Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 242 з 482 ПершаПерша ... 142192232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252292342 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 9626, показано з 4 821 по 4 840.

Тема: русский язык получит равные права с украинским!

Дописів
    1 672

Типово

Цитата Допис від Ірчик Переглянути допис
    наша пісня гарна й нова
    Немає у нас україномовних, забули?
    Если честно мне стало уже неинтересно разбираться с проблемами вашей семьи

Я вообще не уверена, что у вас есть дочь, которая терпит такие мучения в школе.

Но я точно уверена что закон о языке нужен, чтобы такие как Вы не втилювали в життя свои бредовые фантазии
    Щоб на перервах теж говорили українською. І щоб це все стосувалося не одного-двох вчителів, а всіх у школі.

Дописів
    32 194

Типово

Цитата Допис від Калупайзершвили Переглянути допис
    Это сказали именно вы.
    Цитату.

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

Мені досі іноді деякі продавці відмовляються щось продавати, бо "гаварітє нармально, ілі валітє" Моя українська тут багатьох дивує і дратує, а іноді наполегливо просять перейти на російську, мовляв "нє панімаєм ми ету бандеравскую мову"

Як мені захиститись?*-) От раніше я могла зауважити, що держаною мовою розмовляю*-))) А тепер?
    Жодного разу не чув такого від продавців. Не тільки в Дніпрі, а й у Краматорську (Донецька область), коли довелося там бути.
    Чому моя українська нікого не дивує і не дратує? Чому багато хто навіть переходить зі мною на українську. І не просто переходить, а відчувається, що із задоволенням людина говорить українською. Чистою.

Тому й ніколи не думав, як "захиститися". Але коли доведеться, ніколи б не використовував аргумент "державної мови". Я говорю українською не тому, що вона державна (єдина чи не єдина), тому що вона моя.
    Може тому до мене й не чіпляються з дивними питаннями?
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Типово

Цитата Допис від тестостерон Переглянути допис
    Цитату.
    Так выж не читаете все равно, даже то что сами писали. Отмотайте на прошлую страницу и найдите свой пост, на который я вам ответил.

Дописів
    24 545

Типово

Если к Вашим ногам привязать удобно грузила - особых проблем тоже не будет. Со временем привыкнете и перестанете замечать.
    Один вопрос только - а нахуа ? Вы не привыкли задумываться и находить целесообразность в любых действиях ?

Типичный пример сентенции. Вы написали фразу, не несущую смысловой нагрузки. Я называю это словесным мусором.
    Раз ви не змогли російською оперувати формулами, то і українською у вас теж звісно будуть проблеми.
    Бо формули написані не російською і не українською. А терміни - міжнародні.
    А стосовно доцільності – розкажіть, нащо було вам так брехати і підставляти себе?
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Дописів
    18 973

Типово

Цитата Допис від Ґонта Переглянути допис
    Жодного разу не чув такого від продавців. Не тільки в Дніпрі, а й у Краматорську (Донецька область), коли довелося там бути.
    Чому моя українська нікого не дивує і не дратує? Чому багато хто навіть переходить зі мною на українську. І не просто переходить, а відчувається, що із задоволенням людина говорить українською. Чистою.

Тому й ніколи не думав, як "захиститися". Але коли доведеться, ніколи б не використовував аргумент "державної мови". Я говорю українською не тому, що вона державна (єдина чи не єдина), тому що вона моя.
    Гонта, я вам больше скажу - если вы приедете в Кострому, и решите купить, к примеру, УАЗ патриот. Ну или его немецкий аналог гелентваген - то вас поймут и на украинском, и на английском.
    А если пару-тройку - то и на суахили.
    А на украинскийне перейдут только потому что у нас украинцев уж слишком мало.

Вот по этому я и не верю уж слишком-то данной девушке

Дописів
    32 194

Типово

Так выж не читаете все равно, даже то что сами писали. Отмотайте на прошлую страницу и найдите свой пост, на который я вам ответил.
    Цитату из поста, где я якобы утверждаю то, что Вы мне приписываете. Ближе к делу, любезный, хватит пустой болтовни. Либо признайте, что ошиблись. На первый раз так уж и быть, извиню.

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Гонто, я згодна, що в останні кілька років ставлення до україномовного населення у Дніпрі стало більш толерантним! Дедалі більше людей у відповідь намагаютсья перейти на українську! АЛЕ: я досі зустрічаю випадки невмотивованого хамства і це факт. Так, його стало значно менше, так я можу поскаржитись і таке інше, однак вони є. Навіть тут на форумі, подивіться, вистачає дописувачів, які "жаліють" нас, село українське, ставляться з презирством, посилають жити до Львову і т.п.

Я теж у відповідь завжди говорю: а ми хіба не в Україні живемо? Більшість спершу кілька секунд "перетравлюють" почуте, потім розпливаються у посмішці*-)
    Я повторюю: в принципі, я не відчуваю проблеми. Хоча фактично, якщо подумати, ми з Вами, Гонто, в статусі нацменшини. Хоч би якими господарями ми себе не вважали*-)

І мене дивує, чому я повинна з розумінням ставитись до того, що україномовну школу на Дніпропетровщині не знайдеш, а права російськомовних дітей захищаються активніше.
    Якщо Ви звернули увагу, про "державну" я писала зі смайлом. Втім, зміст загубився у прірві нерозуміння і ненависті.

Дописів
    8

Типово

Нещодавно з дружиною були в магазині, розмовляли Українською...Дуже багато людей з подивом дивились на нас, а коли до них звертались, вони не знали що відповісти...Жах!!! І це в Краснопіллі, де майже всі спілкуються Українською або суржиком... А можливо ті шановні були "зальотними" з інших регіонів...

Дописів
    3 384

Типово

Цитата Допис від Спокойный Переглянути допис
    Редко смотрю телевизор, позавчера случайно попал, на СТБ, шла передача про Л. Гурченко. Описывался ее творческий путь, воспоминания ее друзей. Так прикольно было слушать, как Гурченко начинала что то говорить по русски, на втором слове ее перебивал мужик-переводчик и продолжал уже на украинском вещать нам о "нелегкой судьбе актрисы", перебивая аппаратно приглушенный голос Гурченко.
    Кто мне сможет объяснить необходимость и пользу такой телепередачи?
    От такой передачи ни какой пользы окромя вреда. И в первую очередь для украинского языка.
    Як що план "А" не спрацював, пам'ятай, в українській абетці є ще 32-ві літери.

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

ми з Вами, Гонто, в статусі нацменшини. Хоч би якими господарями ми себе не вважали*-)

Якщо Ви звернули увагу, про "державну" я писала зі смайлом. Втім, зміст загубився у прірві нерозуміння і ненависті.
    Не вважав і не вважаю себе нацменшиною. Цього ще не вистачало.
    Не вважаю правильним за ознаку "господаря" брати ..-мовність людини.
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Дніпроград
    Дописів
    18 498

Типово

Не вважав і не вважаю себе нацменшиною. Цього ще не вистачало.
    Не вважаю правильним за ознаку "господаря" брати ..-мовність людини.
    Я рада, що Вас все влаштовує*-)

Дописів
    32 194

Типово

Цитата Допис від L_Pt Переглянути допис
    Раз ви не змогли російською оперувати формулами, то і українською у вас теж звісно будуть проблеми.
    Бо формули написані не російською і не українською. А терміни - міжнародні.
    Хотелось бы узнать источник столь глубокомысленного вывода. Всю цепочку логических рассуждений, т.с.

А стосовно доцільності – розкажіть, нащо було вам так брехати і підставляти себе?
    В чём именно моя "ложь", и чем я себя "так подставил" ? Уж не откажите в любезности, поясните. А то скоро я начну подозревать, что Колупайзер в чём-то, возможно и прав.

Типово

Цитату из поста, где я якобы утверждаю то, что Вы мне приписываете. Ближе к делу, любезный, хватит пустой болтовни. Либо признайте, что ошиблись. На первый раз так уж и быть, извиню.
    Здесь http://forum.gorod.dp.ua/showthread....1#post17595082
    А лучше не "извиню", а "извините уважаемые сограждане, за то, что я считаю ваш язык ненужным, что вас не может не оскорблять"
    Востаннє редагував Калупайзершвили: 05.07.2012 о 12:26

Звідки Ви
    Еarth
    Дописів
    24 869

Типово

Я теж у відповідь завжди говорю: а ми хіба не в Україні живемо? Більшість спершу кілька секунд "перетравлюють" почуте, потім розпливаються у посмішці*-)
    Я повторюю: в принципі, я не відчуваю проблеми. Хоча фактично, якщо подумати, ми з Вами, Гонто, в статусі нацменшини. Хоч би якими господарями ми себе не вважали*-).
    вот именно поэтому вам закон 9073 нужен больше всех... жизнь она штука непредсказуемая... расклады геополитические самые разные могут быть... сегодня есть у мовы госстатус, а завтра вдруг не будет... а закон вадика останется и защитит ваши региональные права

Дописів
    24 545

Типово

Хотелось бы узнать источник столь глубокомысленного вывода. Всю цепочку логических рассуждений, т.с.

В чём именно моя "ложь", и чем я себя "так подставил" ? Уж не откажите в любезности, поясните. А то скоро я начну подозревать, что Колупайзер в чём-то, возможно и прав.
    Як у вас не було б проблем з «російською» математикою, навряд чи би у вас виникла ідея про складність «українською».

Усе було доказано і не один раз – про складність навчання точні науки українською говорять тільки ті хто до точних наук ніяк не відноситься.
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Дописів
    32 194

Типово

Здесь http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=169403&p=17595082&viewfull=1#post 17595082
    А лучше не "извиню", а "извините уважаемые сограждане, за то, что я считаю ваш язык ненужным, что вас не может не оскорблять"
    К сожалению, Google Chrome не может найти страницу http.
    Не только ссылку, а саму цитату давайте. Т.е. фразу, где я якобы утверждаю ту пургу, что Вы мне пытаетесь приписать.

Звідки Ви
    Еarth
    Дописів
    24 869

Типово

Здесь http://forum.gorod.dp.ua/showthread.php?t=169403&p=17595082&viewfull=1#post 17595082
    между "считаю язык ненужным" и "все украиноязычные тупые" две большие разницы... вы не смогли доказать шо не балабол

Дописів
    2 090

Типово

ну якось же планують змушувати розмовляти російською?*-))

Мені досі іноді деякі продавці відмовляються щось продавати, бо "гаварітє нармально, ілі валітє" Моя українська тут багатьох дивує і дратує, а іноді наполегливо просять перейти на російську, мовляв "нє панімаєм ми ету бандеравскую мову"

Як мені захиститись?*-) От раніше я могла зауважити, що держаною мовою розмовляю*-))) А тепер?

Насправді діти не відчували незручностей з українською і російською. Всі проблеми - в уявленні баткьів. І вони їх вміло нав"язували і розкручували. За кільканадцять років спокійного поступового переходу на українську мову навчання проблема б зникла. Вимерли б (даруйе за цинізм) нездатні вивчити українську в силу старечого віку, залишилась би купка нигілістів, які б принципово розмовляли російською - і все*-)

ЗІ: висновок зроблено на спостереженнях за знайомим сім"ями з дітьми.
    А зачем родителям говорить на укр. языке? Это обязательно? Представляете, у меня дети иногда говорят рубль, вместо гривны, откуда это у них? Так что я даже не знаю когда случится этот плавный и спокойный переход на гос. язык. Еще не скоро, это правда, сужу именно по детям.
    Меня лично всё устраивает, единственное, чтобы хотелось, чтобы в кинотеатрах были сеансы на русском языке.

Звідки Ви
    USA, Florida
    Дописів
    3 510

Типово

Цитата Допис від Мих-Мих Переглянути допис
    Нещодавно з дружиною були в магазині, розмовляли Українською...Дуже багато людей з подивом дивились на нас, а коли до них звертались, вони не знали що відповісти...Жах!!! І це в Краснопіллі, де майже всі спілкуються Українською або суржиком... А можливо ті шановні були "зальотними" з інших регіонів...
    Спрашивали "Как пройти в библиотеку в 3 часа ночи но на украинском?"

Сторінка 242 з 482 ПершаПерша ... 142192232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252292342 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті