Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы

Результати опитування: Нужен ли нам второй государственныйя язык (Русский)?

Голосували
56. Ви ще не голосували в цьому опитуванні
  • Нужен

27 48,21%
  • Ненужен

27 48,21%
  • Нужен, но не Русский

2 3,57%
Сторінка 6 з 6 ПершаПерша 123456
Всього знайдено 110, показано з 101 по 110.

Тема: Русский - второй государственный язык. Нужно ли это?

Дописів
    5 610

Типово

Ґонта,

хай залишається
    голова на плечах та серце у грудях.
    У мене немає сумнівів, що до "джмелів". Просто, дивлячись на горлівського аматора, згадався наш Dzhmil

Звідки Ви
    Что за пошлые вопросы? Оттуда, откуда и все
    Дописів
    2 894

Типово

Цитата Допис від Соискатель
    поэтому ее из школ и вытуривают...
    Ммм, а где было написано про "вытуривание"??? У вас галлюцинации, уважаемый. А про "вешать на ёлках" - вы ГОНИТЕ. Только не смешно нисколько.

Почетный форумчанин Аватар для Ґонта
    Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

bulldozer, ну Ви й смішний! От класичний приклад, коли мову все ж вчити треба! Здається, Соискатель про ялинки й не писав ("А про "вешать на ёлках" - вы ГОНИТЕ" - Ваші слова?). А писав про ГІЛЛЯКУ! Мабуть, таки, треба з Вашою тещею поговорити - чи знає вона, що вона нацистка?
    Мову вчіть - пригодиться!!!
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Дописів
    2 894

Типово

Я знаю, что ветка, просто почему-то завтыкал. А на счет нацистка - верняк. 100% А с тещей мне не о чем говорить, круг наших интересов никогда и нигде не пересекался. Впрочем, и с женой, тоже Но с женой хоть общий язык найти можно.

Звідки Ви
    Дописів
    2 894

Типово

Плохо, когда в нагрузку к женам достаётся разного рода "приданное", пусть и в другом городе. Возникает желание уехать на крайний север, только не настолько крайний, что бы интернет не доходил. Но настолько, что бы на поезде не доехать. Я нормально понимаю украинский язык, уберите из него польские слова и буду на нем разговаривать, а до тех пор - не дождетесь.

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

bulldozer,
    Я знаю, что ветка, просто почему-то завтыкал
    Що-що Ви зробили?
    уберите из него польские слова и буду на нем разговаривать, а до тех пор - не дождетесь.
    Та не дуже то й хотілось... Ви б хоч одну мову до ладу довели... Куди Вам іншу вчити...

ЗІ А свій записничок я ще веду... І постійно оновлюю
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Дописів
    2 894

Типово

Я так понял с вами разговаривать только литературным русским? Хорошо, не против. А на счет органайзера (записной книги) - неужели я там один? Или все промахи/неточности своих одномышленников вы намеренно пропускаете?

Звідки Ви
    Січеслав
    Дописів
    13 189

Типово

bulldozer,
    Я так понял * с вами разговаривать только литературным русским? Хорошо, не против. А на счет органайзера** (записной книги)*** - неужели я там один? Или все промахи/неточности своих одномышленников**** вы***** намеренно пропускаете?
    * - пропущена кома
    ** - в літературній російській цього слова немає. Боріться з іноземщиною та непотрібними запозиченнями в будь якій мові.
    *** - "записная книга" - круто. "Записничок" краще б перекласти як "блокнот". Хоча у Вашому випадку дійсно, блокнотом не обійдешся. Доведеться книгу заводити...
    **** - вірно було б "единомышленников"
    ***** - навіть якщо Ви не поважаєте оппонента, літературна російська все ж таки вимагає звертання з великої літери. А про неповагу до себе оппонент і так зрозуміє.

Працювати й працювати...
    Нам своє робити

Німецька мова влітку

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

"одномышленники" - стовідсотковий українізм, від "однодумці" = рос. "единомышленники".
    А логіка Бульдозера вражає: усуньте з мови "польські" (тобто всі незрозумілі для москалів) слова - якраз залишиться суржик: московські слова на хохляцький манір. От добрячко буде! Тільки не дочекаєтесь, гаспада. Мова від бажання Бульдозерів. на щастя, не залежить.

До речі, прибиріть з російської мови сотні тисяч тюркських слів (на кшталт "лошадь"), сотні тисяч латинізмів та галліцизмів - і що залишитьсяч від вашої мови? Якраз українське її ядро! Адже СУТО МОСКОВСЬКОЇ ЛЕКСИКИ НЕ ІСНУЄ.
    Отакої.

Звідки Ви
    Sicheslav City
    Дописів
    7 596

Типово

І взагалі, що то за мова, в якій слово "аглєнуцца" треба писати як "оглянуться"!!!?????

Сторінка 6 з 6 ПершаПерша 123456

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті