| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
Яруські клонуються швидше, ніж паличка Коха.. тільки-но було 72%
Приклад, будь ласка "большой літератури", де не "всі умєрлі". Я сама давно виконула б з хрестоматій "Войну і мір", "Тіхій дон", "Молодую гвардію" і решту багатотомної мудні, де "всі умерлі" ви здивуєтесь, скільки всілякого народу гине у Булгакова й Солженіцина!
Костенко була поетом, коли вас на світі не було. "Маруся Чурай" входить до переліку літературних надбань людства ЮНЕСКОКостенко искусственно (за примитивные патриотические агитки) сделали поэтом. Ну нет у нее рифмы, нет искры божией, читаешь и спотыкаешься о коряво подобранные слова. Это только мое личное ("эстетское") мнение.)))
наведіть приклад описаних вами вірішів без рими й іскри Божої (як я розумію МП)
"В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України." Конституция Украины ст. 10, ч.3
А задача государства вот такая http://search.ligazakon.ua/l_doc2.ns...1/Z970776.html (ст. 3)
и такая http://search.ligazakon.ua/l_doc2.ns.../Z960254k.html (ст. 102, ч.2)
(для тех, кто совсем в танке, задача государства - обеспечивать соблюдение конституционных прав граждан)
А если кто из бандерлогов считает это чересчур цивилизованным и что у государства есть (или должны быть) другие задачи, то пускай сначала либо Конституцию изменит, либо организует свое маленькое, но гордое государство горцев, живущее, соответственно, по законам гор.
Не упустите свой шанс помочь человечеству здесь и сейчас!
так твоя ж в русскоязычной школе учится, да ещё и с нестандартной программой!
не было у моего сына О.Вишни в программе.
Зато была Костенко(ага, давай стравним ее с Ахматовой или Цветаевой, а лучше сразу с Блоком)
Котляревский - кому интересна его Энеида?!
Объясни!?
Чтоб понимать тот "типагоблинский" стеб надо саму Энеиду знать, греческую мифологию знать.
Он устарело и не интересно современной молодежи.
(я представляю как прикалывалось полшколы с Бадди, который тащился от Энеиды)
Ир, смотри-ка...я не одинока..)
Востаннє редагував krissa: 06.07.2012 о 14:31
Ги! як швидко у неуків закінчуються "велікія русскія паети" )))
Єсєнін був геній російської поезії. На той час російська мова вже з'явилася і заявила про себе. Ще один видатний майстр - Блок. Всі решта, кого ви перелічили писали СВОЄЮ рідною мовою, як говорили, так і писали - як дихання, як пісня.. Аби зрозуміти, про що я, почитайте таки раз у житті Котляревського чи Костенко.
в побуті франкомовний Пушкін писав штучною мовою, введеною офіційною владою... мовою, якою в його дитинстві володіла, та й то поганенько, лише одна людина з його оточення - нянька.
Первое из интернета:
Ліна Костенко
вірші
* * *
Готичні смереки над банями буків,
гаркаві громи над країною крон.
Ночей чорнокнижжя читаю по буквах,
і сплю, прочитавши собі Оріон.
А вранці повстану. Обуренням серця,
веселим азартом очей і ума.
На вікнах розсиплеться сонячне скерцо
і рух засміється над скрипом гальма.
Обридли відьомскі шабаші фікцій
і ця конфіскація душ під гармонь.
І хочеться часом в двадцятому віці
забитись в печеру і няньчить вогонь.
Свободи предтеча — розхристана втеча
з мурованих дум у мандруючий дим.
Дзвенить ручаїв стрімголова малеча
блакитною кров’ю камінних глибин.
Світанки мої у смарагдовій ворсі
над кумканням всіх ропухатих дрібниць —
готика самотності, готика суворості,
рубінові розсипища суниць…
Отут я стою під замисленим небом
на чорних вітрах світових веремій,
і в сутичці вічній святого з ганебним
світлішає розум зацькований мій.
Болять дисонанси. Сумують симфонії.
Пручаються ноти в розпечений залп.
Будую мовчання, як зал філармонії.
Колонний безсонний смерековий зал.
О вкусах, разумеется, не спорят, но пробираться через эти строфы, лично мне, неинтересно.
Мои растения: http://forum.gorod.dp.ua/album.php?u=6449
Не упустите свой шанс помочь человечеству здесь и сейчас!
це просто шедевр! А мені ще радять йти в українську!!!
питання - до вичтельки. читай на сайті міносвіти: osvita.ua/doc/files/news/278/27825/Vishnya.docне было у моего сына О.Вишни в программе.
З Ахматовою не буду - надто різні вагові категорії. Блок... так, десь на рівні. Різний час, різна тематика.Зато была Костенка (ага, даай стравним ее с Ахматовой или Цветаевой, а лучше сразу с Блоком)
Ти забула! Яруські нічого не знають, крім того, що війна звалась Вєлікая Атєчествєнная і РУські перемогли у ній весь світ )))Чтоб понимать тот "типагоблинский" стеб надо саму Энеиду знать, греческую мифологию знать.
Шок! Біблія теж застаріла? Тора - просто попіл? Підручники з історії - виключно підставки під стіралку ))))Он устарело и не интересно современной молодежи.
то нехай читає сучасних авторів - їх сотні! Тематика - найактуальніша...
В мене в родині всі страшенно люблять перечитувати, а надто аудіокнигу... Жоден не приколюється, коли цитую. Цитат до речі, як з усього Ільфо-петрова разом узятих...я представляю как прикалывалось полшколы с Бадди, который тащился от Энеиды
Вас двоє на місто-мільйонник ))) Я за вас рада.Ир, смотри-ка...я не одинока..)
Здесь некоторые рассказывают что молодежь не знает и не любит Котляревского, можно подумать от Пушкина и Блока они в восторге и знают кто это такие
![]()
Ви б не пересмикували... (( було б приємніше спілкуватись. Надибати можна що завгодно. Розумію претензії - багато слів із наведеного Вами Ви не вживаєте в житті. але давайте бути чесними???
Гугл. запит "Ліна Костенко вірш" без знаків. Перше посилання. перший вірш ( за абеткою):
А затишок співає, мов сирена.
Не треба воску, я не Одіссей.
Вже леви ждуть, і жде моя арена.
Життя, мабуть,— це завжди Колізей.
І завжди люди гинули за віру.
Цей спорт одвічний віднайшли не ми.
Тут головне — дивитись в очі звіру
і просто — залишатися людьми.
Коли мене потягнуть на арену,
коли на мене звіра нацькують,
о, я впізнаю ту непроторенну
глупоту вашу, вашу мстиву лють!
Воно в мені, святе моє повстання.
Дивлюся я в кривавий ваш туман.
Своїм катам і в мить свою останню
скажу, як той найперший з християн:
— Мене спалить у вас немає змоги.
Вогонь холодний, він уже погас.
І ваши леви лижуть мені ноги.
І ваши слуги насміялись з вас.
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks