Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 1 з 8 12345678 ОстанняОстання
Всього знайдено 149, показано з 1 по 20.

Тема: Україна - єдина у світі країна, яка зробила рідну мову необов'язковою

Звідки Ви
    г.Днепропетровск
    Дописів
    1 845

Типово Україна - єдина у світі країна, яка зробила рідну мову необов'язковою

Чи це нормально?! Розмовляти хоч китайською, хоч російскою- нехай, сам переходжу на російську, коли до мене звертаються нею, але до такого доходити- це вже абсурд.

Мова зовнішнього тестування має бути тою, якою проходять лекції у виші, а не якою вчили у школі.

Про це, коментуючи нові ініціативи міністерства освіти, сказав в інтерв'ю «Дзеркалу тижня» «батько» системи зовнішнього тестування Литви, консультант Anglia Assessment Ltd і USETI Альгірдас Забуліоніс.

«Вступний екзамен ЗНО повинен довести, що абітурієнт може вчитися за обраною спеціальністю. Тестування має проходити тією мовою, якою викладають в університетах (інакше - як зрозуміти лекції?).

До речі, я не знаю жодної країни, де від громадян не вимагається володіння державною мовою. У Німеччині, наприклад, велика турецька громада, але ні у кого з абітурієнтів не виникає навіть думки вимагати складати вступні екзамени турецькою», - сказав експерт.

Нагадаємо, що за новими правилами для того, щоб вступити в український виш, вчити українську не обов'язково. Нові правила надають право «особам, які не атестовані з української мови та літератури, складати вступний екзамен з тієї мови, оцінки з якої виставлені в атестаті».
    Автор: Магда КАЛИНОВСЬКА
    http://dniprograd.org/ua/news/sosiety/6054

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

...нормально, когда государственным языком делают тот язык, на котором говорит (именно говорит ежедневно и ежечасно) большинство населения, а не тот, который совпадает по названию с названием страны ....
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Дописів
    12 761

Типово

Цитата Допис від Мне не безразлично Переглянути допис
    Чи це нормально?! Розмовляти хоч китайською, хоч російскою- нехай, сам переходжу на російську, коли до мене звертаються нею, але до такого доходити- це вже абсурд.
    Работаете распространителем статей?

Почетный форумчанин Аватар для Vedma
    Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    106 639

Типово

Не нормально. окупація продовжується.
    Бо плач не дав нікому ще свободи,
    А хто борець - той здобуває світ

Звідки Ви
    Здешний
    Дописів
    38 982

Типово

Цитата Допис від carrotik Переглянути допис
    ...нормально, когда государственным языком делают тот язык, на котором говорит (именно говорит ежедневно и ежечасно) большинство населения, а не тот, который совпадает по названию с названием страны ....
    Интересно, а в Израиле можно не владеть ивритом и при этом закончить ВУЗ? А еще лет 100-120 назад иврит считался мертвым языком, использовался в основном для богослужений и широкого обращения не имел.
    Я бесконечно уважаю чудовищный выбор моего народа (М.Жванецкий)

Звідки Ви
    От Днепр до Дона
    Дописів
    8 448

Типово

Не нормально.
    Табачника на виселицу.
    Белая гвардия люмпенской Украины
    Беспечно Ваш, ЭС ША

Дописів
    153

Типово

А знаєте, чому більшість населення (за вашим твердженням) розмовляє російською?
    Російська мова - це мова чужої країни. І це не нормально, коли чужа мова є домінантною. Нав'язування чужої мови та історії називається асиміляцією, завоюванням без війни.

Звідки Ви
    г.Днепр, Мих.Шейнкмана
    Дописів
    25 230

Типово

Мне не безразлично А при чем здесь государственный язык о котором идет речь в статье, к родному языку, вынесенному в заголовок темы? Все таки для многих в том числе и украинцев украинский язык не есть родной. Я нормально отношусь к тому, что государственный язык - украинский, к тому, что русский не имеет и не будет иметь того статуса, ноя никогда не назову украинский язык родным. Он мне чужд и то, что я его по необходимости использую, сути не меняет.
    Так что простите, но Ваше название темы категорически не совпадает с ее содержанием.

Дописів
    156

Типово

Цитата Допис від Goldring Переглянути допис
    Російська мова - це мова чужої країни. І це не нормально, коли чужа мова є домінантною. Нав'язування чужої мови та історії називається асиміляцією, завоюванням без війни.
    Тобто коли ви нав'язуєте руським українцям українську мову, ви хочете їх асімілювати?
    І як вам не соромно займатися такими речами?
    Пфе! Український шовініст!

Звідки Ви
    г.Днепропетровск
    Дописів
    1 845

Типово

Вы представляете себе такое в любой, абсолютно любой другой стране?

Звідки Ви
    г.Днепропетровск
    Дописів
    1 845

Типово

Це як запросити гостей в дім, на декілька років, можливо на десяток і от наступає момент, коли ці гості забувають про свій статус гостей і намагаються вигнати з дому господарів домівки, та ще і нав`язують свої правила поводження і мову. Сумно.

Дописів
    24 545

Типово

Згадати інші країни можна. Хоча б Білорусь та Ірландія.

Тільки це явно не ті приклади на які потрібно рівнятися.
    Будь-яка імперія – це зло.
    Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.

Дописів
    156

Типово

Це як запросити гостей в дім, на декілька років, можливо на десяток і от наступає момент, коли ці гості забувають про свій статус гостей і намагаються вигнати з дому господарів домівки, та ще і нав`язують свої правила поводження і мову. Сумно.
    Руські громадяни України такі ж самі громадяни, як і ви. Моя сім'я, до речі, живе на СВОЇЙ землі довше, ніж найближчі українці. То й що, мені тепер їх виганяти? Чємодан, Вокзал, Вінниця?
    Тож вимога з боку повноправних громадян України дозволити їм спілкуватися з державою на їх рідній мові є цілком справедливою, і ніяк не зачіпає українців, яким робити теж саме рідною українською ніхто не забороняє.

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

Вы представляете себе такое в любой, абсолютно любой другой стране?
    ...вы напрасно использовали слово "абсолютно" ... ибо Ирландия .... но если говорить о здравом смысле - то я в который раз говорю: "Украинцы, перестаньте искать виноватых, заговорите, наконец, на языке, который вы называете родным ... или перестаньте, наконец, лицемерить ... "
    Bůh stvořil člověka, ale nedal si to patentovat, a tak to teď po něm může dělat kdejakej blbec

Звідки Ви
    г.Днепропетровск
    Дописів
    1 845

Типово

Цитата Допис від L_Pt Переглянути допис
    Згадати інші країни можна. Хоча б Білорусь та Ірландія.

Тільки це явно не ті приклади на які потрібно рівнятися.
    Так, тому що доля їхніх культур скоріше повторить долю латини, яка є мертвою мовою. Дуже хороша перспектива. Красно дякую.

В цьому питанні мені подобаються дії прибалтійців- викинули всіх кому не подобалася їхня мова і культура і не питали на це дозволу у тих хто не може, або не хоче її вчити і поважати. Тому де тепер балтійці, а де ми.

Дописів
    153

Типово

Цитата Допис від Moriarti Переглянути допис
    Руські громадяни України такі ж самі громадяни, як і ви. Моя сім'я, до речі, живе на СВОЇЙ землі довше, ніж найближчі українці. То й що, мені тепер їх виганяти? Чємодан, Вокзал, Вінниця?
    Тож вимога з боку повноправних громадян України дозволити їм спілкуватися з державою на їх рідній мові є цілком справедливою, і ніяк не зачіпає українців, яким робити теж саме рідною українською ніхто не забороняє.
    Пробачте, а хто вам забороняє спілкуватись російською, чи будь якою іншою мовою?

Дописів
    153

Типово

...

Звідки Ви
    Дніпро
    Дописів
    62 769

Типово

Пробачте, а хто вам забороняє спілкуватись російською, чи будь якою іншою мовою?
    .... різниця в тому, що ми спілкуємось російської, але наша мова не є державною ... а ви, українці, своєю не спілкуєтесь, але ваша мова є державною .... чи не парадокс?

Дописів
    156

Типово

Тому де тепер балтійці, а де ми.
    В одной ж... пе?

Дописів
    156

Типово

.... різниця в тому, що ми спілкуємось російської, але наша мова не є державною ... а ви, українці, своєю не спілкуєтесь, але ваша мова є державною .... чи не парадокс?
    +1

Я там специально для вас на украинском написал: "Общаться с ГОСУДАРСТВОМ".
    Вы же и протестуете против русского, как второго государственного.
    Если на то пошло, разрешение Табачника проходить тестирование не на украинской мове вас тоже никакой стороной не касается. Так как оно не запрещает проходить то же тестирование на украинской мове.
    А вы тут вой подняли...

Сторінка 1 з 8 12345678 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті