| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Увага! Іновація в українській журналістиці – тепер речники МВС дії “беркута” типу “… кілька ударів по нирках і мене, заломавши руки, затягують в автобус…“ подають як ”…представитель СМИ без каких-либо объяснений пытался проникнуть в автобус, в котором находились бойцы спецподразделения “Беркут”. Милиционеры во время беседы с журналистом объяснили ему, что находятся на службе и осуществляют охрану общественного порядка, после чего попросили его покинуть автобус…“.
А якщо серйозно, то ось розповідь з перших рук. Роман Черемський, журналіст «Український простір» :
Перший день форуму #євромайдан‘у в #Харкові. 12:45. Іду собі спокійно на звуки мітингу, знімаю дальні плани автобусів, котрі припаркувалися на вулиці Гіршмана. Он вже здалеку бачу, мітингуючі з прапорами ПР в саду Шевченка. Саме там, на місці євромайдану влада зорганізувала антимайдан на підтримку Януковича. Аж ось, перед перехрестям з Мироносицькою вулицею, мою увагу привертають два атобуси з затемненими вікнами.
Опа, в них немає номерів ні попереду, ні позаду! Беркута в комуфляжах з відкритими обличчями стоять біля бусів. Навожу камеру, знімаю… Підхожу ближче, крупні плани, інший ракурс. В кадри потрапляють обличчя беркутів. “Нє снімай! Я нє разрєшаю!” – випалює чорнявий спецпризначинець.
“Щас я тєбя наснімаю!!!” – його рука простягнулась в кишеню і з неї з’явилась мобіла. “А можна Ваше посвідчення?” – поцікавився я. Збоку бачу – вусатий беркут під метр дев’яносто з круглим обличчям заходить мені за спину, метрів за чотири.
Мені б одразу зреагувати – але відповідаючи щось першому спецпризначенцю, замешкався… Ба-бах!!! Струм з електрошокера з лівого боку шиї пробирається по всій верхній частині тіла! Цей вусатий беркут мабуть маньяк – стільки тримати шокер ввімкнутим!
“Як я міг допустити, щоб він стрибнув на мене ззаду” – промайнуло в голові. Тут підскочили інші беркута – кілька ударів по нирках і мене, заломавши руки, затягують в автобус. О, водій завбачливо відкрив двері! Всередині мене зустріли під воплі з матами. “Ну все, гаплик!” – подумав я.
Беркута – а їх в автобусі здалося близько півтора десятки – були налаштовані, м’яко кажучі, неадекватно агресивно. Далі вусатий із кимось провів серію ударів по нирках. Після цього знову електошокер, знови удари і знову електрошокер…
“Флешку виймі, может там еще і касєта єсть, сморі там…” Після того, як флеш пам’ять була вилучена, моя улюблена камера панасонік AG-HMC41EU з XLR-адаптором та мікрофоном-пушкою перетворювалась під ногами беркутів в барахло.
О, як мені стало шкода – адже двадцять три з половиною тисячі – саме стільки коштувало мені обладнання – не легко заробити! “Какой канал?”, “Покажи документи!” “І тєлєфони! Вдруг он пишет на мобилу ілі на діктофон” – чулося від беркутів.
Обшманавши мене, подивившись на моє посвідчення журналіста, закинули в сумку залишки камери сказали “Йди!”. “І передай другим журналістам – НАС НЄ СНІМАТЬ!!!!” – рявкнув вусатий.
Коли я відійшов від атобуса на півсотні метрів – там була ціла купа працівників міліції (не “беркут”), котрі бачили, як мене затягнули в автобус. Проте на моє прохання зреагувати – вони мовили “Іді дальше!!!”.
Зараз справою займається прокуратура, але мене вбив коментар міліції: “представитель СМИ без каких-либо объяснений пытался проникнуть в автобус, в котором находились бойцы спецподразделения “Беркут”. Милиционеры во время беседы с журналистом объяснили ему, что находятся на службе и осуществляют охрану общественного порядка, после чего попросили его покинуть автобус” (http://glavnoe.ua/news/n160819).
І як після цього ставитись до міліції? Черемський Роман, Харків /джерело/
"ЭТА НОЧЬ ПРОВЕЛА ЧЕРТУ МЕЖДУ ПРОШЛЫМ И БУДУЩИМ", - ОТКРЫТОЕ ПИСЬМО АЛЕКСЕЯ МОЧАНОВА
Всё правильно сказал.
Olga Halchenko
Удивительный наш народ. Когда наступает Беркут – главная кричалка у людей «Стоїмо! Стоїмо!». Самые малодушные и бесполезные – вроде нас, заек – улепетывают, но мужчины остаются на позициях. Когда пошел слух про снайперов на крышах – люди пришли с лазерными указками и прожекторами слепить стрелков. Когда стало ясно, что от официальной прессы мы ничего не услышим – появился постоянный, налаженный поток информации через соц.сети. Когда выяснилось, что по журналистам прицельно стреляют, журналисты просто сняли опознавательные знаки «пресса». В регионах народ блокирует внутренние войска, которых мобилизируют на Киев (Львов, Одесса, Ровно, думаю многие другие города). Людей арестовывают – к ним едут адвокаты. Люди исчезают – их ищет весь Киев. Люди выходят с бойцовыми собаками, в самодельных противогазах, сами отлавливают бандитов, оставляют свои машины в качестве баррикад на площади, скупают все лекарства в городе и волокут их на Майдан. Музыканты всю ночь на морозе играют для людей. Благообразные бабульки несут на Грушевского стеклотару для коктейлей Молотова. Я не знаю, что будет дальше, но после всех этих событий мы точно должны избавиться от наших национальных комплексов меньшовартості раз и навсегда.
Бо плач не дав нікому ще свободи,
А хто борець - той здобуває світ
...а .... таким образом избавляются от комплексов ... психотерапия, значит .... ну а что ....
Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec
Опять фантазируешь. Где я обзываюсь ?
При чём тут какой-то Мочанов ? Разговор о "креативе" Олега Леусенко.а Мочанов, до речі, ніколи не справляв і не справляє враження провокатора.
і, пригадую, як вони кантрі на Майдані під -10 лабали. спробуй на морозі потиснути на струни...
На таком морозе у гитар проблема со строем. Для хороших инструментов вообще не полезны перепады температуры и влажности.
...вчерась клип был по ТВ молодых Ролингов на Вудстоке (если не ошибаюсь) .... так Кит Ричард и без мороза лажал ... Но там другие факторы влияли ...
Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec
...да ... воздух свободы - он опьяняет ....
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks