Какие общие впечатления от байка?
На сколько хорошо/плохо тормозят кантиливеры?
Хватает ли такой кассеты, чтобы заезжать на горки или лучше поставить от МТБ звездой 30-32?
Враження? Круті, але байк злий, треба фізо мати на рівні 3-ки любителів, а краще елітну підготовку спортсменів що їздять ЛКУ. Він швидше за МТБ, але всеодно 90% швидкості в ногах і серці.
Так, гальма суттєво інші( модуляції нема як такої, особливо в передньому, гальмо блокує колесо, воно виривається з колодок зі стуком, в результаті вилка вібрує в площині рами на 2-3 см, задній - так-сяк гальмує, як галімий вібрейк за 45грн
Дуже відчутна різниця після МТБ, навіть ВВ5 на робочому байку здаються стоп-кранами, про Еліксіри 7 на гоночному МТБ мовчу)))
Гальм не вистачає на МТБ шних спусках, доводиться братись нижнім хватом, і на "чодкіх" спусках 40+ градусів це вже мало реально( також практично нереально підсмикнути руля на міні-дропчиках, сходах і т.д.
треба усе таке перебігати або по чікенлайнам проїздити.
На підйомах теж торба. деінде і на 22-32(34) важко заїхати (як у нас в Вінниці наприклад), а у мене МАХ 34-27, сам розумієш, на гонці у Гайку усе бігав, а МТБ там їде. (правда не завжди швидше бігу).
Ну а на рівному звісно непогано так) з гори як МТБ, а на рівняках вмикав 48-у зірку, і обходив чуваків пачками, добрати людину яка шпарить на межі спереду за 200м - легко, на МТБ так не вийде.
Відчуття звісно круте коли несеться "паравозік" з 3-4-х людей на 35-37 км/г, а ти обходиш їх на 42-45км/г (на передачах 48-16 чи 48-15).
Короткі круті "торчки" з розгону можна брати (навіть якщо з коренями). Розганяєшся до упору, і встигаєш перемкнутись на 34-27 щоб докрутити вкінці.
Так що нема сенсу ставити 30-32, все одно будеш бігати) не той тип велосипеду, щоб ти не хімічив (або вже тоді поставити рігід на МТБ, і колеса 28" з СХ покрами)
Я планую собі поставити касету 11-28, але мабуть більше для феншую. 80% стокових СХ-ів мають касети 11(12)-27, і навіть 26, хоча це вже злобне шносе вважається.
До речі при ввалюванні під гору на 34-27 стоячі, відчутно дзвенять задні шприхи, не дуже приємно(
НА касету 30-32, тобі вже буде потрібен переклюк під середню лапку!
Ну і резюме: усе це залізо ху-ня!!!
На СХі профіки (Антон Пустовіт наприклад, чемпіон Укрїни по СХ і ХС ЛКУ).
на гонках їздить онлі на 34-й зірці, так що усі ці передачі-касети до фєні. Гальма - тудиж, у нього задній не натискається, десь трос приіржавів до рубашки, передній стертий до металу, тож теж не гальмує. Отже у мене щє "стоп-ркрани" по СХ міркам. На фінальному кубку України по СХ, я мав кращій байк, усі на ньому катались, а приїхав останнім (правда урвав ланцюг на 2-у колі, програв 8-9 хвилин) але і без цього я б був 120% у останній трійці.
Отже усе діло в ногах і техніці.
Bookmarks