Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 271 з 482 ПершаПерша ... 171221261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281321371 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 9626, показано з 5 401 по 5 420.

Тема: русский язык получит равные права с украинским!

Звідки Ви
    Зимой-Москва,летом-Днепр
    Дописів
    15 883

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    Ян, може ти просто слів не розумієш??? Котляревський - це Пушкін з Єсеніним разоом..

ОМГ....Имхо,Ирчик я вам даже больше скажу....вы Лермонтова,Байрона и Виона с Лафонтеном забыли прибавить....тогда ,да,один Котляревский выйдет....

Звідки Ви
    Зимой-Москва,летом-Днепр
    Дописів
    15 883

Типово

Цитата Допис від Jr_Vlad Переглянути допис
    нудануда
    Так может сделать чтоб было удобно 90% ?

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від Дядя Гена Переглянути допис
    Да,украинский знают,но предпочитают русский- 90%.....
    Яруські клонуються швидше, ніж паличка Коха.. тільки-но було 72%
    Цитата Допис від MIV-05 Переглянути допис
    Как же вы правы!!
    Когда мой сын изучал в школе укрлит, после прочтения очередного унылого "шедевра", пришел ко мне с вопросом-констатацией; "Ну, что за книжка? Опять все умерли..." И это надо по кругу читать, изучать 10 школьных лет, вместо огромного мира большой литературы!
    Приклад, будь ласка "большой літератури", де не "всі умєрлі". Я сама давно виконула б з хрестоматій "Войну і мір", "Тіхій дон", "Молодую гвардію" і решту багатотомної мудні, де "всі умерлі" ви здивуєтесь, скільки всілякого народу гине у Булгакова й Солженіцина!
    Костенко искусственно (за примитивные патриотические агитки) сделали поэтом. Ну нет у нее рифмы, нет искры божией, читаешь и спотыкаешься о коряво подобранные слова. Это только мое личное ("эстетское") мнение.)))
    Костенко була поетом, коли вас на світі не було. "Маруся Чурай" входить до переліку літературних надбань людства ЮНЕСКО
    наведіть приклад описаних вами вірішів без рими й іскри Божої (як я розумію МП)

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    31 472

Типово

Цитата Допис від Coraline Переглянути допис
    Вы про русское государство со столицей в Киеве или о Кравчуке) или о русскоязычных питекантропах)
    я про нынешнее государство украина.

Дописів
    3 409

Типово

задача государства - помочь обрести родной язык
    "В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України." Конституция Украины ст. 10, ч.3
    А задача государства вот такая http://search.ligazakon.ua/l_doc2.ns...1/Z970776.html (ст. 3)
    и такая http://search.ligazakon.ua/l_doc2.ns.../Z960254k.html (ст. 102, ч.2)
    (для тех, кто совсем в танке, задача государства - обеспечивать соблюдение конституционных прав граждан)
    А если кто из бандерлогов считает это чересчур цивилизованным и что у государства есть (или должны быть) другие задачи, то пускай сначала либо Конституцию изменит, либо организует свое маленькое, но гордое государство горцев, живущее, соответственно, по законам гор.
    Не упустите свой шанс помочь человечеству здесь и сейчас!

Почетный форумчанин
    Тема года 2009, Подпись года 2011
    Дописів
    37 298

Типово

Ян, може ти просто слів не розумієш??? Котляревський - це Пушкін з Єсеніним разоом.. там досконалі рими, кожне слово - як пісня...
    Якби це ще Микола Янович сказав... а так НЕ ВІРЮ.
    Що може бути нудніше за Достоєвського з Толстим??? Хіба лише Платонов з Набоковим!!! А персонажі? Розпусниця-істерічка Кареніна, шизи й параноїки в Достоєвського, про Лоліту мовчу...
    Скажи, що вірші Ахматової - насолода для вух і очей? Навіть для людини, вихованої в російськомовному середовищі.

От тобі.. наша вчила у п'ятому.

Розмова про літературу нагадує Хрущова і Пастернака, ну про "не читав, але засуджую". Я знаю, бо читала і тих і тих і можу співставити. А ти хоч читала щось поза шкільною програмою у... радянській, мабуть все ж таки ще школі?
    так твоя ж в русскоязычной школе учится, да ещё и с нестандартной программой!
    не было у моего сына О.Вишни в программе.
    Зато была Костенко(ага, давай стравним ее с Ахматовой или Цветаевой, а лучше сразу с Блоком)
    Котляревский - кому интересна его Энеида?!
    Объясни!?
    Чтоб понимать тот "типагоблинский" стеб надо саму Энеиду знать, греческую мифологию знать.
    Он устарело и не интересно современной молодежи.
    (я представляю как прикалывалось полшколы с Бадди, который тащился от Энеиды)

Как же вы правы!!
    Когда мой сын изучал в школе укрлит, после прочтения очередного унылого "шедевра", пришел ко мне с вопросом-констатацией; "Ну, что за книжка? Опять все умерли..." И это надо по кругу читать, изучать 10 школьных лет, вместо огромного мира большой литературы!
    Костенко искусственно (за примитивные патриотические агитки) сделали поэтом. Ну нет у нее рифмы, нет искры божией, читаешь и спотыкаешься о коряво подобранные слова. Это только мое личное ("эстетское") мнение.)))
    Ир, смотри-ка...я не одинока..)
    Востаннє редагував krissa: 06.07.2012 о 14:31

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від Дядя Гена Переглянути допис

вы Лермонтова,Байрона и Виона с Лафонтеном забыли прибавить....тогда ,да,один Котляревский выйдет....
    Ги! як швидко у неуків закінчуються "велікія русскія паети" )))
    Єсєнін був геній російської поезії. На той час російська мова вже з'явилася і заявила про себе. Ще один видатний майстр - Блок. Всі решта, кого ви перелічили писали СВОЄЮ рідною мовою, як говорили, так і писали - як дихання, як пісня.. Аби зрозуміти, про що я, почитайте таки раз у житті Котляревського чи Костенко.
    в побуті франкомовний Пушкін писав штучною мовою, введеною офіційною владою... мовою, якою в його дитинстві володіла, та й то поганенько, лише одна людина з його оточення - нянька.

Coraline
    Guest

Типово

Цитата Допис від vitus Переглянути допис
    "В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України." Конституция Украины ст. 10, ч.3
    А задача государства вот такая http://search.ligazakon.ua/l_doc2.ns...1/Z970776.html (ст. 3)
    и такая http://search.ligazakon.ua/l_doc2.ns.../Z960254k.html (ст. 102, ч.2)
    (для тех, кто совсем в танке, задача государства - обеспечивать соблюдение конституционных прав граждан)
    А если кто из бандерлогов считает это чересчур цивилизованным и что у государства есть (или должны быть) другие задачи, то пускай сначала либо Конституцию изменит, либо организует свое маленькое, но гордое государство горцев, живущее, соответственно, по законам гор.
    Стаття 10. Державною мовою в Україні є українська мова.
    И точка.
    Если под "вільним розвитком" понимаете необходимость второго государственного, Ваши проблемы)

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    31 472

Типово

И точка.
    Если под "вільним розвитком" понимаете необходимость второго государственного, Ваши проблемы)
    никаких проблем. будет нам с вами второй государственный.

Coraline
    Guest

Типово

Цитата Допис від chief Переглянути допис
    никаких проблем. будет нам с вами второй государственный.
    Да не будут Конституцию менять, а поговорить, да, можете

Звідки Ви
    из детства
    Дописів
    629

Типово

:
    наведіть приклад описаних вами вірішів
    Первое из интернета:
    Ліна Костенко

вірші

* * *
    Готичні смереки над банями буків,
    гаркаві громи над країною крон.
    Ночей чорнокнижжя читаю по буквах,
    і сплю, прочитавши собі Оріон.

А вранці повстану. Обуренням серця,
    веселим азартом очей і ума.
    На вікнах розсиплеться сонячне скерцо
    і рух засміється над скрипом гальма.

Обридли відьомскі шабаші фікцій
    і ця конфіскація душ під гармонь.
    І хочеться часом в двадцятому віці
    забитись в печеру і няньчить вогонь.

Свободи предтеча — розхристана втеча
    з мурованих дум у мандруючий дим.
    Дзвенить ручаїв стрімголова малеча
    блакитною кров’ю камінних глибин.

Світанки мої у смарагдовій ворсі
    над кумканням всіх ропухатих дрібниць —
    готика самотності, готика суворості,
    рубінові розсипища суниць…

Отут я стою під замисленим небом
    на чорних вітрах світових веремій,
    і в сутичці вічній святого з ганебним
    світлішає розум зацькований мій.

Болять дисонанси. Сумують симфонії.
    Пручаються ноти в розпечений залп.
    Будую мовчання, як зал філармонії.
    Колонний безсонний смерековий зал.

О вкусах, разумеется, не спорят, но пробираться через эти строфы, лично мне, неинтересно.

Дописів
    3 409

Типово

И точка.
    Не, хотелось бы ссылку (пусть даже на партийную методичку, а не на КУ) где было бы сказано, что
    задача государства - помочь обрести родной язык
    Эт как Вам вообще в голову такая хрень могла прийти... Ну, просто интересно, правда... Или это Ваша самодеятельность? Патриотическое рвение, такскэть...
    Не упустите свой шанс помочь человечеству здесь и сейчас!

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від krissa Переглянути допис
    це просто шедевр! А мені ще радять йти в українську!!!
    питання - до вичтельки. читай на сайті міносвіти: osvita.ua/doc/files/news/278/27825/Vishnya.doc
    Зато была Костенка (ага, даай стравним ее с Ахматовой или Цветаевой, а лучше сразу с Блоком)
    З Ахматовою не буду - надто різні вагові категорії. Блок... так, десь на рівні. Різний час, різна тематика.
    Чтоб понимать тот "типагоблинский" стеб надо саму Энеиду знать, греческую мифологию знать.
    Ти забула! Яруські нічого не знають, крім того, що війна звалась Вєлікая Атєчествєнная і РУські перемогли у ній весь світ )))
    Шок! Біблія теж застаріла? Тора - просто попіл? Підручники з історії - виключно підставки під стіралку ))))
    то нехай читає сучасних авторів - їх сотні! Тематика - найактуальніша...
    я представляю как прикалывалось полшколы с Бадди, который тащился от Энеиды
    В мене в родині всі страшенно люблять перечитувати, а надто аудіокнигу... Жоден не приколюється, коли цитую. Цитат до речі, як з усього Ільфо-петрова разом узятих...

Вас двоє на місто-мільйонник ))) Я за вас рада.

Звідки Ви
    оттуда
    Дописів
    71

Типово

Здесь некоторые рассказывают что молодежь не знает и не любит Котляревского, можно подумать от Пушкина и Блока они в восторге и знают кто это такие

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Первое из интернета:
    ...
    О вкусах, разумеется, не спорят, но пробираться через эти строфы, лично мне, неинтересно.
    Ви б не пересмикували... (( було б приємніше спілкуватись. Надибати можна що завгодно. Розумію претензії - багато слів із наведеного Вами Ви не вживаєте в житті. але давайте бути чесними???
    Гугл. запит "Ліна Костенко вірш" без знаків. Перше посилання. перший вірш ( за абеткою):

А затишок співає, мов сирена.
    Не треба воску, я не Одіссей.
    Вже леви ждуть, і жде моя арена.
    Життя, мабуть,— це завжди Колізей.

І завжди люди гинули за віру.
    Цей спорт одвічний віднайшли не ми.
    Тут головне — дивитись в очі звіру
    і просто — залишатися людьми.

Коли мене потягнуть на арену,
    коли на мене звіра нацькують,
    о, я впізнаю ту непроторенну
    глупоту вашу, вашу мстиву лють!

Воно в мені, святе моє повстання.
    Дивлюся я в кривавий ваш туман.
    Своїм катам і в мить свою останню
    скажу, як той найперший з християн:

— Мене спалить у вас немає змоги.
    Вогонь холодний, він уже погас.
    І ваши леви лижуть мені ноги.
    І ваши слуги насміялись з вас.

Звідки Ви
    sniper avenue
    Дописів
    13 291

Типово

Цитата Допис від krissa Переглянути допис
    Зато была Костена(ага, даай стравним ее с Ахматовой или Цветаевой, а лучше сразу с Блоком)
    Котляревский - кому интересна его Энеида?!
    Объясни!?
    (я представляю как прикалывалось полшколы с Бадди, который тащился от Энеиды)

Ишь ты,и Энеида уже говно.
    Хотя конешно некоторой гаррипоттерированной молодежи Кайдашева сім"я и прочие Мисливські усмішки - пустой звук.Стыдно должно быть,мамаша.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від aseal Переглянути допис
    Здесь некоторые рассказывают что молодежь не знает и не любит Котляревского, можно подумать от Пушкина и Блока они в восторге и знают кто это такие
    До речі! Якщо Пушкіна дітям якось ще згодовують на рівні казочок.. "Бочка по морю пливйот, белка семочки гризьот..." (про смаки знову ж таки мовчу), то Блока школярі ані запам'ятати, ані зрозуміти не взмозі...

Звідки Ви
    Еarth
    Дописів
    24 869

Типово

как это не будут... уже конституционная ассамблея заседает

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    31 472

Типово

а вы в курсе, что конституционная ассамблея уже создана?

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    73 229

Типово

До речі! Якщо Пушкіна дітям якось ще згодовують на рівні казочок.. "Бочка по морю пливйот, белка семочки гризьот..." (про смаки знову ж таки мовчу), то Блока школярі ані запам'ятати, ані зрозуміти не взмозі...
    Ну и кто виноват, что школьники такие тупые ?
    Почему то, в советское время и запоминали и понимали.

Сторінка 271 з 482 ПершаПерша ... 171221261262263264265266267268269270271272273274275276277278279280281321371 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті