.....
Інтерес ФСБ та Служби зовнішньої розвідки Росії пояснюється необхідністю посилити присутність російського впливу в Україні. Москва, за свідченнями Юрія Швеця, мала чіткий план.
Юрій Швець - екс-працівник І відділу КДБ СРСР
"Для этого необходимо было высшее политическое решение. Ну как профессионал, который раньше работал… почерк этой операции, ее организация и проведение... Она была в принципе блестяще организована и высокопрофессионально проведена, это свидетельствует о том, что там работала не одна спецслужба, а ФСБ и, возможно, СВР. И это у них был операция высокого приоритета".
"В Украине этой операцией должны были руководить и осуществлять контроль за ней люди, тесно связанные со спецслужбами России. Из них прежде всего агентура КГБ. Я могу конкретно назвать имена, ссылаясь на доклад Деркача. Причем, не один доклад, а их было несколько - Кучме, который фигурирует в пленках. Деркач называет фамилию: "Медведчук агент КГБ под псевдонимом"Соколовский". Второй агент КГБ, которого он называет – это Суркис.
Я должен сказать, что агент КГБ это пожизненная должность. Я еще работал во внешней разведке в Москве в конце 80-х начале 90, когда эвакуировались из республик бывшего СССР все агентурные файлы. Из Украины они были вывезены полностью.
Наявністю матеріалів з архівів КДБ можна шантажувати кого завгодно. Тим більше персон з публічної політики. Вони тоді, аби не бути розкритими, готові на все. Про існування "справи Медведчука" у файлах радянського Комітету держбезпеки писав ще екс-народний депутат Дмитро Чобіт у книзі "Нарцис", тираж якої, за даними правоохоронців, був знищений за наказом брата лідера СДПУ(О).
Результат цієї спецоперації – повна залежність українського керівництва від Росії протягом 4 років – до листопада 2004ого, коли відбулася помаранчева революція, що зруйнувала плани Кремля.
Це – версія. І її ще треба довести. Але якщо все відбувалося саме так, то зрозуміло, що організатори цієї схеми хотіли поцілити в Україну. Вона мала стати основною жертвою. З продажними правоохоронцями, нечистими на руку політиками та боягузливим президентом.
........
Вся стаття:
http://www2.pravda.com.ua/archive/2005/may/24/3.shtml
Bookmarks