Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 142 з 491 ПершаПерша ... 4292132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152192242 ... ОстанняОстання
Всього знайдено 9801, показано з 2 821 по 2 840.

Тема: Здесь общаются бухгалтеры

Дописів
    12 360

Типово

Цитата Допис від Мама Катя Переглянути допис
    У меня помощником как-то пришла работать девушка с высшим бух. образованием. Пришел покупатель, она оформляет ему документы, спрашиваю ее про доверенность и в ответ слышу "Так он сказал из какой он фирмы, зачем доверенность?"... После вопроса "А зачем делать первичку в двух экземплярах?" мы с ней попрощались. Важно желание человека чему-то научиться, ну, и наличие мозгов конечно же... А вот бумажка... Хорошо, когда все вместе)))
    У меня высшее бух образование, так вот после ВУЗа практических знаний было очень-очень мало. Про доверенность и количество экз. доков я, конечно, знала, проводки боль-менее знала, но знаний в сфере налогового учета было "0", так же 1С нам показывали пару раз. Поэтому, считаю что очень повезло, что вторым моим местом работы стало пом. приходящего буха. Поэтому, сейчас если буду еще искать буха смотреть буду на наличие знаний, а не на наличие дипломов. Так же сейчас знаю много толковых девченок, которые вообще не имеют бух/эконом образования, но из которых получились отличные бухгалтера.

Звідки Ви
    пр.Мазепы, пр.Металлургов
    Дописів
    4 879

Типово

Цитата Допис від riola Переглянути допис
    У меня высшее бух образование, так вот после ВУЗа практических знаний было очень-очень мало. Про доверенность и количество экз. доков я, конечно, знала, проводки боль-менее знала, но знаний в сфере налогового учета было "0", так же 1С нам показывали пару раз. Поэтому, считаю что очень повезло, что вторым моим местом работы стало пом. приходящего буха. Поэтому, сейчас если буду еще искать буха смотреть буду на наличие знаний, а не на наличие дипломов. Так же сейчас знаю много толковых девченок, которые вообще не имеют бух/эконом образования, но из которых получились отличные бухгалтера.
    Я училась заочно и работала уже единственным бухом, так получилось, что главный умер и мне пришлось быстро овладевать знаниями Но тогда, в далеком 1995-м все было намного проще. С тех пор и люблю бухгалтерию
    Чем больше в человеке хорошего, тем меньше плохого он видит в других.

Дописів
    12 360

Типово

Цитата Допис від leanto Переглянути допис
    С тех пор и люблю бухгалтерию
    с тех пор я ее ненавижу

Звідки Ви
    Под городом
    Дописів
    575

Типово

с тех пор я ее ненавижу
    +1

Звідки Ви
    Победа штрассе
    Дописів
    2 608

Типово

Девочки/мальчики, подскажите, а!

15/02 получили св-во плательщика НДС. Деку буду сдавать в апреле за февраль+март.
    Вот сижу и думаю. У меня в феврале обязательств - зашибись. Это ж все мои покупатели покажут кредит в деке за февраль, а я - ниче не покажу, пока никаких обязательств.
    И вот вопрос. Может мне надо хоть реест за февраль сдать?
    Или что? Или как?

Звідки Ви
    Дописів
    4 879

Типово

с тех пор я ее ненавижу
    Цитата Допис від Франческа Переглянути допис
    +1
    Девочки, не мое дело, конечно, но зачем же большую часть жизни проводить за нелюбимым делом? Кайфа никакого.

Звідки Ви
    Дописів
    4 879

Типово

Цитата Допис від Анюша Переглянути допис

15/02 получили св-во плательщика НДС. Деку буду сдавать в апреле за февраль+март.
    Вот сижу и думаю. У меня в феврале обязательств - зашибись. Это ж все мои покупатели покажут кредит в деке за февраль, а я - ниче не покажу, пока никаких обязательств.
    Или что? Или как?
    Имхо, не надо. Ведь квартальщики сдают раз в квартал, а их клиенты не обязательно квартальщики

Дописів
    6 819

Типово

Или что? Или как?
    деку и дод.5 будете сдавать в апреле за период февраль-март, а вот реестры подаете отдельно за каждый месяц - в марте за февраль, в апреле за март. Можно подать оба реестра и в апреле ( Вас за это не накажут), но покупателей можете подставить.имхо

• 2755 Як особі, яка реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, відобразити операції з постачання товарів/послуг у першій податковій декларації з ПДВ та реєстрі виданих та отриманих податкових накладних?
    • Коротка відповідь : Особі, яка реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першу податкову декларацію з ПДВ необхідно подати за наслідками першого повного календарного місяця, яка включає дані за період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем цього першого повного календарного місяця. Дані першого звітного періоду підлягають відображенню по відповідних рядках розділу І податкової декларації з ПДВ. При цьому, копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних до органу державної податкової служби подаються такою особою в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), а саме, окремо за місяць, в якому відбулась реєстрація платником ПДВ, та окремо за місяць, наступний за місяцем реєстрації.
    • Повна відповідь : Відповідно до п.183.1 ст.183 р. V Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) будь-яка особа, що підлягає обов'язковій реєстрації чи прийняла рішення про добровільну реєстрацію як платника податку, подає до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) реєстраційну заяву. Згідно з п.183.2 ст.183 р. V ПКУ у разі обов'язкової реєстрації особи як платника податку реєстраційна заява подається до органу державної податкової служби не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, в якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій, визначеного у ст.181 ПКУ. Відповідно до п.201.15 ст.201 р.V ПКУ платники ПДВ щомісяця в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у тому числі для яких цим розділом встановлено звітний податковий період - квартал, подають органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді. Згідно з п.202.1 ст.202 р. V ПКУ звітним (податковим) періодом є один календарний місяць. Водночас, якщо особа реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першим звітним (податковим) періодом є період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем першого повного календарного місяця. Враховуючи зазначене, особі, яка реєструється як платник податку з іншого дня, ніж перший день календарного місяця, першу податкову декларацію з ПДВ необхідно подати за наслідками першого повного календарного місяця, яка включає дані за період, який розпочинається від дня такої реєстрації та закінчується останнім днем цього першого повного календарного місяця. Дані першого звітного періоду підлягають відображенню по відповідних рядках розділу І податкової декларації з ПДВ. При цьому, копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних до органу державної податкової служби подаються такою особою в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), а саме, окремо за місяць, в якому відбулась реєстрація платником ПДВ, та окремо за місяць, наступний за місяцем реєстрації.
    Советов не просить! ПАтАмушто у меня чувство юмора сильнее чувства жалости

Дописів
    384

Типово

Девчата, такой вопрос. 13.03. отправила в медке ЕСВ додаток 4 и вот пришла одна квитанция, а в ней только дата и имя файла и все... текст отсутствует.... звонила Китам - они не знают что это такое. У кого-то подобное встречалось?
    Ремонт, обесшумка, замена масла и фильтров вашего железного коня! 067-567-70-96 Владимир

Дописів
    6 819

Типово

Народ, такая ситуация: ЧПЕН оплатил ен 17.02.12 через кассу банка. Банк отправил платеж только 21.02.12. Соотв. у чпшника просрочка и штраф. Нутром чую, что вина банка и штрафов у чп быть не должно ( п. 129.6 пку), но вот не все так гладко. Как думаете, реально отбить этот штраф у налоговой?
    Щаз сочиняю письмо,цепляюсь за любую доп. нормативку ( з-н о платежных системах, з-н о начислении пени гна)...
    Пасиб за советы о обсуждения

Джентельмен года 2010 Аватар для Просто человек
    Дописів
    8 208

Типово

Цитата Допис від Кв@кушкА Переглянути допис
    Народ, такая ситуация: ЧПЕН оплатил ен 17.02.12 через кассу банка. Банк отправил платеж только 21.02.12. Соотв. у чпшника просрочка и штраф. Нутром чую, что вина банка и штрафов у чп быть не должно ( п. 129.6 пку), но вот не все так гладко. Как думаете, реально отбить этот штраф у налоговой?
    Щаз сочиняю письмо,цепляюсь за любую доп. нормативку ( з-н о платежных системах, з-н о начислении пени гна)...
    отакои

Журнал «Вісник податкової служби України»
    Передплатні індекси – 22599 (укр.), 22600 (рос.)
    Е-mail: [email protected]
    Тел.: (044) 501-06-43
    http://www.visnuk.com.ua

? Чи несуть відповідальність банки за порушення строку перерахування платежів до бюджету?

*

Згідно з п. 129.6 ст. 129 Податкового кодексу за порушення строку зарахування податків до бюджетів та державних цільових фондів, установленого Законом № 2346, з вини банку такий банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених цим Кодексом, а також несе іншу відповідальність за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів або державних цільових фондів, встановлену цим Кодексом. При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне перерахування або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

Не вважається порушенням строку перерахування податків, зборів (обов'язкових платежів) з вини банку порушення, вчинене внаслідок регулювання Нацбанком України економічних нормативів такого банку, що призводить до нестачі вільного залишку коштів на такому кореспондентському рахунку (п. 129.7 ст. 129 Податкового кодексу).

Якщо у майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів та інших платежів розпочинається з моменту такого відновлення.

Пунктом 126.1 ст. 126 Податкового кодексу передбачено відповідальність платника податків у разі несплати останнім суми самостійно визначеного грошового зобов'язання протягом строків, визначених цим Кодексом, та штраф у розмірах:

• при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

• при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Таким чином, за порушення строків зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом № 2346, з вини банку (крім випадків, передбачених п. 129.7 ст. 129 Податкового кодексу) такий банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, установлених ст. 126 Податкового кодексу, за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів (обов'язкових платежів) до бюджету або державного цільового фонду. При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або не в повному обсязі внесення таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

*

Мар'яна Куц
    Заступник директора Юридичного департаменту
    ДПА України – начальник відділу експертизи проектів
    нормативно-правових актів, візування роз'яснень
    Віра Семикопенко
    Головний державний податковий інспектор відділу
    експертизи проектів нормативно-правових актів,
    візування роз'яснень Юридичного управління
    Департаменту правової роботи ДПС України

*

«Вісник податкової служби України», вересень 2011 р., № 33 (653), с. 30*(www.visnuk.com.ua)

Дата підготовки 09.09.2011
    Журнал «Вісник податкової служби України»

Всеукраїнська мережа ЛІГА:ЗАКОН
    www.ligazakon.ua
    и такои:

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

ЄДИНА БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Питання:

Які дії СГ у випадку порушення термінів сплати або неперерахування платежів податків та зборів з вини банку та чи мають право при цьому працівники органів ДПС застосовувати до такого СГ штрафні та адміністративні санкції за несплату/несвоєчасну сплату податків?

Відповідь:

Відповідно до п. 129.6 ст. 129 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, із змінами та доповненнями (далі - ПКУ), за порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом України "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", з вини банку такий банк сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати, та штрафні санкції у розмірах, встановлених ПКУ, а також несе іншу відповідальність, встановлену ПКУ, за порушення порядку своєчасного та повного внесення податків, зборів (обов'язкових платежів) до бюджету або державного цільового фонду. При цьому платник податків звільняється від відповідальності за несвоєчасне або перерахування не в повному обсязі таких податків, зборів та інших платежів до бюджетів та державних цільових фондів, включаючи нараховану пеню або штрафні санкції.

Згідно п. 129.7 ст. 129 ПКУ не вважається порушенням строку перерахування податків, зборів (обов'язкових платежів) з вини банку порушення, вчинене внаслідок регулювання Національним банком України економічних нормативів такого банку, що призводить до нестачі вільного залишку коштів на такому кореспондентському рахунку. Якщо у майбутньому банк або його правонаступники відновлюють платоспроможність, відлік строку зарахування податків, зборів та інших платежів розпочинається з моменту такого відновлення.

Отже, орган ДПС не застосовує до суб'єкта господарювання штрафні санкції у випадку порушення термінів сплати або неперерахування податків та зборів з вини банку. Суб'єкт господарювання повинен подати до органу ДПС лист з копіями платіжних документів, що засвідчують факт подання їх до установи банку.

*

Інформаційно-довідковий департамент державної податкової служби

Відповіді на питання щодо оподаткування
    можна отримати за багатоканальним телефоном
    0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів)
    у робочі дні з 8 до 20 години
    та електронною поштою [email protected] (цілодобово)

Звідки Ви
    город на Днепре
    Дописів
    6 970

Типово

Цитата Допис від Кв@кушкА Переглянути допис
    у нас была аналогичная ситуация в горэнерго, деньги поступили на счет позже по вине банка, и нам выставили счет за перерасход... Так вот у энергетиков есть какой-то пункт в их законе, что оплата считается днем зачисления денег на их р/счет, а не по дате платежа или квитанции. Нам предложили судиться с банком, но у банка 3 дня на отправку платежа (Надра), вот и пришлось в итоге нам платить.
    Но по платежам налогов такого нет, на сколько я знаю.
    http://www.buhgalteria.com.ua/Hit.html?id=2117

Дописів
    6 819

Типово

ПЧ, пасиб за письма, меня вот какой момент смущает :
    8.2. Банк зобов'язаний виконати доручення клієнта, яке міститься в документі на переказ готівки, протягом операційного часу в день надходження цього документа до банку
    8.4. Міжбанківський переказ виконується в строк до трьох операційних днів
    .( з-н " о платежных системах" )
    т.е. в отношении налички банк действовал в соотв. с законодательством.
    Конечно в письме к гна я этот пунк указывать не буду, но вот сомнение есть, тем более,что в квитанции время послеоперационное, а в отношении наличных платежей о сроках перечисления ни слова.
    Еще раньше в законодательстве было положение, о том что СПД выполнил свои налоговые обязательства в момент перечисления налогов ( если не ошибаюсь в законе 2181) , сейчас такой четкой нормы нет

Сафира, и Вам спасибо за статью

Звідки Ви
    Победа-5
    Дописів
    694

Типово

Всем доброго дня!
    Сегодня была у госрегистратора, меняла старые КВЕДЫ на новые. Хотела сдать баланс - не приняли. Висит объявление, что балансы будут принимать с 01.04.12 по 31.05.12.
    Подскажите, кто знает, какие документы теперь нести в статистику для получения новой справки? И в какой кабинет в статистике обращаться (по районам или как?)

Звідки Ви
    Победа штрассе
    Дописів
    2 608

Типово

Квакушка, спасибо, вот жеш чуЙствовала одним местом, что реест сдать нужно
    Причем, исходя из вашего ответа, как я поняла, за февраль должна таки сдать реестр до 20 марта

При цьому, копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних до органу державної податкової служби подаються такою особою в терміни, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), а саме, окремо за місяць, в якому відбулась реєстрація платником ПДВ, та окремо за місяць, наступний за місяцем реєстрації.
    В общем, очень спасибо

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    139

Типово

Цитата Допис від Оля_А Переглянути допис
    Всем доброго дня!
    Сегодня была у госрегистратора, меняла старые КВЕДЫ на новые. Хотела сдать баланс - не приняли. Висит объявление, что балансы будут принимать с 01.04.12 по 31.05.12.
    Подскажите, кто знает, какие документы теперь нести в статистику для получения новой справки? И в какой кабинет в статистике обращаться (по районам или как?)
    Тоже актуально. Необходимо принести какое-то заявление и оплатить 26 грн. Кто что знает?

Звідки Ви
    Победа-5
    Дописів
    969

Типово

Квакушка, спасибо, вот жеш чуЙствовала одним местом, что реест сдать нужно
    Причем, исходя из вашего ответа, как я поняла, за февраль должна таки сдать реестр до 20 марта
    ага,я тоже так чуть не попала)при квартальной сдаче НДС,реестр подается каждый месяц до 20 числа.(Платники податку щомісяця в строки, що передбачені для подання податкової звітності (календарний місяць), у тому числі для яких встановлено звітний податковий період - квартал, подають органу державної податкової служби копії записів у реєстрах виданих та отриманих податкових накладних за такий період в електронному вигляді.

Звідки Ви
    пр. Кирова
    Дописів
    844

Типово

Девочки смотрю обсуждается тема сдачи пустых реестров (при сдаче пустой декларации по НДС), в медке пустые реестры не отправляются, как вы сдаёте? У меня ООО на общей базе налогообложения с НДС, сдавала пустые декларации электронкой пару раз и не отправляла реестры, декларации приняты, и ни разу не возникал вопрос реестрах??????????7
    ПСИХОЛОГ, телесно-ориентированный психотерапевт т. 067-956-19-53

Звідки Ви
    Тополя
    Дописів
    6 724

Типово

Цитата Допис від Оля_А Переглянути допис
    Всем доброго дня!
    каб.409, тел. 7786869
    кроме пятницы
    с 9-15,30
    оплату сделайте заранее чтобы потом не бегать
    выдают на след. день после 13,00

Звідки Ви
    Победа-5
    Дописів
    694

Типово

Цитата Допис від Аленчик*** Переглянути допис
    каб.409, тел. 7786869
    кроме пятницы
    с 9-15,30
    оплату сделайте заранее чтобы потом не бегать
    выдают на след. день после 13,00
    Спасибо, а Вы дозвонились по этому телефону? (у меня не получилось)
    А сколько и куда платить???

Сторінка 142 з 491 ПершаПерша ... 4292132133134135136137138139140141142143144145146147148149150151152192242 ... ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті