Допис від
Ірчик
Господи, та хіба я Вам що забороняю?
Я свого часу перебувала в рожевих окулярах стосовно ЛІТу. І була неприємно вражена реальністю, яка мене і мою дитину не влаштовувала. Все. Хтось поділяє мою точку зору (повністю, або частково), хтось не поділяє. Хтось - вступив і вчиться з задоволенням, когось тамтешній устрій не влаштовує, але терпить, хтось - пішов з цієї школи в іншу і щасливий.
Але вкотре пояснювати дорослим нібито прогресивним людям, які цінують інтелект і розвиток, що я маю право на висловлення своєї думки в рамках громадського місця - відкритого форуму - трохи вже марудно. І кожен новачок з 26 повідомленнями приходить і знову задає ті самі питання, провокуючи на відповідь)), щоб потім сказати "ну нашо Ви знову це повторюєте":-D
Переконана, що основне завдання дитини в школі - вчитись. Основна вимога до школи - максимально давати можливість виконувати це завдання, забезпечувати підтримку і фаховий супровід. А не заважати різними непотрібними і безглуздими (якими в тому числі є і форма-білі сорочки) правилами. До того ж, як тут вже йшлося, форма - не єдина і основна "заморочка" ліцею.
Додам: я би воліла, аби в школі прагнули знайти підхід до кожного учня і по максимуму (звичайно, що на 100% забезпечити це може лише індивідуальне навчання) враховували його особливості. Так от, ЛІТ цим не переймається і не париться. Це має певний сенс і такий підхід має право на існування. Однак тим дітям і батькам, які цінують демократичні і сучасні підходи та принципи в вихованні, не буде там комфортно.