Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Как переименуем?

Голосували
1153. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Дніпро\Днепр - Дніпровська обл

625 54,21%
  • Дніпровськ\Днепровск - Дніпровська обл

56 4,86%
  • Дніпроград\Днепроград - Дніпроградська обл

28 2,43%
  • Січеслав\Сичеслав - Січеславська обл

67 5,81%
  • Новий Кодак\Новий Кодак - Новокодакська обл

14 1,21%
  • Свой вариант

363 31,48%
Сторінка 413 з 506 ПершаПерша ... 313363403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423463 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 10104, показано з 8 241 по 8 260.

Тема: Переименование Днепропетровска и улиц Днепропетровска

Мастер года 2012 Аватар для RomanLV
    Дописів
    21 443

Типово

Цитата Допис від blend Переглянути допис
    Iсторична назва-Кам"янське
    Може я звичайно неправий, але Кам"янське - історична назва _села_. Коли йому дали статус міста, логічно було й перейменувати в Кам"янськ. Розумію що комунякам тоді було не до лірики, але зараз то можна було виправити?...
    Ну прийнято ж у нас в Україні так називати - село - "яке", місто - "хто".
    Наступит день и я скажу все, что я думаю по этому поводу. (С)

Мастер года 2012 Аватар для RomanLV
    Дописів
    21 443

Типово

Цитата Допис від GlaS Переглянути допис
    не зрозумів - два апосторфи, чи що? В табличці саме та назва, тільки з одним апострофом.
    госсспаді. В вас на клавіатурі в українській розкладці є апостроф? В мене він тільки на англійській, тому я теж як правило заміняю його на кавички.
    Наступит день и я скажу все, что я думаю по этому поводу. (С)

Звідки Ви
    Dnepropetroffsk
    Дописів
    1 991

Типово

Цитата Допис від Абориген Переглянути допис
    , Ні - один, але апостроф)))
    С двойным апострофом я косячнул, только заметил сейчас )))
    Если преступником становится государство – право быть судьей принадлежит каждому гражданину

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    39 022

Типово

Цитата Допис від RomanLV Переглянути допис
    Може я звичайно неправий, але Кам"янське - історична назва _села_. Коли йому дали статус міста, логічно було й перейменувати в Кам"янськ. Розумію що комунякам тоді було не до лірики, але зараз то можна було виправити?...
    Ну прийнято ж у нас в Україні так називати - село - "яке", місто - "хто".
    Стало ж містом село Підгороднє і не змінило назву. То й Кам'янське може бути містом...
    Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Цитата Допис від Александр_L Переглянути допис
    Vedma Вопрос не в самом переименовании, а в последствиях, для обычных людей и бизнеса. И самое печальное - последствия были на 100% предсказуемы и на 99% устраняемы. Просто нашим верховным идиотам надо было проработать тему.
    В чем последствия? В замене доков? Так их не будет массово. Все старое так и будет работать. Новое-оформляться по-новому. Постепенно из оборота выйдет старые названия. В чем проблема? В воплях Удода? А, кто сказал, что он не брешет, специально, чтобы поднять волну в городе?
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Звідки Ви
    г.Днепр, Мих.Шейнкмана
    Дописів
    25 689

Типово

не зрозумів - два апосторфи, чи що? В табличці саме та назва, тільки з одним апострофом.
    У Вас специально изготовленная клавиатура, где для украинской раскладки есть апостроф?
    Вот это больше нечего делать, как гонять переключатся по несколько раз из-за одного знака. В текстовом проще, там автозамена срабатывает, а на форуме - извините, или вообще без апострофа, или кавычки.

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    39 022

Типово

госсспаді. В вас на клавіатурі в українській розкладці є апостроф? В мене він тільки на англійській, тому я теж як правило заміняю його на кавички.
    Можна поставити апостроф різними способами. Ось:

http://mg-pro-comp.net.ua/index.php?...upk&Itemid=132
    Побуду трохи занудою - українською мовою не "кавички", а лапки

Автофанат года 2009 Аватар для GlaS
    Звідки Ви
    м. Дніпро, пр. Слобожанський
    Дописів
    25 009

Типово

Ледацюга......а я переключаю на англійську

Звідки Ви
    Дописів
    25 009

Типово

Цитата Допис від Александр_L Переглянути допис
    У Вас специально изготовленная клавиатура, где для украинской раскладки есть апостроф?
    Вот это больше нечего делать, как гонять переключатся по несколько раз из-за одного знака. В текстовом проще, там автозамена срабатывает, а на форуме - извините, или вообще без апострофа, или кавычки.
    Воно ж....коли по-москальскі балакати, то все рівно как. А коли ти бажаєш висловити думку на рідній мові, хоч навіть бажаєшь, а не можешь - то все тобі плюс.

Дописів
    681

Типово

Є. І навіть символ гривні є ₴, там же, де і апостроф.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    170

Типово

В'ятрович: російською нова назва Дніпропетровська пишеться Днипро
    Так і знав, що спливе це суржикове "Днипро"
    Може українською писати "Варонєш" і "Набєрєжниє Чєлни"?

P.S. До речі, як Горішні Плавні російською (не суржиком) перекласти?

Дописів
    681

Типово

гадаю, набєрєжночєлночанам байдуже.

Звідки Ви
    Dnepropetroffsk
    Дописів
    1 991

Типово

http://24tv.ua/ru/kak_na_russkom_pis...rovska_n687457
    Вот и второй филолог...
    Если преступником становится государство – право быть судьей принадлежит каждому гражданину

Звідки Ви
    г.Днепр, Мих.Шейнкмана
    Дописів
    25 689

Типово

Цитата Допис від Vedma Переглянути допис
    В чем последствия? В замене доков? Так их не будет массово. Все старое так и будет работать. Новое-оформляться по-новому. Постепенно из оборота выйдет старые названия. В чем проблема? В воплях Удода? А, кто сказал, что он не брешет, специально, чтобы поднять волну в городе?
    Поинтересуйтесь мнением ДФС по поводу РРО и лицензий и тогда Ваш оптимизм несколько поутихнет.
    Если с лицензиями еще на местах давали поблажку, да и то она была вызвана скорей всего не столько любовью налоговой к налогоплательщикам, сколько к отсутствию нового официального реестра улиц, то с РРО поблажек не ожидается. А значит надо обращаться к гос.регистратору, платить 145 или 435 гривен и вносить изменения в гос.регистрацию. А предприятиям еще и в Устав, так что это отдельная денежка нотариусу. Кстати, дабы обновить данные у гос.регистратора надо как минимум иметь на руках справку о переименовании. В какой форме будет справка о переименовании города - без понятия, может для города обойдутся и без нее, ибо есть постановление ВР. В любом случае это и время и деньги.
    И при этом полностью в полномочиях законотварцев(с) было снять хотя бы денежный вопрос и упростить по вопросу времени.

Звідки Ви
    Дописів
    25 009

Типово

Цитата Допис від Абориген Переглянути допис
    Стало ж містом село Підгороднє і не змінило назву. То й Кам'янське може бути містом...
    Поважний Абориген, справа не в тому....коли їдешь на Нікополь, або н аОдессу через Нікополь - там є село Кам`янське. А скільки таих щє сел е? Купа!!! І тут місто-не місто...село-не село.
    Ось Кітайгород - село з часів запорізьких козаків....і назва не змінювалась, то з "китайкі" створилась. Його ні з чим не сплутаєш. А камінняв? Їх повно всюди...

Звідки Ви
    Make America Great Again
    Дописів
    59 041

Типово

Hromadske.TV ‏@HromadskeTV
    Відтепер Дніпро (екс-Дніпропетровськ) російською пишеться «Днипро», а не «Днепр», повідомив голова ІНП В’ятрович
    И таки не Днепр, а Днипро на рус. и Днiпро на укр. языках тут половину народу не знают как правильно в/на Украину , б(а/э)ндэровцы, теперь вашпе завал будет

И звучать ответ на вопрос будет таки "я из Днипра", так что теперь точно надо делать приставку "города" или "реки".....

Звідки Ви
    Дніпро, Титова
    Дописів
    23 138

Типово

Цитата Допис від Vedma Переглянути допис
    Викулу не нравиццооо
    Нельзя надолго оставлять женщину одну. Иначе у нее появляются Мысли и она их Думает. В силу особенностей женской логики, ни к чему хорошему это не приводит.

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    39 022

Типово

Цитата Допис від rbvl Переглянути допис
    Так і знав, що спливе це суржикове "Днипро"
    Може українською писати "Варонєш" і "Набєрєжниє Чєлни"?

P.S. До речі, як Горішні Плавні російською (не суржиком) перекласти?
    До речі є стара українська назва - Вороніж, а ще було - Воронів. А Горішні Плавні можна двома способами перекласти (хоча назви міст зазвичай не перекладаються) - Верхние Плавни або Горние Плавни...

Дописів
    8 427

Типово

Цитата Допис від Smith Переглянути допис
    Нате , тупость порождает маразм
    ....так какого же лядь пиодораборисовича без этих изменений конституции сегодня голосовали за переименования Днепропетровска.....там что одни наркоманы в зРаде.......
    Точно-точно, это они подражают рашистским умникам, не иначе. Те тоже переименовали город в Санкт-Петербург, а область оставили Ленинградской!
    По этому поводу пошкворчать не желаете?

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    39 022

Типово

Поважний Абориген, справа не в тому....коли їдешь на Нікополь, або н аОдессу через Нікополь - там є село Кам`янське. А скільки таих щє сел е? Купа!!! І тут місто-не місто...село-не село.
    Ось Кітайгород - село з часів запорізьких козаків....і назва не змінювалась, то з "китайкі" створилась. Його ні з чим не сплутаєш. А камінняв? Їх повно всюди...
    Це вже стара проблема - дублювання назв. Хто може сказати скільки Іванівок Україні?

Сторінка 413 з 506 ПершаПерша ... 313363403404405406407408409410411412413414415416417418419420421422423463 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті