Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 244 з 482 ПершаПерша ... 144194234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254294344 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 9626, показано з 4 861 по 4 880.

Тема: русский язык получит равные права с украинским!

Звідки Ви
    Пересеченная распи*дяйством местность
    Дописів
    21 990

Типово

Цитата Допис від Мих-Мих Переглянути допис
    Нещодавно з дружиною були в магазині, розмовляли Українською...Дуже багато людей з подивом дивились на нас, а коли до них звертались, вони не знали що відповісти...Жах!!! І це в Краснопіллі, де майже всі спілкуються Українською або суржиком... А можливо ті шановні були "зальотними" з інших регіонів...
    Зовсім недавно чув у аптеці дивчина купувала ліки на дуже чистій, справді солов їній. Аптекарші стояли розкривши рота )) Та відразу стали намагатись відповідати теж на мові ))

Типово

Цитата Допис від тестостерон Переглянути допис
    Не только ссылку, а саму цитату давайте. Т.е. фразу, где я якобы утверждаю ту пургу, что Вы мне пытаетесь приписать.
    Ссылку там поправил. Дублирую здесь. Извольте читать, что писали.
    Цитировать ту пургу в виде букв у меня нет желания. Учитесь как-то запоминать, что ли, что и где вы писали и кого при этом могли задеть.

Звідки Ви
    Джунгли Днепропетровска
    Дописів
    12 707

Типово

«вытеснении русскоязычного населения из Украины» жесть жесткая. Хоть бы кто внятно объяснил коим образом вытесняют

Дописів
    28 619

Типово

Цитата Допис від Спокойный Переглянути допис
    У меня никогда не возникало желания при просмотре украиномовной передачи, чтобы речь диктора или речь участников передачи дополнительно дублировали на русском языке. Как думаете, почему?
    Вы специально прыгаете в сторону от вопроса, как заяц с тропинки? Если не поняли вопроса - попробую в другой форме - вы считаете, что с принятием какого-то закона исчезнут мытцы, которые будут дублировать синхроны в своих передачах?

Звідки Ви
    из детства
    Дописів
    629

Типово

У Ирчика, по видимому проблема в том, что она ищет и ждет агрессии в ответ на свой украинский. И если она не находит этой агрессии, то ей приходится придумывать, создавать в своем представлении иллюзию такой агрессии.
    Имхо.
    Проще говоря, кто что ищет, то и находит
    !!! +1000
    В этом-то и суть всей этой болтовни и ажиотажа - раздуть скандал, подкинуть дров, разжечь костер в своей квартире. Ну, после вопить и просить "все прогрессивное человечество" спасти умирающую бедную, несчастную Украину. Опасные игрушки Ирчика.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    24 618

Типово

Цитата Допис від vch Переглянути допис
    Все логічно. Звідки в неукраїнській родині візьмуться діти-українці?
    Опять Вы все перепутали. Может я открою для Вас секрет, если скажу, что на Украине нет "неукраинских" семей. И дети все поголовно - украинцы. Только вот разговаривать, получать образование, смотреть фильмы и телепередачи они предпочитают на русском языке. А у Вас в мозгу все смешалось, и украинской семьей, судя по Вашей реплике, Вы считаете только те, где говорят на украинском.
    Пока такие, как Вы будут считать русский язык "мовою сусидньой дкржави", а не языком миллионов украинцев, для большинства из них - родным, до тех пор и необходим закон подобный закону, который здесь обсуждается.
    Имхо

Проблема не в мові, а в часі. Суто технічна проблема.
    Я даже знаю источник той проблемы. Необходимость предписываемого процентного состава украиномовных передач в эфире.
    Отсюда и возникает подобный дебилизм на СТБ.
    Ну то такэ...

Почетный форумчанин
    Тема года 2009, Подпись года 2011
    Дописів
    37 298

Типово

Математика на то вона і математика. Вона однакова на усіх мовах. І це відноситься не тільки до неї.
    Цитата Допис від L_Pt Переглянути допис
    Раз ви не змогли російською оперувати формулами, то і українською у вас теж звісно будуть проблеми.
    Бо формули написані не російською і не українською. А терміни - міжнародні.
    А стосовно доцільності – розкажіть, нащо було вам так брехати і підставляти себе?
    Справедливости ради:
    кроме формул ещё есть и терминология и никакая не международная

Меня в данной ситуации больше всего возмутило именно то, КАКИМ образом был протяну этот законопроект.
    Это означает, что завтра, точно также они протянут через парламент ВСЁ что угодно.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Цікаво... Дайте лінк на статистику, будь ласка
    Думаю, Сієста перебільшує.
    Таблиці
    тут і тут

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    24 618

Типово

Цитата Допис від vch Переглянути допис
    Зовсім недавно чув у аптеці дивчина купувала ліки на дуже чистій, справді солов їній. Аптекарші стояли розкривши рота )) Та відразу стали намагатись відповідати теж на мові ))
    Неправда, спросите Ирчик, она Вам расскажет, что аптекарши просто обязаны были ответить девушке: - "Гаварите на нармальнам языке". И отказаться ее обслужить.
    Ну то такэ...

Звідки Ви
    Джунгли Днепропетровска
    Дописів
    12 707

Типово

Спокойный, так русский же предпочитают. т.к. альтернатива-то неравнозначная. И откуда ей взяться-то, если ментально мы "сопротивляемся" мове?

Я школу советскую заканчивала, как выглядело преподавание украинского и истории Украины я помню. А должно было быть по-другому, я считаю.

Дописів
    24 545

Типово

Цитата Допис від krissa Переглянути допис
    Справедливости ради:
    Повторюся:
    А терміни - міжнародні.
    В російської термінології зрідка бувають свої власні, що сильно відрізняються від прийнятих міжнародних. В українській мені такі невідомі.
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Звідки Ви
    Джунгли Днепропетровска
    Дописів
    12 707

Типово

Справедливости ради:

Меня в данной ситуации больше всего возмутило именно то, КАКИМ образом был протяну этот законопроект.
    Это означает, что завтра, точно также они протянут через парламент ВСЁ что угодно.
    +100500

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Неправда, спросите Ирчик, она Вам расскажет, что аптекарши просто обязаны были ответить девушке: - Гаварите на нармальнам языке. И отказаться ее обслужить.
    Спокойный, я зрозуміла! Вам треба все розжовувати, щоб не залишалося жодного натяку на можливість самому щось домислити! Бо Ви домислюєте таааке, що на голову не налазить.

Я говорила, що досі зустрічаються люди, які агресивно ставляться до україномовних. Негатив, лайка, образи і решта "принад" - мають місце в нашому суспільстві. Звичайно, це не означає, що так реагує кожен.

Сподіваюсь, Вам нарешті зрозуміло?

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

...

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Цитата Допис від L_Pt Переглянути допис
    В українській мені такі невідомі.
    Додатній, від'ємний, відсоток, кут, промінь...
    Ну і класика жанру - мимобіжні прямі
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    24 618

Типово

Цитата Допис від Lemurchik Переглянути допис
    Спокойный, так русский же предпочитают. т.к. альтернатива-то неравнозначная. И откуда ей взяться-то, если ментально мы "сопротивляемся" мове?

Я школу советскую заканчивала, как выглядело преподавание украинского и истории Украины я помню. А должно было быть по-другому, я считаю.
    Я школу советскую заканчивал пораньше Вас, наверное. Так вот не было у нас в абсолютно русскоговорящем регионе Украины отторжения украинской мовы и литературы. И экзамен по ним сдавали на полном серьезе, не менее серьезно, чем по русскому языку. И выглядело это преподавание абсолютно серьезно, и за годовую двойку легко можно было остаться на второй год.
    Да и преподаватель украинского языка и литературы в нашей школе была одним из завучей.

И еще по поводу серьезности-несерьезности. При совке, когда достать хорошую книгу на русском было проблематично, я большинство интересующей меня художественной литературы прочел на украинском языке.
    Ну то такэ...

Звідки Ви
    Пересеченная распи*дяйством местность
    Дописів
    21 990

Типово

Опять Вы все перепутали. Может я открою для Вас секрет, если скажу, что на Украине нет "неукраинских" семей. И дети все поголовно - украинцы. Только вот разговаривать, получать образование, смотреть фильмы и телепередачи они предпочитают на русском языке. А у Вас в мозгу все смешалось, и украинской семьей, судя по Вашей реплике, Вы считаете только те, где говорят на украинском.
    Справа не в мові.
    У мене багато російськомовних друзів, вони українці. Не за мовою, а за покликанням.
    Є й інші знайомі - громадяни України, також російськомовні. Але вони не українці.

Різниця між першими та другими не в мові (як вважають деякі, у тому числі і огородні кульки, що звинувачують свідомих оппонентів у тому що ті не дописують українською), справа не в мові, а у відношенні до країни в якій живе людина.

Так само україномовний громадянин може бути таким собі несвідомим падлою-кульком. Буває ї таке.

Я даже знаю источник той проблемы. Необходимость предписываемого процентного состава украиномовных передач в эфире.
    Отсюда и возникает подобный дебилизм на СТБ.
    Справа в часі. Телебачення дуже жорстко регулює час, кожна секунда часу це тисячі гривень від рекламодавців. Тому деякі канали у погоні за прибутками жмуть час, накладаючи більш швидкий текст на оригінал інтервю..

Ця фішка не тільки на українському телебаченні. В інших країнах така сама фігня.

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Всі активні на сьогодні мовні теми, що ведуться на форумі, слід об'єднати, видалити всі повідомлення, і залишити лише ці золоті слова.

Бо проблема не в мові, не в утисках, не в бажанні чи небажанні вивчати чи говорити, не в мові документів у судах, прокуратурах чи ЗНО

А саме в тому, що я процитував вище
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Дописів
    24 545

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Додатній, від'ємний, відсоток, кут, промінь...
    Ну і класика жанру - мимобіжні прямі
    До цього звісно можні додати: точка, лінія, похідна, трикутник і т.д. і т.п.…
    Тобто прості речі, що зустрічаються в буденному житті.
    Я звісно ж казав про вищу математику і подібні сфери у інших точних науках.
    Аналоги власної термінології для інтегралів, матриць, функцій тощо.
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Почетный форумчанин
    Тема года 2009, Подпись года 2011
    Дописів
    37 298

Типово

Щодо мовного питання:
    Дубляж фильмов на укр.мове не напрягает, а очень даже нравится.
    Зачастую он лучше русского, а ещё чаще даже не можешь сразу ответить на каком языке кино смотрел.
    В бытовом плане вопросов нет.

Напряжение возникает при необходимости преходить на деловое общение.
    Особенно напряжно с юридической терминологией, медицинской и т.п.

бОльшая часть нынешнего трудоспособного населения, кста именно того населения, которое к тому же имеет детей-школьников, обучалось на русском языке.

И в итоге выходит, что весь недюжий словарный запас и знания малоприменимы в условия обязательного делопроизводства на украинском + помочь малолетним бандшкольникам грызть гранит знаний становится проблематично: терминологию бы освоить..а она вроде как кроме помощи детям в учебе уже нафик нигде в жизни не нужна.

Отсюда - стойкое ощущение когнитивного диссонанса.

Сторінка 244 з 482 ПершаПерша ... 144194234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254294344 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті