А у меня не очень воспоминания по поводу крыши из камыша. Когда меняли камыш на шифер - столько грязи было. Эта паутина, куча насекомых, гнезда мышей и т.д.
| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
А у меня не очень воспоминания по поводу крыши из камыша. Когда меняли камыш на шифер - столько грязи было. Эта паутина, куча насекомых, гнезда мышей и т.д.
Про красивое. Центр небольшого (сравнительно) города в Нидерландах глазами велосипедиста. На видео Рул катается по историческому центру города, где развернулся традиционный луна-парк.
Забавно, что аттракционы начинают работать с самого утра (а что еще им делать).
Кстати, у Рула много видео, которое он снимает, катаясь на велике по всем районам своего города и по окрестностям. Странно, что у него не много подписчиков.
Востаннє редагував vop: 05.02.2016 о 23:57
Кстати, там на видео в одном месте видно работу муорки. Надо заметить, что в Нидерландах в городах делают аккуратные мусорки с большим контейнером под землей. Как результат - чистота, в мусорках места достаточно для любого количества мусора. И нигде, включая окраины и микрорайоны, не видно этих позорных баков на колесах со срачем вокруг. Работа мусорки подробнее:
Забавный случай. Когда моя мама впервые увидела, как в Амстердаме дядя моет стильную мусорку шампунем, она незатейливо спросила у меня - Это он банкомат моет?
PS Про уличные писсуары (уринаторы) бум говорить?![]()
Але що в нас від них таке різне? Зокрема, автономне теплопостачання в них та комунальне у нас.
Що я тільки що ось прямо зараз зробив? Як прийшов додому?
Відчинив балконі двері для провітрювання. Бо в кімнаті +26 і душно. Я борюся, щоб теплопостачання зменшили, але деякі родини, які мають субсидії, і яким навіть ліньки заклеїти стекла, не те що поставити нормальні стеклопакети, проти цього.
Будь-яка імперія – це зло.
Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.
я намагатимусь описувати їх життя, розділивши по темам
vop та інші форумчани, прошу вас доповнювати - навіть одну й ту саму річ дві людини можуть бачити по-різному + у кожного свій досвід
про опалення
ніколи не бачила, щоб взимку вони ходили по хаті у літньому халатику чи у футболці, як дехто у нас
у будинках котел знаходиться під дахом, тобто на 2-3 поверхах, а термостат - на першому, у залі
таким чином, найтепліше місце у будинку - зал
зазвичай, спальні - на другому поверсі і вище, але якщо це маленька квартирка з однією спальнею, то може бути інакше
бачу, що у багатьох будинках на протязі дня вікна у спальнях відчинені на провітрювання
(вони дуже цінують здоровий образ життя)
хіба що дощ забиває у вікна, тоді ні
на ніч термостат встановлюють на 18-19 градусів, а вранці - кому як подобається, але не вище 21-22..
(напевне можуть бути виключення)
може бути й таке, що у спальнях взагалі опалення перекрито
це щодо будинків
Востаннє редагував Angelinn: 08.02.2016 о 18:42
Вірьовочка - елемент українського народного танцю.
ОлегБ, спеціально для вас шукала відео не з людьми у дерев"яних черевиках на протязі усього відео, бо це могло б виглядати як "показуха",
а з фрагментом у повсякденному житті
3.20 - 3.55
в камеру вони попадають на пару секунд, більше чути їх стукіт
після 3.55 є фрагмент типового для Нідерландів рукостискання, чого немає у нас...
коли вони бачать один одного вперше, будь-де... чи то зайшли в кабінет до офіційної особи, чи на співбесіду, чи у новий колектив, чи до лікаря.... будь-куди, вони тиснуть один одному руки, посміхаються і називають своє ім"я
рідні - обіймаються і символічно цілуються тричі "у щічки"
На счет отопления, я бы не сказал, что они мерзнут, но то, что на каждой батарее стоит термостат, и они им пользуются постоянно - факт. В любом случае, поддерживают уровень своего комфорта, не насилуют себя холодом. Страсть к тотальному проветриванию таки есть. С утра открывают все, включая балконные двери, независимо от погоды, к чему приучили и меня.Хотя, у меня "выборка" не очень большая. В основном это круг it-шников и работников it компаний. А они, как известно, не совсем типичные люди.
![]()
Поехали кататься по зимнему Амстерадму на трамвайчике. Обратите внимание на трафик по улицам города. Если не считать час пик, то там, в принципе, всегда так.
PS По европейским меркам, город считается довольно грязным.![]()
Востаннє редагував vop: 06.02.2016 о 19:09
Ти ба як працеголики живуть...
А тут усе життя пробайдикував, жив, живеш та й помреш серед сміття...
Люди діляться на дві половини. Одні, увійшовши до кімнати, вигукують: "О, кого я бачу"!. Інші: "А ось і я"!
Прикол вспомнил. Опять мама, впервые увидев провинциальный голландский городок спросила - Они тут что, к приезду местного Путина приготовились? Так все причесано, газончики, поребрики, домики...![]()
Не совсем Европа. Точнее, совсем не Европа. Но все же потрясающее сооружение недалеко от Лас Вегаса.
https://www.google.com/maps/@35.5575.../data=!3m1!1e3
https://www.google.com/maps/@35.0171.../data=!3m1!1e3
про працеголиків, організацію і культуру бьітія
проїжджаючи повз приватний сектор, невеликі міста і села, відчуваєш себе, як у казці Андерсена - відсутність парканів, чистенькі будинки, навколо будинків теж прибрано, трава, кущі й дерева пострижені, квіти, невеличкі садові скульптури... немає нашого "у господарстві все знадобиться", або ж воно добре заховане
і спостерігаючи таку чистоту навколишнього середовища, я думаю, що вони таки ж працеголики
але без організації такого не було б
раз на місяць зранку вони виставляють коробки з макулатурою - реклама, що надходить майже щодня, газети, коробки з-під товарів і т.ін.- проїжджає авто і збирає усе те,
якщо суха погода, дехто виставляє звечора, але якщо дощить, виносять вранці - поважають тих, хто працюватиме з папіром у подальшому
у кожному дворі є 2 сміттєвих баки - один для кухонного сміття, інший - для садового
один день на тиждень виставляють бак на вулицю: існує розклад - коли виставляти баки з кухонним, а коли із садовим сміттям
усе скло викидається у спец.контейнери, що можна знайти біля супермаркетів, або ж навпаки - у районах, віддалених від супермаркетів
для різного скла - різні контейнери: для прозорого, для зеленого і для коричневого
є контейнери і для одягу
також час від часу приходить конверт з вкладеними листом і пакетом для непотрібних речей; у листі вказано коли ви можете виставити цей "скарб" на дорогу - час і дата
якщо вам потрібно викинути щось велике за розмірами, як то старий диван чи холодильник..., ви повинні проінформувати gemeente (по нашому міськвиконком, але з більшими повноваженнями)
вони або пришлють авто, або скажуть куди й коли відвезти, якщо у вас є така можливість
ви також не можете держати на прибудинковій території безнадійно зламане авто
побачать - заплатите штраф
Маринка, а як з цим в Іспанії?
Востаннє редагував Angelinn: 08.02.2016 о 15:16
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks