Всем привет!
Сейчас я внесу разброд и посею панику в наших рядах

Наткнулась сегодня на такое уже в нескольких местах:
Звертайте увагу при заповнені платіжки на сплату ЄСВ!
У полі «Отримувач» платіжного доручення під час сплати платежів до бюджету зазначають: найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім’я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів (указується відповідний орган Казначейства), найменування території та код бюджетної класифікації. Такі вимоги містять Указівки щодо заповнення реквізитів розрахункових документів, наведені в додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої постановою НБУ від 21.01.2004 р. № 22.
Тобто в полі «Отримувач» має бути вказано, наприклад: «УДКСУ в Голосіївському районі ГУ ДКСУ в м. Києві; 11011000». А в полі «Код отримувача» - зазначається ідентифікаційний код отримувача за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України(ЄДРПОУ), тобто код ЄДРПОУ відповідного органу Казначейства.
Про це згадувалося у матеріалі «Заповнюємо платіжку на сплату військового збору».
Проте, у платіжці на ЄСВ у полі «Код отримувача» зазначається код ЄДРПОУ відповідного органу ДФС. Саме на ім’я органів ДФС відкриватимуть рахунки для зарахування ЄСВ, адже ЄСВ зараховують на небюджетні рахунки.
На виконання урядових постанов (постанова КМУ від 06.08.2014 р. № 311) у процесі реорганізації створюються нові юридичні особи — відповідні Державні податкові інспекції в районах Головних управління ДФС у областях замість відповідних податкових органів Міндоходів.
Тож змінюються їх коди ЄДРПОУ після проведення відповідних реєстраційних дій в ході реорганізації.
А це означає, що необхідно в платіжці на сплату ЄСВ у полі «Код отримувача» вказувати актуальний код ЄДРПОУ відповідного фіскального органу.
При цьому рахунки для сплати ЄСВ у 2015 році залишилися тими, що й були раніше.
Позвонила я по нескольким налоговым с вопросом какой код ЕГРПОУ налоговой (старый или новый) указывать в платежке.
Ответы:
АНД - код ЕГПРОУ не меняем
Красногвардейка - не меняем
Ленинка - конечно
нужно указывать новый код! На вопрос, а что делать, если уже заплатили, ответ: "Ничего страшного, деньги все равно заходят"

Bookmarks