Допис від
PavelDnepr
Nastya Stanko опубликовала статус от Прес-центр АТО.
27 июля возле Киев · отредактировано
я без істерик, без паніки. я спокійно. я просто хочу запитати, чому ви пишете без втрат, якщо насправді там є втрати, якщо хлопці, котрі там стоять бачать тіла своїх товаришів? Невже їхня смерть не варта того, щоб про неї сказати? якось у нас в ефірі був Саймон Островський. Він казав, що американська армія навпаки рада, коли журналісти говорять про них правду, навіть негативну, бо так вона бачить свої помилки і виправляє їх. Ми ж поділилися на дві категорії: горе-істерички-все-пропало і ура-патріоти. Вам не здається, що правду говорити в цій ситуації найкраще? вам не видається, що коли солдат після бою читає свій фейсбук, якщо зловив нет, і там знаходить, що у них без втрат, а він сам витягнув кілька мертвих сьогодні - вам не здається, що це ще більше підкошує бойовий дух? вам не здається, що він думає, що як з ним, не дай Бог, таке станеться, про нього ніхто не згадає, бо ж без втрат. Ми починаємо забувати про людей.
P.S. ми були на одному похороні три дні тому. Гєна-Тома його звали. Боєць Айдару він був. З Харківської області з села на межі з Полтавщині. Так от, його вивезти не могли звідти зі Щастя, не було чим, і інших 4-х теж. Волонтери харківські знайшли холодильник і поїхали за ними. На похорон просили про оркестр ті ж волонтери харківські, героя ж хоронять. На похорон люди прийшли. На оркестр глянути, а на поминки ні, дехто прийшов. Питали так зневажливо, нащо він туди ішов. Я спитала в йго дружини Наталі, що він казав їй, коли йшов: сказав, що повернеться. Вона нічого не їла, вона казала, що вірить, що він досі живий, хоча вона годину тому його похоронила. Розумієте. Дві дочки в нього залишилось - 15 і 18 років. Пишу, бо хто про нього напише. Знімати не могла, просто не могла. Вже вибачте.
P.P.S. не брешіть про фронт, не брешіть про війну, краще поясніть нормально населенню, чому і за що ви воюєте. Для мне от все просто. Я коли в ЛНР була, у них там прапор в кабінеті наш синьо-жовтий на підлозі замість ганчірки. От і все пояснення.
P.P.P.S. ті хлопці нікуди не підуть, вони будуь до кінця. Але я певна, вони варті, аби про них говорили правду" (с)
Bookmarks