Ватикан визнав Епіфанія
https://www.pravda.com.ua/news/2018/12/18/7201570/
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Ватикан визнав Епіфанія
https://www.pravda.com.ua/news/2018/12/18/7201570/
http://www.pravda.com.ua/news/2018/12/18/7201570/
Офіційною назвою новоутвореної автокефальної православної церкви є Православна церква України.
А тут пишут
http://ukr.segodnya.ua/politics/avst...i-1198575.htmlУ той же час офіційна назва єдиної помісної церкви буде – Українська православна церква.
То как же церковь будет называться?
https://www.facebook.com/volodymyr.b...9258077957645/
знание против мракобесия и пропаганды
зы. Филарет таки не в патриаршей одежде пришел
"Не укради и не убий, власть не терпит конкурентов"(с) "Систему определяет не ошибка, а реакция на ошибку"(с)
[QUOTE=alyak;36671162]Скорее не староверка - у православных и католиков женское священство не признается и не допускается. Допускают женское священство только у протестантов и то не у всех.у меня двоюродная тетка староверка , у них попами могут быть женщины , ее за книги пытались много раз .
Убийства на религиозной почве могут быть в любое время и в любой стране. РПЦ (фсб) может воспользоваться моментом и инспирировать беспорядки. Начало мы уже видели.и там тоже начиналось все с "реформ" . и тоже вначале вроде никого никто не убивал .
Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)
Это раскол не в православии, а в Московской церкви. Старообрядцы – были теми самыми приверженцами "третьего Рима", которые откололись от канонической Киевской митрополии и разорвали связь с Константинополем еще в середине 15 века, создав свою никем не признаваемую Московскую митрополию (позже патриархию). Вековая изоляция московской церкви от вселенского православия привела к существенным различиям между вселенской (греческой) и московской богослужебно-обрядовой традицией. Московский патриарх Никон принял решение привести московскую церковную традицию в полное соответствие со вселенской, призвав для осуществления реформы представителей Киевской митрополии Вселенского патриархата, т.е. украинских и белорусских священнослужителей. А не принявшие реформу московской церкви приверженцы "третьего Рима" и "особого пути" были объявлены еретиками и жестоко преследовались на территории всего Московского государства.
Ruthenorum me esse et libenter profiteor (c)
Митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, що зняв свою кандидатуру на виборах предстоятеля нової православної української церкви, бо його шантажували.
Про це він розповів у вівторок, 18 грудня, під час прес-конференції, передає луцьке видання "Перший канал соціальних новин".
Раніше "Українська правда" повідомляла, що митрополит Михаїл відмовився висуватитися на пост предстоятеля після розмови з президентом Петром Порошенком.
Владика розповів, що під час собору декілька разів зустрічався з президентом Петром Порошенком і патріархом Філаретом.
"Це була просто розмова про майбутнє церкви України. Позиція президента була – давайте домовлятись, тому що для України це вирішальний момент", - пояснив духівник.
"Я зважив на те, що чекає нас у майбутньому, а це розділення, кілька православних церков, звинувачення Константинопольського патріарха в тому, що даремно з нами зв’язався, звинувачення росіян в тому, що ми тут не можемо розібратись. І я вирішив зняти свою кандидатуру на користь єдиної української церкви", - розповів Михаїл.
При цьому він зазначив, що перед цим у цього були "гарячі дискусії" з Філаретом.
За словами Михаїла, Філарет наполягав на тому, що представники УПЦ КП не можуть піти на собор і саморозпуститися, оскільки висунувши кандидатуру митрополита Єпіфанія, можуть програти у виборі предстоятеля нової церкви.
"Мовляв, є інший кандидат, який виграє. Через це Філарет сказав, що в такому випадку він не буде розпускати Київський патріархат і брати участь у соборі", - пригадав митрополит Михаїл.
"Ми стояли на межі нерозпуску. Я сказав делегатам, що мене шантажують, а це недемократично, що не було жодних аргументів на користь того, що я повинен зняти свою кандидатуру", - сказав Михаїл.
Також він зазначив, що хоч і погодився зняти свою кандидатуру на користь Єпіфанія, але досі хоче бути предстоятелем Православної церкви України.
"Від бажання стати предстоятелем я не відмовляюсь. У мене є свої бачення щодо того, якою повинна бути церква", - заявив священнослужитель.
Він запевнив, що вибори нового предстоятеля можуть відбутись у будь-який момент.
«Раньше мы воспитывали строителей коммунизма, теперь — строителей капитализма… А в результате получается одно и тоже: жлоб, невежда и вор.» ©
... сурьезно намекает отец:
«Вибори можуть бути хоч завтра. Причин цьому декілька – смерть предстоятеля, відмова його від посади. Те, що він молодого віку – не гарантія того, що надовго залишиться на посаді», - зауважив духівник.
Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec
Какие там намеки.....
«Раньше мы воспитывали строителей коммунизма, теперь — строителей капитализма… А в результате получается одно и тоже: жлоб, невежда и вор.» ©
И чё?
Тем более, что нет.)))
https://comments.ua/world/644897-vat...anie-vnov.html
Главное,
чтоб наша церковь держалась подальше
от чекистской ФСБ-КГБ-ГРУ-РПЦ МП,
под прикрытием которой прибыл в страну ФСБ-террорист Гирькин.
Доброжелательное отношение Ватикана к избранию Епифания - ответ на письмо Кирилла![]()
\
Понимаете какая штука. Для тех, кто действительно стремится ко Христу, а тем более служит ему, важно только одно мнение, мнение Христа. А те кто ждёт одобрения со стороны других людей, для тех их мнение важно.
Мол посмотрите, нас те признали, эти похвалили. Это лишний раз доказывает, что Христос ряженных не интересует.
Римский поп так же далёк от Христа, как и московский.
Востаннє редагував Big Fregat: 19.12.2018 о 00:43
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks