Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 76 з 242 ПершаПерша ... 26666768697071727374757677787980818283848586126176 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 4831, показано з 1 501 по 1 520.

Тема: Реформа здравоохранения

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    6 880

Типово

"Говорить - не мешки ворочать" и " Говорят и не краснеют"
    правда в народной мудрости другое французское слово употребляется вместо говорить, оно более соответствует этой брехни ктр идет в сми, Ірчик это не про вас.
    Все умрут, и ТЫ
    Готовся человек
    ФИДО 90-х 2:464

Дописів
    46

Типово

Нашу обладминистрацию в полном составе нужно срочно отправить на диспансеризацию в амбулаторию к семейному врачу общей практики , чтобы он мог "осмотреть пациента, определить его состояние здоровья, назначить необходимое лечение, а при необходимости - направить на консультацию к узкопрофильного специалиста"- ЛОР,окулисту,сурдологу. Они все тяжело больны слепоглухонемотой.Глас народа они не слышат.Пациенты и врачи стонут и плачут от их реформ ,а ини просто издеваются
    "Так, учора управління преси та інформації ОДА розповсюдило оптимістичний нарис щодо впровадження реформи охорони здоров'я, завдяки якій життя пересічних пацієнтів та лікарів покращало у декілька разів . Вражаючий за зухвалістю та цинізмом матеріал, вочевидь, має переконати людей у тому, що реальність насправді не є такою, яку вони бачать".
    «С целью профилактики и раннего диагностирования болезней, семейные врачи, терапевты и педиатры уже начали звонить своим пациентам, которые за ними закреплены, и лично приглашать их прийти на прием. Для каждого пациента назначается отдельное время, поэтому людям не придется ждать в очереди. Во время планового приема врач комплексно оценит состояние здоровья пациента, даст необходимые советы, если необходимо - направит на обследование. Таким образом, будут осуществлены реальные шаги на пути к доступному и своевременному лечению, которое во многом зависит от профилактических осмотров и выявление болезней на ранних стадиях», - сообщила заместитель начальника главного управления здравоохранения Днепропетровской облгосадминистрации Елена Луговая.
    Так написано в статьях http://gorod.dp.ua/news/71147 и
    http://www.dniprograd.org/ua/news/sosiety/12101

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    2 539

Типово

Цитата Допис від Rudi Переглянути допис
    Мишени вы будете печатать, или слесаря? им на реформу и все что у вас там происходит пофиг ))
    А они тоже кайф получают. Они пару дней назад мебель перетащили из одних кабинетов в другие, а потом обратно все это перетягивают. И так я думаю будут еще месяц (в лучшем случае) тренироваться , потому что опять все меняют.
    Про талоны. Если я начну принимать всех, то помру через пару дней. Чужие только бабушки и инвалиды.
    Из всех наслаждений, отпущенных человеку, самое изысканное — шевелить мозгами.
    Борис Акунин. "Алмазная колесница"

Звідки Ви
    пр. Воронцова lepkind.com.ua
    Дописів
    1 379

Типово

Кто-то красиво написал в коментах:

Матерясь и бормоча
    Шло подобие врача.
    После курсов и работы
    Еле ноги волоча.
    Весь не чёсан и помят
    Идёт доктор хмур до пят.
    Педиатр и проктолог,
    Терапевт и гинеколог,
    Окулист и зубов рвач –
    Он теперь семейный врач!

Дописів
    2 688

Типово

Общалась с мамой ( участковый терапевт для тех кто не в курсе) Рассказывает. Набрали кучу медсестёр, практически все молоденькие, только из училища.Жутко безграмотные. Простой пример, пишет имя врача - Алех (Олег) Питрович И так во всём. Ни одна не может нормально выписать анализы, написать стат. талоны. Всё приходится переделывать, перепроверять....

И это ещё не пришли молодые врачи...

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    1 065

Типово

Цитата Допис від Летняя Переглянути допис
    Общалась с мамой ( участковый терапевт для тех кто не в курсе) Рассказывает. Набрали кучу медсестёр, практически все молоденькие, только из училища.Жутко безграмотные. Простой пример, пишет имя врача - Алех (Олег) Питрович И так во всём. Ни одна не может нормально выписать анализы, написать стат. талоны. Всё приходится переделывать, перепроверять....

И это ещё не пришли молодые врачи...
    А ещё до реформы образования с ТАКИМ размахом не добрались
    И не такое писать наши дети будут
    Мне дочка уже сказала, что, если будет реформа образования, то она в школу не пойдёт!

Дописів
    141

Типово

Цитата Допис від erika1 Переглянути допис
    У нас в пол-ке очень большой подвал, длинный. Сегодня предложила слесарям сделать в нем тир, для разгрузки. Прониклись Про мишени не нужно, ограничимся буквами слова "Реформа"
    Еще лучше вместо мишеней повесить портреты главных идеологов реформы.
    Что-то похожее делают японцы, для эмоциональной разгрузки.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    2 539

Типово

От своих взрослых пациенток (мой старый участок) пока слышу только, что им нравится, так как реально ходить стало намного ближе. Даже сбегать домой за карточкой уже не проблема . А мои любимые "старушки" просто в восторге им действительно стало проще, все сразу и в одном флаконе. Я предупредила регистратуру вторички, что мои направления к узким специалистам имеют такую же силу, как и от терапевта и если они моим женщинам не будут давать талоны, то буду ругаться. Но еще проблема в самой системе регистратуры (про это как-то забыла, не до этого было). У нас в ЦПС стоял комп и была электронная версия пациентов. Но для этого нужны люди со знанием программы и компьютеры, и запись к врачам по телефону (в идеале, как хотят сделать в России по интернету ) Вот тогда не было бы проблем с потоком пациентов и очередями. Но это из разряда "голубых мечт". Если бы в нашей ДЦП провели такой эксперимент, я бы с удовольствием поучаствовала бы. И я бы видела и смогла бы прочитать все про пациента. А сейчас времени и сил что бы разобрать запись коллеги, у меня нет. И что бы я могла сама записать своего пациента на консультацию к коллеге не поднимая себя со стула. И врач избавился бы от кучи лишних журналов. тетрадок и прочей макулатуры. которая занимает пол кабинета. Вот зачем мне иметь бумажную версию приказа, если он есть у меня в электронном варианте? И все телодвижения врача и пациента фиксируются, любой отчет составляется за минуту. Это ведь тоже время. которое можно потратить на пациента. а не на писанину, которую я ненавижу. И ведь есть пилотные области, где такое уже начинает работать, жаль что мы в эту программу не попали
    Все что произошло, уже произошло и поменять уже ничего нельзя, так будет работать все здравоохранение Украины. Как бы мы не бегали и не прыгали по летному полю, нам не сесть и не остановить самолет, который улетел еще ранней осенью. И наши лишние телодвижения осложняют жизнь нам самим. Каждая жалоба и явление журналиста с высоким начальством, приводит к тому, что в пол-ках опять кого-то куда-то перемещают и врачи просто уже на грани срыва. Дайте нам спокойно самим все организовать так, что бы все было комфортно и удобно всем. На это нужно время и помощь. Нет сил у врачей каждую неделю перемещаться из кабинета в кабинет или из одной больницы в другую. И если у врача старые и рваные обои в кабинете и вы своего врача очень любите, так посмотрите дома, а вдруг у вас уже 10 лет лежит 4 рулона обоев или клей, или краска и подарите их доктору. Все что лишнее и не продать и выкинуть жалко может быть на вес золота у вашего доктора. Даже горшок с красивыми цветами и тот сможет сделать уютным простой кабинет. Это не просьба, а просто мысли. Когда-то жители форума помогли сделать пол в Ж/К (еще раз спасибо, хоть меня там уже нет) и мы с гордостью всем про это рассказывали и радовались. что нашлось столько простых людей, которые просто так помогли. Сейчас помощь нужна всем и врачам. и пациентам. Наша врачебная задача спокойно работать и будет хорошо, если это будет быстрее с вашей помощью. Я эту тему создавала для этого, что бы врачи и пациенты могли найти друг друга и пережить этот кризис без потерь качества и количества (пациентов и врачей). Товарищи журналисты, дайте нам возможность хотя бы пару месяцев поработать спокойно для того, что бы понять где есть проблемы и самим их решить без ЦУ сверху. Ведь тем кто работает в поле будет виднее где есть проблема и найти способы, что бы уже спокойно и уже с обдуманными и обоснованными требованиями к руководству, ее решать. А пока получается только хаос. ИМХО Я лично уже устала от этого и хочу просто спокойно работать. Я думаю, что мои пациенты будут только рады. Сегодня. после визита высокого начальства меня трясло очень долго, хотя мне не сделали ничего плохого. И я долго не могла взять себя в руки вернуться в обычный ритм работы.
    Востаннє редагував erika1: 28.03.2012 о 23:54

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    1 065

Типово

erika1, как всё точно подмечено! Ведь на самом деле не дают спокойно работать ежедневные комиссии-перекомиссии! Заведующих амбулаториями вообще уже так задёргали, что на хоть какую-то организацию работы у них просто нет никаких сил и времени! И при слове "комиссия" начинается нервный тик у всех сотрудников!

Дописів
    141

Типово

Присоединяюсь к коллегам, сегодня меня как одного из сотрудников способных быстро набирать текст на компьютере вместо 2 часов приема посадили отвечать на письма, которые многие наши пациенты отправляют в Киев, в гор.здрав, в обл.здрав. Все эти жалобы возвращаются назад с резолюциями разобраться, разъяснить, довести до сведения.
    С вероятностью 90% процентов Ваши жалобы никто кроме Вашего уч. доктора не прочитает.
    Поберегите наше время, которое мы тратим на всевозможные объяснительные для глав. врача и обл.здрава и раъяснительные письма для Вас. Парадокс, но... чем больше Вы будете писать, тем меньше у нас останется времени заниматься своими прямыми обязанностями.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    6 880

Типово

То вы говорите что вас дохторов щимят, бумажками заменяют лечение людей, то не нужно внимание к вам вы сами порешаете что лучше писать бумажки или лечить людей. :-[]
    Я понимаю что всех щас имеют в разных ...отделах и это надоело многим, но если про это не говорить что будет в итоге, дохтора будут радостно работать с 1800 населением, а дополнительные скрытые 1800 будут тянуть на 0.25 в лучшем случае,

Так пишете тут какая реформа хорошая, как стало легче работать, как вам зарплаты подняли, как условия приема для пациентов улучшились, глядишь и бабульки перестанут жаловаться, все журналюги только хвалебные оды будут писать, и пациенты в разных темах перестанут волну гнать.

Звідки Ви
    Дописів
    1 379

Типово

Цитата Допис від AMBA Переглянути допис
    Присоединяюсь к коллегам, сегодня меня как одного из сотрудников способных быстро набирать текст на компьютере вместо 2 часов приема посадили отвечать на письма, которые многие наши пациенты отправляют в Киев, в гор.здрав, в обл.здрав. Все эти жалобы возвращаются назад с резолюциями разобраться, разъяснить, довести до сведения.
    С вероятностью 90% процентов Ваши жалобы никто кроме Вашего уч. доктора не прочитает.
    Поберегите наше время, которое мы тратим на всевозможные объяснительные для глав. врача и обл.здрава и раъяснительные письма для Вас. Парадокс, но... чем больше Вы будете писать, тем меньше у нас останется времени заниматься своими прямыми обязанностями.
    Все что произошло, уже произошло и поменять уже ничего нельзя, так будет работать все здравоохранение Украины. Как бы мы не бегали и не прыгали по летному полю, нам не сесть и не остановить самолет, который улетел еще ранней осенью. И наши лишние телодвижения осложняют жизнь нам самим. Каждая жалоба и явление журналиста с высоким начальством, приводит к тому, что в пол-ках опять кого-то куда-то перемещают и врачи просто уже на грани срыва. Дайте нам спокойно самим все организовать так, что бы все было комфортно и удобно всем. На это нужно время и помощь. Нет сил у врачей каждую неделю перемещаться из кабинета в кабинет или из одной больницы в другую. И если у врача старые и рваные обои в кабинете и вы своего врача очень любите, так посмотрите дома, а вдруг у вас уже 10 лет лежит 4 рулона обоев или клей, или краска и подарите их доктору. Товарищи журналисты, дайте нам возможность хотя бы пару месяцев поработать спокойно для того, что бы понять где есть проблемы и самим их решить без ЦУ сверху. Ведь тем кто работает в поле будет виднее где есть проблема и найти способы, что бы уже спокойно и уже с обдуманными и обоснованными требованиями к руководству, ее решать. А пока получается только хаос. ИМХО Я лично уже устала от этого и хочу просто спокойно работать. Я думаю, что мои пациенты будут только рады. Сегодня. после визита высокого начальства меня трясло очень долго, хотя мне не сделали ничего плохого. И я долго не могла взять себя в руки вернуться в обычный ритм работы.
    Заставили на письма отвечать? ТАК НЕ ОТВЕЧАЙТЕ! Вам заплатили за эту работу? нет? так и не пишите ничего. И занимайтесь своими прямыми обязанностями!

МЫ ЗА ВАС ДУШУ РВЕМ, В ПИСЬМАХ ПИШЕМ- НЕ УЩЕМЛЯЙТЕ НАШИХ ВРАЧЕЙ - НЕ УВОЛЬНЯЙТЕ, НЕ ПЕРЕУЧИВАЕТЕ, ОСТАВЬТЕ ПЕДИАТРИЮ, ГИНЕКОЛОГОВ.... А ВАМ ВСЕ РАВНО????? НЕ ТРОГАЙТЕ НАС, НАМ УЖЕ "ХОРОШО В НАШЕЙ НОРКЕ"? Вам тяжело будет вернуться в свои кабинеты????

Так вот, если Вы смирились, то мы - нет!

И нечего здесь писать, чтобы мы свое время берегли! НЕ БУДЕМ БЕРЕЧЬ! И ВАШЕ ВРЕМЯ ТОЖЕ ЖАЛЕТЬ НЕ БУДЕМ! Обнаглели совсем! детей, беременных в одну очередь с туберкулезниками, сифилитиками, вшивыми, психами и т.д.

И МЫ ДОЛЖНЫ МОЛЧАТЬ, ПОТОМУ КАК ВАМ НА ПИСЬМА НЕОХОТА ОТВЕЧАТЬ????? НЕ БУДЕМ МЫ МОЛЧАТЬ!!!! НЕ БУДЕМ БЕРЕЧЬ СВОЕ ВРЕМЯ И НЕРВЫ! ЭТО НАША ЖИЗНЬ И НАШЕ ЗДОРОВЬЕ, ЗДОРОВЬЕ НАШИХ ДЕТЕЙ! БУДЕМ ЗВОНИТЬ И БУДЕМ ЖАЛОВАТЬСЯ! И НА МИТИНГИ ПОЙДЕМ!!!

Извините за шрифт, это крик души!

Вот фото-отчет тех санитарных условий в которые попали наши дети ( ГБ №9 на пр. Воронцова)

Это помещение нашей бывшей детской поликлиники:

Это то, куда нас перевели:

Рядом с нашим кабинетом - кабинет психиатра. На фото - стоят люди в прямом смысле слова "со справочкой". Слава богу, не буйные были.
    Присмотритесь ,что делается на стенах, люстра висит на двух проводочках, смотанных изолентой. Она же скоро рухнет! На полу 3 дыры, заложенные досками. А если туда упадет ребенок? Под рукомойником - грибок и плесень. А на последнем фото - это у нас в кабинете дерево за шкафом растет А посмотрите, как мамочка пытается переодеть ребенка - грудничка (внимание на стол). на уровне головы ребенка 6 лет - осколки разбитого стекла в двери!

ВЫ СЧИТАЕТЕ ЭТО НОРМАЛЬНЫЕ УСЛОВИЯ! ЖИВОТНЫХ ЛЕЧАТ В ЛУЧШИХ УСЛОВИЯХ, ЧЕМ НАШИХ ДЕТЕЙ!

erika1 - не хватит здесь 4 рулончиков обоев! НАМ НЕ КОМФОРТНО И НЕ УДОБНО В ТАКИХ УСЛОВИЯХ В ОДНОЙ ОЧЕРЕДИ СО ПСИХАМИ!

Эти фото и письма УЖЕ отправлены в Киев, в Администрацию президента - гаранта и защитника конституционных прав человека!, в Кабинет министров, в Облдержадминистрацию, в международный Комитет по правам человека, сделаны депутатские запросы во все основные политические партии Украины.

Не смогли, не захотели вы, врачи, отстаивать свои права, когда все это заварилось, когда "самолет взлетел", теперь терпите, теперь мы отстаиваем свои права пациентов и права своих детей! будем возвращать "ваш самолет" на взлетно-посадочную полосу - то бишь, с небес на землю!

Так что готовьтесь, будете отвечать!

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    2 539

Типово

Зарплату не подняли А ставок терапевтических полно и объявления висят на пол-ке, только люди где? Будут врачи будет и нормальное кол-во населения на одного врача. Может и по гинекологам разберутся со ставками.
    А от того, что "гонят волну" действительно только хуже стало.
    Когда-то вводили пилот по роддому. Я ругалась и тоже думала, что мы все "умрем". Там было очень много нового и совершенно дикого для врача, который проработал сто лет по определенной схеме. Сейчас на Космичку, где строго соблюдаются все принципы этого проекта, очередь на роды. А тогда тоже возмущений было много.
    Да, начали не так. Мое мнение. Когда это вводилось, все думали, что это будет только на бумаге, а все останется в прежнем режиме и работали так до последнего момента. И изначально к этому отнеслись, как ко временному явлению, а теперь и врачи, и пациенты пожинают плоды того, что не было продумано все до мелочей по каждому специалисту, в каждой конкретной амбулатории. Тогда задание дали на места и все вероятно просто отписались глядя в потолок и стараясь сохранить все как было, не подумав, что будет дальше, а теперь нужно резать по живому. Вот и получается, что в новых структурах не понимают, что новый гинеколог - это не просто профосмотр в санкнижку, а еще много чего такого чего раньше у них не было. А педиатры совсем странные доктора и потребности у них "странные". Еще в ноябре было все понятно, что возврата нет и вот тогда на местах должны были решать по уму и требовать что-то. Но на примере с гинекологами могу сказать, что нас не понимали. А теперь когда лично я сделала для себя и своих пациентов все, что смогла, я не хочу уже что-то менять. Это слишком дорогое удовольствие, даже просто переехать.

Звідки Ви
    Днепр
    Дописів
    2 539

Типово

Цитата Допис від irina777 Переглянути допис
    Так что готовьтесь, будете отвечать!
    Так время нужно что бы все это привести в порядок, вот и помогите. Я обычный врач, но мне помогали все кто мог и спасибо еще раз всем. Я скорее кость в горле у начальства, чем его защитник. Но я живу в реальном мире и понимаю, что криками я ничего не решу, я просто сама для для себя все делаю. Еще раз пишу, дайте людям на местах самим спокойно все привести в порядок, разобраться в проблемах, а потом уже совместно и спокойно искать решения того, что не получилось. А пока только суета сует.

Дописів
    649

Типово

Так время нужно что бы все это привести в порядок, вот и помогите.
    Каким это образом это можно привести в порядок, если на Героев просто отказываются делать отдельный вход для детей? Отдельную раздевалку? карточки возле кабинета флюорографии и там никого - карточку берет медсестра... очень удобно.
    День грудного ребенка как проходил в детской? Приходили только малыши до года (не считая отдельных индивидуумов, но мы сейчас не о них). Как его организовать в взрослой - запретить приходить например во вторник бабушкам? Смешно. А как часто терапевты просто отказывают в вызовах, точнее не терапевты, а та, которая сидит на вызовах. Вы близко живете, приходите сами! Самой не раз приходилось с 38 топать в поликлинику!
    Здание вообще отобрали на космичке, а все тупо промолчали, это я к вам, уважаемые доктора, обращаюсь. Вы знали об этом и молчали.
    Как вы себе представляете вам помочь. Это ваша работа организовать теперь все так, чтобы беременные-бабушки- взрослые-малыши не соприкасались, я не знаю, как это сделать, это нереально, а ведь вы останетесь без работы, дорогие педиатры, скажу за себя, я ребенка НИКОГДА не приведу во взрослую, за справками сама буду ходить, тьфу-тьфу у меня врач хороший и любимый, а у кого такого нет???

L e s l i e
    Guest

Типово

Сейчас на Космичку, где строго соблюдаются все принципы этого проекта, очередь на роды. А тогда тоже возмущений было много.
    т.е. вы уже за проводимую реформу?

Звідки Ви
    Дописів
    1 379

Типово

Так время нужно что бы все это привести в порядок, вот и помогите. Я обычный врач, но мне помогали все кто мог и спасибо еще раз всем. Я скорее кость в горле у начальства, чем его защитник. Но я живу в реальном мире и понимаю, что криками я ничего не решу, я просто сама для для себя все делаю. Еще раз пишу, дайте людям на местах самим спокойно все привести в порядок, разобраться в проблемах, а потом уже совместно и спокойно искать решения того, что не получилось. А пока только суета сует.

Мда.... Читайте:

Spoiler Spoiler: Подгороднее 
    Будь-які реформи не обходяться без жертв - хтось буває незадоволеним, хтось має перевчатися, а хтось і втрачає роботу. Але іноді ці жертви стають аж надто великими. І тоді постає питання - чи вартує та реформа, чи хоча б її уявні очікувані результати людських життів, якими дозволяють собі знехтувати чиновники у прагненні до переможних реляцій?
    Героїня нашого оповідання бачила у своєму житті немало. Будучи членом Міжнародної правозахисної організації «Лікарі без кордонів», та міжнародного комітету з захисту прав людини Інеса Шевченко набачилася такого, що скромні чиновники від медицини навряд чи можуть собі уявити, сидячи у кріслах з підігрівом. Бачила і війну, але не очікувала, що справжня війна наздожене її в тихому Підгородньому, що вона стане об'єктом терору... просто за бажання гідно виконувати свою роботу.
    Чотири з половиною роки Інеса Вікторівна, повернувшись на Батьківщину, пропрацювала на посаді лікаря акушера-гінеколога в єдиній лікарні м. Підгороднього, що у Дніпропетровському районі. Свідченням того, як саме пропрацювала, може служити вдячність породіль та їх чоловіків й рідних. Вірна християнка, Інеса не зробила жодного аборту, при цьому здобувши повагу й любов мало не цілого містечка. Вдячні батьки й матері допомогли створити в лікарні сучасне відділення денного акушерсько-гінекологічного стаціонару, яке до недавнього часу успішно функціонувало і надавало медичні послуги. Аж тут, влітку 2011 року, стало відомо, що Дніпропетровщина «удостоєна честі» стати «пілотною» областю в медичній реформі, яку влада вирішила започаткувати в Україні.
    Ми не будемо вкотре зупинятися на сутності реформи й тих невідповідностях наявного медперсоналу й структури галузі задекларованим цілям, методам роботи та наслідкам таких болючих змін. Місцева влада, на чолі з губернатором Олександром Вілкулом жваво взяла «під козирок» й активувала органи місцевого самоврядування. Внаслідок останнього 07 вересня 2011 під час чергової 10-ї сесія, Дніпропетровської районної ради6-го скликання було прийнято рішення про ліквідацію Подгороднянської міської лікарні (надалі ПМЛ) шляхом її реорганізації в амбулаторію загальної практики та сімейної медицини. В рішенні йшлося про приєднання стаціонарних відділень і штатних посад вузьких фахівців поліклініки (у тому числі й акушера-гінеколога) до Дніпропетровської Центральної Районної лікарні (надалі ДЦРЛ), багатопрофільного лікувального закладу, який обслуговує все населення Дніпропетровського району.
    Далі - більше: на підставі згаданого рішення був складений так званий Паспорт модернізації в якому поіменно вказувалося, який працівник, починаючи від лікаря і закінчуючи санітаркою, де буде працювати. Цей паспорт модернізації підписаний головою Дніпропетровської районної ради та головним лікарем ДЦРЛ і затверджений Обласним відділом охорони здоров'я. Згідно з паспортом Інеса Шевченко мала залишитися на посаді лікаря акушера-гінеколога під юрисдикцією ДЦРЛ, але з місцем роботи в Підгородньому і приступити до своїх функціональних обов'язків з 01.01.2012 р.
    Персонал Підгороднянської лікарні переполошився, адже всім, крім шести профільних лікарів поліклініки та персоналу стаціонарів слід було переходити на роботу в новостворену амбулаторію загальної практики й сімейної медицини. Заспокоювати медперсонал приїхали народний депутат Олег Царьов, головний лікар ДЦРЛ Лариса Гардецька, та представники обласного відділу охорони здоров'я. На двох поспіль зборах трудового колективу вони запевнили медиків, що реформа останніх «аж ніяк не торкнеться», «жодної людини не буде звільнено» і загалом «реформа стосується лише розділення фінансування - районного й обласного, лікарям про це взагалі думати нічого - нехай сидять у своїх кабінетах». Як що ж «не приведи боже», десь хтось і відчує себе ображеним, нехай терміново звертається... «прямо до мене» - нардепа, головного лікаря і так далі. Власне на цьому позитив у нашій історії скінчується й починається жах.
    Вже у листопаді 2011 року керівництво ДЦРЛ разом з адміністрацією ПМБ повідомило персоналу, ПМЛ про те, що в лікарні потрібно виконати ліквідацію кількох структурних підрозділів і провести значне (до 50%) скорочення медичного персоналу. Оскільки це зовсім не співпадало з рішенням сесії та Паспортом модернізації, лікарі почали писати листи й скарги. А оскільки Інеса Вікторівна має за плечима не тільки правозахисний досвід, а ще й журналістську практику, оформлювати ці листи подання довірили їй.
    Такий розвиток подій дуже не сподобався комусь з «реформаторів», адже вже 1 грудня на Інесу Шевченко було скоєно напад невідомим, який погрожував фізичною розправою, якщо жінка буде продовжувати готувати звернення в різні інстанції. На місце події була викликана міліція, але жодних рухів у цій справі не відбулося й досі.
    Не виключено, що ниточка розслідування привела б до Дніпропетровської ЦРЛ, заступник головного лікаря якої Ольга Валевська вже через декілька днів у супроводі колег відвідала відділення денного стаціонару під час прийому пацієнтів й у грубій формі наказала «забиратися» з денного стаціонару, оскільки він... закривається. Обурені пацієнтки, які стали випадковими свідками, почали збирати підписи на захист своєї гінекології, а зібравши їх більше 500, спрямували листа-запит, як і пропонувалося «прямо» до головного лікаря ДЦРЛ Лариси Гардецької. Відповідь останньої виявилося бочкою меду з невеличкою, здавалося б, ложкою дьогтю.
    Найперше, головний лікар відповіла, що хвилюватись пацієнткам нічого, адже наявне приміщення денного стаціонару буде перевлаштоване у стаціонарну лікарню, де пацієнтки зможуть отримати «ще більш якісне лікування». По-друге, лікар Шевченко нікуди не зникне, а в ще більшому кабінеті зможе здійснювати ще більш якісний прийом. Але - і тут від пряників керівниця ДЦРБ перейшла до погроз - якщо, не дай боже, лікар Шевченко, буде вести анонімний прийом, їй загрожує кримінальна відповідальність. Ключові слова - останні, адже про прийом незареєстрованих пацієнток ніхто й мови не вів, а сплутати поняття «анонімність» у сенсі відсутності контакту вагітних з можливими інфекційними хворими та «анонімний прийом» такий досвідчений лікар, як Лариса Гардецька могла б навряд.
    Солодкі й райдужні запевнення у щасливому майбутньому могли б заколисати довірливих гінеколога та її пацієнтів, аби реальність з ним хоч трохи співпадала. Натомість на Інесу Шевченко почався щоденний тиск з вимогою написати заяву за власним бажанням про переведення на роботу в амбулаторію загальної практики та сімейної медицини. Лікар, яка не мала жодних нарікань за професійною діяльністю та закріплене рішенням райради й Облздрава своє майбутнє призначення, навіть і не думала цього робити, адже це не відповідало рівню її кваліфікації, та і причини цього робити як би не було.
    29 грудня пані Шевченко у присутності матеріально-відповідальної особи звільнила відділення від своїх особистих речей. А вже на ранок у відділення була викликана міліція за заявою в.о. головного лікаря ПМЛ на час її ліквідації Сиряної С.В. за ... підозрою у крадіжці гінекологом Шевченко майна лікарні. Міліціянти довго не могли зрозуміти, як так - навіть заявник не змогла назвати приблизно, що ж вкрадено. Пізніше пані Сиряна зізналася, що викликала міліцію за розпорядженням Лариси Гардецької. Але на цьому «день чудес» не закінчився: за ДВА ДНІ (а не за два місяці, як того вимагає українське законодавство) Інесі Шевченко подали для ознайомлення попередження про ліквідацію лікарні.
    Оскільки робочого місця у ДЦРЛ не звільненому фактично лікарю не надали, а попереднє робоче місце терміново «ліквідували», Інеса Вікторівна 3 січня була змушена віддати ключі від відділення матеріально-відповідальній особі за актом передачі й почала чекати, що ж буде далі. Але ж про неї начебто забули... Але лише офіційно.
    Саме у січні на телефон лікарю почали надходити дзвінки від невідомих з прихованими номерами, які погрожували, вмовляли та переконували «одуматися» й принести заяву «за власним» щодо переведення в амбулаторію загальної практики та сімейної медицини, з примусовим перенавчанням у майбутньому на сімейного лікаря. Для більшої переконливості, на вимогу прокуратури Дніпропетровського району було повторно порушено кримінальну справу за фактом крадіжки з відділення в якому вже півтора місяці не було й ноги пані Шевченко.
    Зрозумівши, що з впертою лікаркою каші не звариш, керівництво лікарні вирішило її таки звільнити. При цьому зробило це з двома грубими порушеннями трудового законодавства. По-перше, звільнення відбулося за ст. 40 п. 1 (у зв'язку з ліквідацією закладу), а от про зарплату за два місяці (з 29 грудня по 29 лютого) та компенсацію невикористаної відпустки (загалом - більше 7500 гривень) адміністрація забула... може, ці гроші пішли на оплату нападників й невідомих телефонних злодіїв? Але про гроші можна й забути, коли звернути увагу на другу деталь: Інеса Шевченко була звільнена наказом від 29 лютого 2012 року з посади акушера гінеколога ПМБ людиною, яка звільнилася з посади в.о. головного лікаря тієї ж лікарні 31 грудня 2011 року (!!!). Світлана Сиряна (а це саме вона), з 1 січня працює звичайним лікарем-терапевтом у Дніпропетровській центральній районній лікарні, і тим не менш примудрилася 29 лютого 2012 звільнити ніяким чином не підлеглу їй людину, адже приймати пані Шевченко в штат ДЦРЛ адміністрація лікарні відмовилася!
    На сьогодні справа щодо трудового спору лікаря Шевченко готується адвокатами для розгляду в суді Дніпропетровського району. Жінка та її родина живуть під тиском постійних погроз і залякувань. Водночас, на її штатній посаді працює інша людина, прийнята головним лікарем Гардецькою всупереч Паспорту модернізації й трудовому законодавству. А відділення денного акушерсько-гінекологічного стаціонару, колись чи не найкраще в області, стоїть напівзруйнованою пусткою під замком.
    Про події в ПМЛ знають представники влади усіх рівнів - від Підгороднього до обласної адміністрації. Посадові зловживання, які давно вийшли за межі адміністративних правопорушень й перейшли в розділ кримінальних злочинів, розбирає Дніпропетровська обласна прокуратура. Губернатор разом з вже колишнім міністром охорони здоров'я жваво рапортують про успіхи медичної реформи. А скільки майбутніх і поточних матерів залишилися за цей час без уваги й консультацій? Скільком немовлятам не було надано належної допомоги? Та нажаль не це цікавить «реформаторів»...
    Коли ж у нас станеться хоч одна реформа не заради «оптимізації бюджету», а заради людей - незалежно від того, лікарі вони, пацієнти чи прості платники податків?..

Spoiler Spoiler: села и районы 
    У рамках медичної реформи на Дніпропетровщині закрили понад 4 тисяч лікарняних ліжок у цілодобових стаціонарах, третина з них - у сільській місцевості. Тепер мешканцям деяких сіл доводиться діставатись до найближчої лікарні за півсотні кілометрів. Крім того на місцях перепрофілювання закладів відбувається не без тиску на медиків. Про це заявляють дніпропетровські правозахисники.

На громадське обговорення медичної реформи на Дніпропетровщині чекали не один місяць. Правозахисники кажуть: дискусія мала б відбутись ще до початку новацій. Тоді б, можливо, не надходили такі численні скарги від пацієнтів. Наразі перший етап нововведень позаду: в області усі дільничні лікарні стали центрами сімейної медицини, у багатьох цілодобові стаціонари з поясненням «через нерентабельність» замінили на ліжка денного перебування, а то й просто скоротили.

Жоден медпрацівник під час цієї реорганізації не втратив роботу, звітують чиновники. Але у громадських експертів є інші дані, розповідає нікопольський правозахисник Павло Макаров.

«В один день проведення реформи - 30 грудня 2011 року - з Нікопольської міської лікарні №3 було звільнено 24 особи. Реформа потрібна, але вона має приносити користь людям», - заявив Павло Макаров.

«Не може бабулька їздити в лікарню задля крапельниці за 10-15 кілометрів»

Не без тиску «згори» відбувались медичні новації і у Дніпродзержинську, зазначає керівник місцевої правозахисної спілки Віталій Купрій. За його словами, місто наприкінці минулого року передало частину своїх лікарняних закладів на баланс обласної ради, мовляв, для кращого фінансування. Тепер же виявилось - з міського бюджету на утримання цих закладів треба відраховувати кошти до обласного бюджету.

«Фактично передані 9 цілісних майнових комплексів Дніпродзержинська, це сотні мільйонів гривень, на баланс обласної ради. Були віддані за дорученням голови ОДА. Депутати виконали доручення керівника, хоча доручення не мало чинності: не може державний чиновник щось доручати органу місцевого самоврядування. У цьому переданому майні є майно, подароване доброчинними фондами, спонсорами. Яка його доля, якщо воно ніде не враховане в офіційних документах? Це відновити буде неможливо. А договору нема. У договорі мало бути вказано: а як передати назад, якщо експеримент «не піде». Це ж експеримент», - зазначає Віталій Купрій.

Недоліки реформи вже помітили й у владних структурах. Заступник голови облради з захисту конституційних прав громадян Вікторія Шилова повідомила: 90% проанкетовваних нею сільських пацієнтів медичних новацій не розуміють і не приймають.

«Це абсолютно ненормально, коли лікар сімейної медицини коригує виклик швидкої допомоги. Якщо людині стало зле, то спочатку її повинен оглянути лікар сімейної медицини, а тоді вже викликати «швидку». Наводжу приклад Магдалинівського району, де лікар закріплений за 5-ма селами, у двох з яких немає навіть фельдшера. Треба переглянути норму. Не може бабулька їздити в лікарню задля крапельниці за 10-15 кілометрів. Та вона просто помиратиме у тому селі», - вважає Вікторія Шилова.

Три місяці реформи «пілотного» проекту: політ нормальний?

Перший заступник голови обласної ради Анатолій Адамський заспокоює: за кілька місяців суттєвих результатів від новації годі очікувати, до того ж область - «пілотна», вчитиметься на власних помилках. Аудит перших кроків реформи обіцяють скоро завершити, тоді й поінформують громадськість.

«Те добре, що я почув усе, що сказано. Але найголовніше для мене - ніхто не сказав, що реформа не потрібна», - заявив Анатолій Адамський.

Між тим дніпропетровські правозахисники наполягають: усі медичні нововвведення мають відбуватись під пильним оком громадськості, можливо, навіть після місцевих референдумів. Дніпропетровщина - «пілотний» регіон, і після 2014 року новації за тим же сценарієм очікують на всю Україну.

И ЗАДУМАЙТЕСЬ!!! КТО ИМ ПОМОЖЕТ???

Звідки Ви
    Левый берег
    Дописів
    7 984

Типово

не ну это смешно.... То кричали, что на реформу миллионы потрачены, то я должна помогать больницам и пр. Может мне вообще пойти волонтером клеить обои в больницу? Или санитаркой устроиться? Мне уже зава больницы заявила, а может вы найдете того, кто нам ремонт сделает... Бред. А может врачи прийдут ко мне ремонт делать? Или безвозмездно и с радостью лечить всю мою семью на дому?

Дописів
    3 880

Типово

Я, если честно, со вчерашнего вечера пребываю в легком шоке.
    Впечатление однозначное: ни для никого не секрет, что влада и службы читают социальные сети. Как может так радикально- кардинально поменяться жизненная позиция врачей, прям в течение несколько дней все скопом поняли, что все уже неплохо, а в самом ближайшем будущем все будет просто зашибись?! Лично у меня вывод один: не только пишут ответы, а и уже отгребают от начальства за свои мысли в эфире.
    Печально...

Согласна с Ириной 777, молчать и останавливаться не стоит. Мне искренне жаль наших сограждан, у которых нет "своих" врачей и которые вынуждены с головой окунуться в этот кошмар!
    А тем временем, смертность в стране растет и по показателям за нами только Сомали. (((

Сторінка 76 з 242 ПершаПерша ... 26666768697071727374757677787980818283848586126176 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті