| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Не Вас одну.. Майдан как-будто снял маски с людей, а Кремль и резко поднявшие головы "ярусские", как угнетенные так и злорадствующие, помогли окончательно разбить иллюзию о единстве народа . Действительно проявилось национальное сознание. Сжимается внутри все от боли за свою страну, от презрения к тем, кто ее сейчас разрывает. Не представляю, что чувствуют мужчины, которые по духу воины и тоже впервые открыли в себе сейчас такие вот чувства...
ПІСНЯ ПРО УКРАЇНЦІВ
Теодор Кукуруза
Я запитую в себе, питаю у вас, у людей
Я шукаю в книжках, роздивляюсь на кожній сторінці:
Де той рік, де той місяць, той проклятий тиждень і день,
Коли ми перестали пишатись, що ми – українці?
І що є в нас душа, повна власних чеснот і щедрот,
І що є у нас дума, яка ще від Байди нам в’ється,
І що ми в Україні також – український народ,
А не просто юрба, що у звітах населенням зветься.
І що хміль наш в піснях, а не в барилах вина,
І що щедрість в серцях, а не лиш у крамничних вітринах,
І що є у нас мова, і що українська вона,
Без якої наш край – територія, а не країна.
Я до Тебе скажу і до кожного з нас повторю:
Говорімо усі, хоч ми добре навчились мовчати,
Запитаймо у себе: відколи, з якої пори
Почали українці себе у собі забувати?
Запитаймо й про те, як ми дружно дійшли до буття,
У якому свідомості нашій збагнути незмога:
Чом солодшим від меду нам видався час забуття
Рідних слів і пісень, і джерел, і стежок від порога?
Українці мої! Тож слов'яни ми з вами чи як?
Чи в “моголах” і вмерти судилось нам ще від Тараса?
Чи в могили прийдеться забрати нам наш переляк,
Що знітив нашу гідність до рівня вторинної раси?
Українці мої, як гірчать мені власні слова,
Добре знаю, що й вам вони не солодкі гостинці,
Але мушу сказати, бо серце мов свічка сплива,
Коли бачу, як щиро себе зневажають вкраїнці.
І тоді в мене ниє крамоли відламок тупий,
Мене думка одна непокоїть на славу:
Ради кого Шевченкові йти було в Орські степи,
Ради кого ховати свій біль за солдатську халяву?
То хіба ж не впаде, не закотиться наша зоря,
І хіба не зотліє на тлін українство між нами,
Коли навіть на згарищі долі й зорі Кобзаря
Ми і досі спокійно себе почуваєм хохлами?
Українці мої! Дай вам Боже і щастя і сил!
Можна жити й хохлом – і не згіркне від того хлібина.
Тільки хто ж колись небо прихилить до ваших могил,
Як не зраджена вами, зневажена вами Вкраїна?
Вспомнили когда ушел : не отрекаются любя , до того любви не было.
Так можно обо все пепепеть :
О кредитах МВФ: не унижаются любя
О бездарной власти: Не управлять так любя
О обнищании народа: не допускают так любя
О безработице: не увольняют так любя и .........
Мне нравиться вечерний квартал, но политику наверно не стоило трогать.
Востаннє редагував МММов: 14.04.2014 о 18:19
Деяким кримчанам доведеться підтвердити дипломи про освіту
Кримчанам, які отримали дипломи з 1992 по 2000 роки, доведеться пройти процедуру визнання документів про освіту.
Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти й науки Росії, передає "15 минут".
Дане рішення було ухвалене Федеральною службою з нагляду у сфері освіти й науки Росії.
Зараз для кримчан, які отримали освіту в Україні, діє загальний порядок визнання іноземної освіти й іноземної кваліфікації.
"Між Росією та Україною діє низка угод про взаємне визнання. Ці договори поширюються на документи державного зразка про освіту, вчені ступені й вчені звання, однак, під дію угод не потрапляють документи, видані в Україні з 16 травня 1992 року по 26 травня 2000 року", - повідомили в міністерстві.
У цьому зв'язку, документи в жителів Криму, які були отримані не в зазначений період, автоматично визнаються в Росії.
"Документи, які були отримані з 1992 по 2000 роки, доведеться піддавати процедурі визнання документів", - зазначили у прес-службі.
Для цього, як виявилося, необхідно відправити у службу з нагляду за освітою заяву з пакетом документів, що підтверджують отримання освіти.
"У випадку позитивної оцінки громадянам буде видано свідоцтво про визнання й документи будуть визнані дійсними", - заявили в міністерстві.
Раніше повідомлялося, що кримських студентів можуть позбавити українських дипломів. Але у Міносвіти Криму підтвердили готовністьотримати і вручити українські атестати цьогорічним випускникам 9-х та 11-х класів
http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/14/7022412/
сША признали Крым как российскую территорию:
Киев – Вильнюс – Бангкок, Апрель 14 (Новый Регион, Дмитрий Булава) – США негласно признали присоединение Крыма к России. Компания Google изменила государственные границы России и Украины. Теперь на картографическом сервисе Google Maps Крым отображается в составе РФ.
Подпишитесь на новости «Новый Регион – Киев» в Facebook >>>
Поначалу новый статус полуострова был виден только пользователям российского домена картографического сервиса – maps.google.ru. Теперь же «присоединенный» Крым видно и на глобальном сервисе (.com) всем пользователям, даже из Украины.
Об этом сообщают корреспонденты «Нового Региона», которые находятся в Киеве, Вильнюсе, Бангкоке и других городах планеты.
Отметим, что в официальном представительстве Google-Украина «Новому Региону» не удалось получить комментарий. Секретарь сообщила, что директора нет на месте, и никто не знает, когда он появится.
NR2.ru: http://nr2.com.ua/kiev/493813.html
Таки продали.
Весь смысл жизни заключается в бесконечном завоевании неизвестного, в вечном усилии познать больше. Эмиль Золя
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks