Одразу: безоговорочно - жодному. По-друге, вірять в церкві; щодо інформації - може бути той чи інший ступінь довіри.
Конкретно щодо питання: я не настільки цікавлюсь проблемою репресій, щоб назвати вам джерела, яким я довіряю. І у вашій суперечці з Саша67 я не приймав участі. Єдине, що привернуло мою увагу, було ваше посилання на сумнівний, з моєї точки зору, документ. Якщо ви і надалі вважаєте його достовірним - хто ж вам в цьому заважає.
Проте щодо загального підходу можу написати детальніше. Як на мене, в першу чергу має бути оцінене джерело інформації. Навряд чи варто взагалі читати якийсь , умовно кажучи, Вісник Академії Астрології, якщо цікавить проблема астрофізики. Або шукати в рішеннях з'їзду ТПК КНДР роздуми про права людини.
У згаданому випадку ви посилаєтесь на документ походженням із СССР. Мало того, що він стосується особливо чутливої теми, особливо специфічного відомства і особливо , скажемо так, неоднозначного періоду існування країни, а тому припущення, що він є достовірним і не зазнав "потрібних" змін за 75 років свого існування є занадто оптимістичним. Претендуючи на високий професіоналізм, ви не можете ігнорувати тієї обставини, що в країні його походження, тобто Росії ( у всіх її перевтіленнях ) фальсифікація історії була зведена в ранг державної політики, і це триває і сьогодні, набуваючи форми масового психозу. Ще раз нагадаю Орвела , який "1984" писав фактично з натури, а "Скотний двір" по суті є курсом історії ВКПб в довоєнний період, там персонажі вгадуються без зусиль. Так, там існувало Міністерство Правди, а одним з лозунгів був "хто контролює минуле, той контролює майбутнє". Ви вважаєте допустимим довіряти джерелам походженням звідти? Ваше право. Так само, як моє - вважати, що ваш підхід є сумнівним.

Bookmarks