Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы
Сторінка 4 з 5 ПершаПерша 12345 ОстанняОстання
Всього знайдено 91, показано з 61 по 80.

Тема: Что есть истина? Любители философии - объединяйтесь!

Почетный форумчанин
    Патріотизм року 2007, 2008
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Каждый имеет то, чего он хочет (подсознательно, по крайней мере).
    Саме так.

На этом можно прекратить все споры, тем более - политические, и начать активно радоваться всеобщему счастью.
    Як же ж не сперечатись, якщо космос розвивається у різних напрямках? ВИ МЕНІ ПІДКИНУЛИ ГЕНІАЛЬНУ ІДЕЮ.

У еволюції напрямок один (у напрямку ускладнення нервової системи, розумової діяльності тощо), і цей напрямок - один з напрямків розвитку космосу. Але кожна жива істота як частина космосу розвивається у всіх напрямках. Звідси пояснення - чому живим істотам людського виду буває так важко дотримуватись здавалося б - генетично закладеним у неї правилам життя. Напрямків багато, єдно вірний - один, розум його знає, але інші напрямки теж намагаються не відставати. Вах!

Ждан Сергей, ДЯКУЮ! До речі - прикольний підпис! А політика - огидна річ, але і до огидного треба мати імунітет. Ну то таке.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

Та ні, Диктаторе, ні. У еволюції - один напрямок, - до спрощення, до зменшення ентропії, до рівноваги. Ніякого ускладнення, все складне давно вже створене. Наприклад, мозок - аж надто складний, як на сьогодення.
    Якщо прийняти теорію великого вибуху, то Космос рухається у всіх напрямках одночасно, і кожна його клітинка (в тому числі, жива істота), як невід'ємна частина Космосу, розвивається разом з ним. І кожен напрямок є вірним стратегічно, бо "Всі шляхи ведуть до Риму", а ось тактично, у певний час, клітинка може блукати. Але для Всесвіту це не має значення, бо блудний син завжди повертається (смерть). А для живої істоти, ці блукання - примхи, бо вибір є завжди, кожної миті. І найголовніше, - є право вибору. Оце право нас і бентежить. Тому ми вигадуємо карму, фатум,рок і таке інше, щоб сховатись від відповідальності за невдалий вибір.

А огидними речами годі й займатися. Ото і весь імунітет.

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Ждан Сергей, хм. З одного боку Ви праві - напрямок еволюції дійсно до зменшення ентропії та рівноваги. З іншого боку термін "ускладнення нервової системи" я використав маючи на увазі вирішення більш складних завдань завдяки більш складній організації нервової діяльності.

Давайте я його спочатку заміню терміном "цефалізація". Тепер розшифрую: цефалізація - збільшення ваги нервової тканини по відношенню до ваги організму.

А тепер те, що я мав на увазі: на кожній наступній стадії еволюції тварин відношення ваги нервової тканини до ваги організму збільшується. Зрозуміло, що мозок має більш складний устрій ніж нервові центри комах, але вважати таке ускладнення недоцільним я б не став. І мозок сучасний - чудовий орган, можливості якого ще не освоєні повністю.

Ентропія у біосфері зменшується завдяки збільшенню різноманітності у ній. Тобто - утворенням нових видів. Зменшення ентропії у живого організму пов"язане зі зменшенням кількості "неправильних рішень".

Якщо прийняти теорію великого вибуху, то Космос рухається у всіх напрямках одночасно, і кожна його клітинка (в тому числі, жива істота), як невід'ємна частина Космосу, розвивається разом з ним. І кожен напрямок є вірним стратегічно, бо "Всі шляхи ведуть до Риму", а ось тактично, у певний час, клітинка може блукати. Але для Всесвіту це не має значення, бо блудний син завжди повертається (смерть). А для живої істоти, ці блукання - примхи, бо вибір є завжди, кожної миті. І найголовніше, - є право вибору. Оце право нас і бентежить. Тому ми вигадуємо карму, фатум,рок і таке інше, щоб сховатись від відповідальності за невдалий вибір.

А огидними речами годі й займатися. Ото і весь імунітет.
    Вибачайте - право вибору мене не бентежить. Кожне моє рішення є закономірним продовженням інформації, якою я володію. Чим достовірніша та повніша ця інформація - тим менше потрібно обирати.

"Огидне" не означає "непотрібне".

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

Залишається щиро позаздрити вам, Диктаторе; мене право вибору досі бентежить. Щоправда я цим не надто переймаюся, бо все таки знаю про наявність цього права. Звикну з часом.
    А нервова тканина, співвідношення і таке інше, у вимірах Всесвіту взагалі не має ніякого значення, якщо признавати, що головне наповнення людини, то - душа. Вчора компьютер був великий, а сьогодні - значно менший. Мозок - тимчасовий комп.

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Ждан Сергей, для чого тоді душі тіло? Слід визначити, що "неголовного" скорше за все немає. А якщо казати про мозок - то можна стверджувати навіть у плані духовному наступне: розслаблення мозоку так само як і неналежне його використання на користь душі не йдуть.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

Не знаю я для чого душі тіло, але впевнений, що душа все ж головніша. Щодо розслаблення? Здається, деякі душевнохворі почуваються більш щасливими, ніж більшість здорових. От тільки важко перевірити, що кому йде чи не йде на користь.

Якась у нас млява дискусія, Диктаторе, вам не здається? Ніхто нікого не ображає, до слів не чипляється, ярликів не навішує. Щось не за традиціями цього форуму, навіть огидно...

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

Ждан Сергей, я зустрічав душевнохворих... принаймні їх так називали... вони не виглядали щасливими ЖОДЕН. Щасливих коли зустрічав - то серед здорових... але їх "жартома" часто називають божевільними.

Якась у нас млява дискусія, Диктаторе, вам не здається?
    Вам не здається. Просто ми обидва знаємо, що знаємо більше ніж можна сказати. А також знаємо, що одне одного нам краще не провокувати на суперечку - бо виграє від цього тільки тема... рейтингами.

А де всі решта?

Почетный форумчанин
    Звідки Ви
    Дніпрокам'янськ
    Дописів
    8 962

Типово

я зустрічав душевнохворих... принаймні їх так називали...
    називали лікарі

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

Є така версія. Душевнохворі підсвідомо знаходяться у іншому вимірі, іншій реальності. Вони почувають себе там щасливими тому, що позбавлені пересічних клопотів. Бо частини мозку, що відповідають за сприйняття навколишнього середовища пошкоджені ( до речі, пошкоджені частково і не випадково, а - з метою уберегти людину від чогось страшнішого). А лікарі намагаються повернути їх назад, розриваючи ліками підсвідомість (душу) і доводячи до справжньої хвороби, бо що то за людина без душі? А в них треба вчитись і через них можуть бути виходи в ту саму "країну чудес".
    Подобається вам таке?

Дописів
    183

Типово

Ждан Сергей,

А чи знаєте Ви ,що щорічно народжуються діти з зовсім новими "хворобами" ,яких не було до сих пір ? Досить вагомий відсоток.
    Цікаво спостерігати,як дві людини,які мають далеко не традиційний світогляд,тобто який відрізняється від масових думок в дуеті розмовляють про "душевнохворих" і ентропію

У еволюції - один напрямок, - до спрощення
    Еволюція сама по собі веде завжди до виживання,а виживання може бути за рахунок спрощення так само як і за рахунок ускладнення організму,клітини.Рівноцінно.Залежить тільки від попередніх даних і складових впливу.А от розвиток і домінування - тільки посередньо ускладнення.
    Якщо по вашому нервова клітина не має значення у масштабі Всесвіту - то немає значення ваше існування взагалі.Вас немає.Все просто.А якщо ви все ж таки існуєте - то має і ще яке , і це існування не дає вам спокою.
    “Изменить прошлое не значит изменить только события,это значит зачеркнуть его последствия,которые должны иметь бесконечное продолжение.” (с)

Звідки Ви
    ПАЛЕСТИНА
    Дописів
    50 333

Типово

Harald,
    Истина -- в вине!

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

iluminat, ось і приєднуйтесь. А у вас традиційний світогляд?
    Для еволюції, виживання - то не мета; мілкувато.
    Та ні, я все ж таки є, і це мене хвилює. Але я не думаю, що моє існування хвилює всесвіт чи еволюцію. Прийдеться потурбуватись самому.
    До хвороб. Їх дійсно, стає все більше, що і наводить на думку про людськи вигадки. Думка - матеріальна, так? Ось вона і породила цих чудовиськ. Згодні?

Дописів
    183

Типово

Ждан Сергей, Ні.До обговорювання душевнохворих я приєднуватися не буду
    Невеликий відступ Чув по телебаченню,як один із політиків пояснював вчинок свого лідера (кардинальну зміну в ідеології і повну протележність раніше заявленому) - Еволюцією ,що мов лідер зеволюціонував.Але ж ,як і у природі деградування - це те ж еволюція,яке приведе до Виживання і ніші у політиці.Знову бачимо,як використовують слова не розуміючи їх значення і тим самим ставлять у смішне положення відомого політика.

Еволюція - це процесс,зі своїми законами і рамками.
    Ви просто продукт еволюції ,як до фізики тіла.Всесвіт ви хвилюєте тому,що він задав такі параметри і запустив механізм (це як що ви під всесвітом розумієте думаючу субстанцію) в результаті якого ви з'явились і своєю діяльністю впливаєте ж на нього.

Хвороби я написав в лапках ,тому що це поняття відносне,людина повинна розвиватись і змінюватись ,мова йшла не про психічні захворювання в результаті яких люди навіть обслуговувати себе не можуть - просто хворобами сучасна медицина класифікує всі зміни,які не може пояснити.І матеріальність думки тут доречна тільки у вигляді впливу на навколишнє середовище посередньо діяльності у результаті якого можуть народжуватись потвори,та інваліди.
    “Изменить прошлое не значит изменить только события,это значит зачеркнуть его последствия,которые должны иметь бесконечное продолжение.” (с)

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

iluminat, я не продукт, а бог, принаймі, його частина. І я - причина еволюції, а не її слідство.
    І про хвороби я зовсім в іншому сенсі. Хвороби - то вигадки вчених і лікарів, що з часом матеріалізувались. Як вам таке?

Дописів
    183

Типово

Ждан Сергей,
    iluminat, я не продукт, а бог, принаймі, його частина. І я - причина еволюції, а не її слідство.
    Ви просто продукт еволюції ,як до фізики тіла
    ...

Хвороби це не вигадки вчених,скажу вам по секрету це вигадки Бога - і один із механізмів еволюції..,але якщо за вашою логікою то і еволюція -є хвороба і ви -є причина хвороби ,а не її наслідок ,вірніше наслідок хвороби - це ваше тіло .
    Ви розгубили себе як Бог,вірніше не можете знайти.Томущо Бог - це і причина і наслідок одночасно.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

Давайте краще говорити кожен за себе.
    Бог - це і причина і наслідок одночасно.
    Мабуть так. І з пошуками теж згодний. Дійсно, шукаю. (виглядає краще, ніж ваше "не можете знайти").

Дописів
    183

Типово

iluminat, я не продукт, а бог, принаймі, його частина.
    Але я не думаю, що моє існування хвилює всесвіт чи еволюцію. Прийдеться потурбуватись самому.
    Шукаєте смерті ? ,чи "не можете знайти" ...або відчуваєте її ?
    вона сама вас знайде ,просто робіть те,що у вас краще за все виходить ,я бачу Бога у житті взагалі,в кожній часткі.

Звідки Ви
    Из прошлого века
    Дописів
    982

Типово

Ketty. Хотелось бы погоdорить об устройстве жизни личности, общества, страны, мира: кто мы, куда хотим идти и чего достичь и
    что для этого нужно делать. Поэтому надо вначале выяснить само понятие истины. В "Логическом словаре-справочнике" этому понятию уделено 1,5 страницы убористого текста листа формата А5.
    Если же говорить кратко, то само слово, как аббревиатура, расшифрованное мною гласит: Изначальный Смысл Творца Исходная Научная Аксиома. И я написал книгу с названием "Истина о Боге и мире". Такие вот дела для начала беседы. с ув. knut.

Звідки Ви
    Днепропетровск
    Дописів
    4 125

Типово

Шукаєте смерті ? ,чи "не можете знайти" ...або відчуваєте її ?
    вона сама вас знайде ,просто робіть те,що у вас краще за все виходить ,я бачу Бога у житті взагалі,в кожній часткі
    Про смерть навіть мова не йде. Якщо я шукаю, то - бога в собі. Я знаю, що він там, але мало знати, час творити чудеса.

Дописів
    183

Типово

Про смерть навіть мова не йде.
    , але ж це самий прямий шлях до бога.
    Якщо я шукаю, то - бога в собі. Я знаю, що він там, але мало знати, час творити чудеса.
    Є план ,що будете робити коли не знайдете ?
    Якщо бог в вас ,то що тоді навколо вас ?

Сторінка 4 з 5 ПершаПерша 12345 ОстанняОстання

Bookmarks

Bookmarks

Ваші права у розділі

• Ви НЕ можете створювати нові теми
  • Ви НЕ можете відповідати у темах
  • Ви НЕ можете прикріплювати вкладення
  • Ви не можете редагувати свої повідомлення
  •  
  Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення
Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію
Главная страница сайта  
copyright © gorod.dp.ua.
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.
Про проєкт :: Реклама на сайті