| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
не буду сперечатись. Я знаю про той їх правопис ще з універських лекцій. Та і не дивлюся СТБ настільки часто, щоб аналізувати. Принаймні в скріні все за правописомНічого вигаданого немає.
А от новоствореними словами в другому посиланні, що я дала, опікується Юрко Зелений - і також, на мій погляд, дуже логічно виходить))
Востаннє редагував Ірчик: 06.08.2013 о 12:12
В Венесуэлле у женщин воруют волосы
Это они от бедности, че ли?
Если есть гриб «груздь», то должен быть и гриб «радоздь»!
Я в такие моменты правду говорила... Ну типа:-Когда чувствуем с папой ,что любим друг друга , вот тогда это и происходит..мы ведь муж и жена ...
Ничего в этом стыдного нет ...
)))ну и пусть бы последовали... Это же хорошо ,что девочка спрашивает об этом у мамы... И семь лет это не рано ...еще чуть -чуть и может быть поздно для нормального обговаривания "этих" вопросов в кругу семьи ... А потом захотите,что бы дочь у Вас спросила и делилась с Вами ...а все-время ушло ...будет уже не удобно и Вам и ей...
Мой блог - отзывы, анонсы, рецензии, множество рецептов и многое другое
а чим?*-)) З точки зору словотворення - все логічно.
Ну, якщо відійти від того, що просто незвично. Бабулі-сусідці, яка говорить "калідор", і "коридор" вухо ріже
ЗІ: Ви не ображайтесь, я без кпинів. В мені навіть не націоналіст говорить, він уже наговорився, втомився і захрип, а радше недороблений філолог*-))
Просто часто справа саме у нашій закострубілості і заангажованості та звичці до штампів. Це нормально*-) Але не означає, що помилки не треба виправляти і що мова не мусить розвиватись.
вопросы о том откуда берутся дети, я ей рассказала, без сказок про капусту и аистов...еще год назад был такой интерес...вроде поняла...
а вот именно про секс-ради удовольствия, а не ради зачатия..не знаю как сформулировать..не хочется же чтоб что-то стукнуло в голову и были мысл попробовать))) ну пока что)
и не кажи))
посмотреласпасибо..но тут больше про зачатие и рождение, это мы уже знаем)
да я тоже понимаю, что это хорошо когда спрашивает у мамы, и боюсь ненароком чем то обидеть, не ответить или неправильно преподнести..а про "Когда чувствуем с папой ,что любим друг друга", взозьму на заметкуспасибо
Об этом будут знать только двое. Я и forum.gorod.dp.ua (с)
а чому? Мапа і в латині, і в польській, і в чеській, і в словацькій.
Мапа і карта, до речі, в сучасній ураїнській мові є синонімами. Але мапа буває лише географічною, в той час, як карти можуть бути різні.
В українській взагалі слів більше. Просто за кількістю)
У того самого Грінченка (а він видав свій словник у 1907 році):
Так шо це не СТБ вигадало)))))Ка́рта, -ти, ж.
1) Четырехугольникъ, четырехугольная площадь, клѣтка. Употребляется, когда говорится о полевой землѣ, о рисункѣ клѣтчатой матеріи.
2) Листокъ бумаги. І взявши карту, щоб на їй писать споминник дорогий. Щог. Паперу пів карти. О. 1861. III. Гул.-Арт. 104.
2) Игральная карта. Балакають, у карти грають, співають. К. В карт грають. Мнж. 133.
4) Билетъ.
5) Письмо.
6) Указъ, предписаніе. Чоловіче біснуватий, нащо жінку продавати? Прийшла мені карта з неба, на податок грошей треба. Гол. Пала карта від цісаря з самої Верони, а щоби ми, молоденькі, ступали до войни. Гол. Ум. Ка́ртка, ка́рточка.
Мой блог - отзывы, анонсы, рецензии, множество рецептов и многое другое
Девочки, вопрос на засыпку)))) хотим снять квартиру в Москве, конец сентябре. 23-27,09
Подскажите, пожалуйста, риелтора, или посоветуйте где и у кого можно снять квартиру.
или я наивно полагаю, что квартира обойдется дешевле, чем гостиница?
спасибо))))))))))
До речі, одним оком дивилась "Роксолану" - чудовий переклад.Як класно звучить "султана" - дружина султана. І як грубо і негарно звучить в російському варіанті "султанша"*-))
В СРСР коли "доктор", "директор", "вчитель" і т.п. вживали в жіночому роді - це звучало радше зневажливо: "докторица", "директриса", "училка"![]()
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks