Купилися?
Ні, не розбив (чи ще не розбив).
Але я хотів трохи про інше.
Будь які порушення закону (на мою думку) повинні виправлятися і каратися теж законними методами: заява - слідство - суд - призначення покарання.
Самосуд неприпустимий. Хоча ні, покривлю душею і визнаю, що можуть бути ситуації, коли я теж вітатиму самосуд.
Але не в цих двох ситуаціях.
Ляшко створив самосуд, користуючись недоторканністю, хоча у нього, як у депутата, є свої важелі. Для того депутатів і обирають (ха-ха, який я наївний, але гіпотетично це так). Ініціюй розслідування, знайди хазяїв, знайди "кришу", закрий точку. А що маємо - дешевий піар. Хоча й красивий, люди такі дії вітають. А післязавтра та точка знову буде працювати. Хто скаже що ні? А от докласти своїх депутатських зусиль, щоб закрити її наухналь, схоже що ліньки. Легше похуліганити.
Олег Ляшко: стаття хуліганство. Рятує депутатська недоторканність.
У випадку з м’ячем теж красиво вийшло. Людям набридло, що бидлота ламає лавочки, залишає пляшки і сміття, розмальовує стіни. Тому таке покарання було сприйняте "на ура". А чи відповідає той "збиток" тому рівню покарання? Про точний рівень збитку ніхто не знає, маємо лише інформацію про вартість самої скульптури. І хто призначив таке покарання? Хто взяв на себе права суду? Так, якщо копнути глибше, то з’ясується, що хлопці стояли добровільно. Абсолютно. Бо їх поставили в рамки: або стоїте з табличками, або заява і ви відшкодовуєте вартість. Увага, на що це схоже? Правильно: шантаж. Тобто чергова стаття. Депутатська недоторканність тут не врятує (бо грався в закон не депутат), але там недоторканність трохи іншого рівня.
Власники м’яча: шантаж. Рятує "пацанська" недоторканність. Хоча от в даному випадку відповідні органи повинні були б зацікавитися.
От таке роздвоєння свідомості у голові.
З одного боку - вітаю народну боротьбу проти порушень закону, з іншого боку усвідомлюю, що і ця боротьба повинна вестися теж в рамках законності.
Ваша думка, шановні?
Bookmarks