Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Раде предлагают упразднить переход на зимнее время. Голосование

Голосували
216. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Я за постоянное время +2 UTC

110 50,93%
  • Я за переход на +3 UTC

45 20,83%
  • Я за переход на "летнее" время летом и "астрономическое время" зимой.

61 28,24%
Сторінка 65 з 80 ПершаПерша ... 15555657585960616263646566676869707172737475 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 1581, показано з 1 281 по 1 300.

Тема: Раде предлагают упразднить переход на зимнее время. Голосование

Звідки Ви
    Тутешній
    Дописів
    27 546

Типово

Цитата Допис від Спокойный Переглянути допис
    Ну, тогда, что ж вы остановились и не продолжили свою логическую цепочку, биолог, Вы наш доморощенный. Исходя из вашего утверждения, вполне разумно будет предположить, что и ложиться спать человеку следует с заходом солнца, если вставать с восходом.
    Завжди так було. Це тільки останнім часом достатньо освітлення вечорі і вночі.
    Спробуйте посиділи в темряві , коли робить можливо тільки вдень.
    http://s017.radikal.ru/i425/1304/de/a51ced5f2a44.jpg

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    24 618

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Ви не звернули увагу на те, що цей сонячний калькулятор дає дані без врахування літнього часу?

Тому для нашого реального часу вийде

Начало сумерек 04:02
    Восход солнца 04:43
    Солнце в зените 12:38
    Заход солнца 20:33
    Окончание сумерек 21:14

Вот конкретно для 22 июня

Начало сумерек 03:56
    Восход солнца 04:38
    Солнце в зените 15:42
    Заход солнца 20:45
    Окончание сумерек 21:27

Це по-перше.
    А по-друге - ось який цікавий факт намальовується: при астрономічному часі (тобто не літньому, а справжньому якщо на літній не переходити) час опівночі та опівдня для довготи Дніпропетровська відрізняється від астрономічного на 20 хвилин: за астрономічним годинником сонце у зеніті у нас об 11:38.

Тобто хто-хто, а Дніпропетровці найменше повинні нарікати на справжній астрономічний час
    Это, скорее, Вы не обратили внимание на упоминание в моем посте о необходимости прибавить 1 час к приведенным мною временам. Я специально, не прибавил этот летний час, чтобы нагляднее была видна некоторая несуразица с временем восхода и захода Солнца в Днепропетровске, будь у нас, так называемое "астрономическое время". И даже упомянутое Вами нахождения Солнца в зените ближе к 12 часам дня не спасает положение, когда в самый короткий день в году светает в 3, а ночь наступает в половине девятого. Да и вообще, на мой взгляд, довольно спорный аргумент, что Солнце обязано быть в зените в 12 часов дня.
    Ну то такэ...

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Это, скорее, Вы не обратили внимание на упоминание в моем посте о необходимости прибавить 1 час к приведенным мною временам. Я специально, не прибавил этот летний час, чтобы нагляднее была видна некоторая несуразица с временем восхода и захода Солнца в Днепропетровске, будь у нас, так называемое "астрономическое время". И даже упомянутое Вами нахождения Солнца в зените ближе к 12 часам дня не спасает положение, когда в самый короткий день в году светает в 3, а ночь наступает в половине девятого. Да и вообще, на мой взгляд, довольно спорный аргумент, что Солнце обязано быть в зените в 12 часов дня.
    Так, підтверджую, що одразу не звернув увагу на Вашу фразу про необхідність додати 1 годину.
    Побачив після публікації. Але правити не став, бо Ви ж не додали. А я додав, щоб підтвердити мої слова про час сутінок, бо саме з цього ми почали "інтелектуальний діалог".
    Ну а "довольно спорный аргумент, что Солнце обязано быть в зените в 12 часов дня" - так, спорний. Дотримуюся думки, що це правильно. Але спорити не буду.
    Я взагалі на теми лінього/зимового часу не сперечаюся. Для мене це не суттєво, коли темно, коли світло, коли де у кого що сідає чи встає.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    звірорадгосп "Привид комунізму"
    Дописів
    3 730

Типово

Так, влітку сонце сходить рано. Так, є люди, яким це не подобається, у кожного свій смак і свої звички. Але навіщо кожного разу крутити годинник, як заманеться? Бо вам так зручніше? (Що це незручно мені - байдуже). Тоді чому тільки на одну годину, а не дві-три? Так буде ще зручніше.
    Я з усіх сил намагаюсь зрозуміти і не можу
    З життя перукарів. Де купити якісну іранську хню?

Почетный форумчанин
    Тема года 2009, Подпись года 2011
    Дописів
    37 298

Типово

когда в самый короткий день в году
    оЧепятка: длинный, самый длинный день в году!!!

в остальном - ППКС!

Почетный форумчанин
    Дописів
    37 298

Типово

Ну а "довольно спорный аргумент, что Солнце обязано быть в зените в 12 часов дня" - так, спорний. Дотримуюся думки, що це правильно. Але спорити не буду.
    однако ж это не мешает вам полгода жить вопреки этому принципу?
    и нормально жить.

Я взагалі на теми лінього/зимового часу не сперечаюся. Для мене це не суттєво, коли темно, коли світло, коли де у кого що сідає чи встає.
    для вас "несуттЕво", а для большинства - суттЕво: им приятнее после работы (особенно с учетом того, какие жаркие погоды стоят у нас летом) занимаься какими-то делами, а то и просто гулять по светлому, а не по темному.
    Кому-то после работы надо огород полить, кому-то с семьей погулять.
    Зачем этим людям солнце в 3 утра и ночь в 8 вечера летом?

Так, влітку сонце сходить рано. Так, є люди, яким це не подобається, у кожного свій смак і свої звички. Але навіщо кожного разу крутити годинник, як заманеться? Бо вам так зручніше? (Що це незручно мені - байдуже). Тоді чому тільки на одну годину, а не дві-три? Так буде ще зручніше.
    Я з усіх сил намагаюсь зрозуміти і не можу

ну как же вам это понять, если вы пребываете в "сферическом вакууме", как и Микела: нет ни забот, ни хлопот, ни обязательств.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Цитата Допис від krissa Переглянути допис
    Зачем этим людям солнце в 3 утра и ночь в 8 вечера летом?
    Мочала-начинаем-сначала?

О восьмій вечора "ніч" тільки наприкінці літа. Але тоді й сонця о третій ранку ще немає.
    А коли сонце о третій ранку - тоді "ніч" після 21:30
    Гляньте ж вище, де цихвірки
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Дописів
    3 730

Типово

ну как же вам это понять, если вы пребываете в "сферическом вакууме", как и Микела: нет ни забот, ни хлопот, ни обязательств.
    Все Ви про мене знаєте, весь я мов на долоні.
    Скажіть, будьте ласкаві, хіба не приємніше Вам після роботи город поливати, гуляти з родиною на дві години світлого часу більше? А на три?

Дописів
    1 846

Типово

Ну, тогда, что ж вы остановились и не продолжили свою логическую цепочку, биолог, Вы наш доморощенный. Исходя из вашего утверждения, вполне разумно будет предположить, что и ложиться спать человеку следует с заходом солнца, если вставать с восходом.
    Из тех немногих (долгожителей), переживших войны и эпидемии - практически все большую часть жизни прожили именно так, что людей умных должно заставить задуматься, а умников - да, посмеяться

Почетный форумчанин
    Дописів
    37 298

Типово

Цитата Допис від Кондратий Переглянути допис
    Все Ви про мене знаєте, весь я мов на долоні.
    Скажіть, будьте ласкаві, хіба не приємніше Вам після роботи город поливати, гуляти з родиною на дві години світлого часу більше? А на три?
    конечно "мов на долоні" - потому что любой нормальный человек, связанный какими-либо обязанностями перед семьей (детей в школу, самому на 8 на работу, вечером - все наоборот) прекрасно понимает о чем я.

А чел, который обсуживает исключительно себя: работает, когда удобно и просыпается, когда хочет, ессно, может организовать свою жизнь так, что ему будут пофиг все рассветы и все закаты.

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Мочала-начинаем-сначала?

О восьмій вечора "ніч" тільки наприкінці літа. Але тоді й сонця о третій ранку ще немає.
    А коли сонце о третій ранку - тоді "ніч" після 21:30
    Гляньте ж вище, де цихвірки
    Гонта, прекращайте. Я утрировала лишь на полчаса.
    Вот именно, что посмотрите внимательнее: если мы останемся на +2 круглогодично (как предлагается в ВР), то получим:
    Начало сумерек 02:56
    Восход солнца 03:38
    Солнце в зените 11:42
    Заход солнца 19:45
    Окончание сумерек 20:27
    До речі, на западной темнеет однозначно на час позже!
    Проверено лично.

Вот скажите, как мы можем находиться в одном часовом поясе с Германией, если со слов очевидцев (см.выше) у них и щас в пол седьмого только начинает смеркаться, а у нас уже в 6 вечера темно.

Цитата Допис від CEugene Переглянути допис
    Из тех немногих (долгожителей), переживших войны и эпидемии - практически все большую часть жизни прожили именно так, что людей умных должно заставить задуматься, а умников - да, посмеяться
    только забыли один маленький нЬюанс (как щас модно говорить): при таком режиме в обязательном порядке присутствует отдых в середине дня, длительностью не менее двух часов.
    Хули!
    посылаете нах свою работу и поступаете, как истинный крестьянин.
    Востаннє редагував krissa: 18.10.2013 о 11:45

Дописів
    1 846

Типово

только забыли один маленький нЬюанс (как щас модно говорить): при таком режиме в обязательном порядке присутствует отдых в середине дня, длительностью не менее двух часов.
    Хули!
    посылаете нах свою работу и поступаете, как истинный крестьянин.
    Мы сейчас не образ жизни обсуждаем, а ту самую физиологию, которая у одних почему-то смех вызывает, у других раздражение. А то, что урбанизация навязывает свои правила - с этим же никто не спорит, уважаемая. Просто если для вас деньги/выгода важнее всего - идите в массы и объясняйте людям, что те же синтетические полуфабрикаты это есть хорошо, т.к. на их производство тратится значительно меньше ресурсов, чем в случае натуральной еды, к примеру. Ситуация с переводом стрелок - совершенно аналогичная, только не такая явная

Звідки Ви
    Дописів
    3 730

Типово

конечно "мов на долоні" - потому что любой нормальный человек, связанный какими-либо обязанностями перед семьей (детей в школу, самому на 8 на работу, вечером - все наоборот) прекрасно понимает о чем я.

А чел, который обсуживает исключительно себя: работает, когда удобно и просыпается, когда хочет, ессно, может организовать свою жизнь так, что ему будут пофиг все рассветы и все закаты.
    На жаль, Ваша індукція в моєму випадку не спрацьовує, але то таке. Важливіше, що Ви не відповіли (і собі теж) на питання.

Вот скажите, как мы можем находиться в одном часовом поясе с Германией, если со слов очевидцев (см.выше) у них и щас в пол седьмого только начинает смеркаться, а у нас уже в 6 вечера темно.
    Щось Ви вкрай заплутались. В Германії центрально-європейський часовий пояс СЕТ, тобто UTC+1, у нас східно-європейський EET, тож ми ніяк зараз не можемо опинитися з ними в одному поясі.

Хіба що Германія перейшла б колись на літній час, а ми - ні. От тільки тоді.

Почетный форумчанин
    Дописів
    37 298

Типово

Щось Ви вкрай заплутались. В Германії центрально-європейський часовий пояс СЕТ, тобто UTC+1, у нас східно-європейський EET, тож ми ніяк не можемо опинитися з ними в одному поясі.
    каюсь: запуталась.
    Только все равно мое замечание остается в силе: немцы почему-то не живут в часовом поясе, в котором в 18:00 в начале октября темно, как у негра в Ж***.
    ...а нам предлагается перейти раз и навсегда (а пока что только на зимний период) именно в такой пояс, когда в 18:00 в нач.октяря уже ночь на дворе.

Мы сейчас не образ жизни обсуждаем, а ту самую физиологию, которая у одних почему-то смех вызывает, у других раздражение. А то, что урбанизация навязывает свои правила - с этим же никто не спорит, уважаемая. Просто если для вас деньги/выгода важнее всего - идите в массы и объясняйте людям, что те же синтетические полуфабрикаты это есть хорошо, т.к. на их производство тратится значительно меньше ресурсов, чем в случае натуральной еды, к примеру. Ситуация с переводом стрелок - совершенно аналогичная, только не такая явная
    ...ещё один из сферического вакуума..
    да что он там у вас!...резиновый что ли!?

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Только все равно мое замечание остается в силе: немцы почему-то не живут в часовом поясе, в котором в 18:00 в начале октября темно, как у негра в Ж***.
    На сьогодні:
    Точное время восхода и захода солнца в Днепропетровске

Восход солнца: 7:05
    Заход солнца: 17:45
    Солнце в зените: 12:25
    Начало утренней зари (утренних гражданских сумерек): 6:33
    Конец вечерней зари (вечерних гражданских сумерек): 18:16

Точное время восхода и захода солнца в Берлине

Восход солнца: 7:38
    Заход солнца: 18:04
    Солнце в зените: 12:51
    Начало утренней зари (утренних гражданских сумерек): 7:03
    Конец вечерней зари (вечерних гражданских сумерек): 18:39
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Дописів
    3 730

Типово

...а нам предлагается перейти раз и навсегда (а пока что только на зимний период) именно в такой пояс, когда в 18:00 в нач.октяря уже ночь на дворе.
    Якщо подивитися на часові пояси, можна побачити: Німеччина (я помітив, що вже за Вами Германія пишу, така вже у Вас сила переконання ) лежить у західній частині UTC+1, так само, як Західна Україна - у західній частині UTC+2, тому вона так само "виграє" півгодини.
    Але якщо подивитеся на адміністративний пояс CET, побачите в ньому і східну Польщу (де астрономічно UTC+2), і навіть західну Іспанію (де астрономічно UTC-1). Тож для деяких німців це просто везіння.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    654

Типово

Цитата Допис від L_Pt Переглянути допис
    Ви не пам’ятаєте як тоді цілий тиждень до рівнодення по ТБ регулярно крутили ролик «не забудьте перевести часы!!!»?
    Такі ролики крутили десь з 1996 року. З початку перебудови держави, український народ був зайнятий пошуками їжі за свої карбованці та товарні картки. Кравчуку ніколи не приходила така ідея, як смикати годинники.

А взагалі смішно, як деякі сподіваються що штучною зміною поясу на чужий Сонце почне сідати пізніше. Чи те що той ж самий роботодавець почне на годину раніше відпускати.
    Так я ж кажу - НАВІЩО СМИКАТИ ГОДИННИК?! ЗАЛАШИТИ на Україні літній час +3 - тай усе. У чому справа?
    Або ввести в Україні два часових пояса, як у Росії, у котрій декілька часових поясів.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    654

Типово

Цитата Допис від CEugene Переглянути допис
    Сообщение от Спокойный
    ПІДТРИМУЮ! Так люди і жили.

Звідки Ви
    Дописів
    3 730

Типово

Цитата Допис від Гілка Переглянути допис
    Такі ролики крутили десь з 1996 року. З початку перебудови держави, український народ був зайнятий пошуками їжі за свої карбованці та товарні картки. Кравчуку ніколи не приходила така ідея, як смикати годинники.
    Яка чудова думка! А введений у Радянському Союзі в 1981 році літній час, котрий проіснував до незалежності, Ви не пам'ятаєте бо Вас на світі не було?
    Давайте я замість Вас у Вікіпедію збігаю.
    У Росії перехід на літній час вперше відбувся 1917. З 1930 р. зміщений на годину час почали застосовувати на території СРСР цілий рік, називаючи такий час «декретним». А з 1981 р. запровадили сезонні відмінності між літнім і зимовим часом, причому зимовий час залишався «декретним», унаслідок чого літній відрізнявся від поясного на цілих 2 години.
    1990 року «декретний» час скасували на території УРСР. Що ж до сезонних відмінностей часу, то протягом кількох років в Україні їх то вводили, то скасовували, але зрештою зупинилися на схемі, коли розрізняють літній і зимовий часи, але ще одна «декретна» година не передбачена. Натомість у Росії «декретний» час не скасовували, але на сучасних картах поясного часу факт його наявності трактується просто як належність території до східнішого поясу.

Цитата Допис від Гілка Переглянути допис
    Так я ж кажу - НАВІЩО СМИКАТИ ГОДИННИК?! ЗАЛАШИТИ на Україні літній час +3 - тай усе. У чому справа?
    Або ввести в Україні два часових пояса, як у Росії, у котрій декілька часових поясів.
    До Вас те саме питання. Чому "+3 - та й усе"? +5 набагато краще, вставати легше, спати довше, після роботи півдня світлого лишається, давайте +5! Ні?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    654

Типово

До речі, на западной темнеет однозначно на час позже!
    Проверено лично.

Тоді треба ввести в Україні два часових пояса, як у Росії, у котрій декілька часових поясів.

І взагалі, ті хто бажає довго спати - хай сплять! Ніхто їм заважати не буде

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    654

Типово

Цитата Допис від Кондратий Переглянути допис
    Яка чудова думка! А введений у Радянському Союзі в 1981 році літній час, котрий проіснував до незалежності, Ви не пам'ятаєте бо Вас на світі не було?
    Яж Вам кажу, до 1996 року годинники ніхто не смикав!!

До Вас те саме питання. Чому "+3 - та й усе"? +5 набагато краще, вставати легше, спати довше, після роботи півдня світлого лишається, давайте +5! Ні?
    Тому що при +3 довше світовий день, люди найбільш активні та працездатні без яких-небудь ушкоджень здоров’ю!

Сторінка 65 з 80 ПершаПерша ... 15555657585960616263646566676869707172737475 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті