підсумкам року і перспективам наступного. Багато з них в один голос згадують паризьку зустріч, довгоочікуваний нашим молодим президентом погляд в очі карлику, і роблять висновок - от тепер, мовляв, Зеленський позбудеться/ позбувся ілюзій, і робитиме реальні кроки. Те ж в економіці - висновки або сподівання, що невдачі і провали уряду змусять президента змінити команду, запросити професіоналів замість "знайомих хороших людей" і зайнятись реальними справами.
Та для цього потрібна "дрібничка" - щоб він це усвідомив і зробив.
А в мене є передчуття, що з цим - проблеми. Що є проблема із самокритичним ставленням, визнанням помилок, толерантністю до іншої точки зору. Дивним чином через півроку після інаугурації багато що й досі сприймається, як підступні дії Порошенка і його фанатів. "Я так хочу" досі превалює над " потрібно робити так". Рейтинги в соцопитуваннях стали мірилом всього і істиною. Експерти сподіваються, що норманська зустріч позбавить ілюзій, а рейтинг президента після неї виріс ( з якогось дива) ( якщо довіряти Соцісу) - так чому б Зеленському навпаки, не вважати себе героєм, який приїхав - і, не маючи досвіду, переміг всіх разом з нібито грізним Путіним? Що, мовляв, розуміють ті так звані експерти і окремі невдоволені, якщо рейтинг росте, і вся світова преса, всі ООН, ОБСЄ і прочая кажуть, що це успіх і рух в правильному напрямку?
Ліричний відступ: до речі, це приблизна картинка того, яким би могло бути президентство Анатолія Степановича нашого Гриценка. Хіба що з поправкою на те, що той навряд чи набрав би таких знайомих, все ж скоріше фахівців. Якщо вже Юлія Мостова в інтерв'ю перед виборами 2010 писала про його неймовірну впертість, що його практично неможливо в чомусь переконати, якщо він вирішив інакше - то можна уявити, який вигляд мало би те управління державою.
Коли відбудеться те, що один розумний чоловік назвав " Зеленський має усвідомити всю міру своєї некомпетентності" - не знаю.
----------------------
Думка ця, безумовно, суто суб'єктивна, без жодних претензій на безальтернативність. Хочу помилитись, і якомога скоріше
Bookmarks