Український бізнесмен Дмитро Фірташ, якого США підозрюють у дачі хабара індійським політикам, розповів в інтерв'ю ВВС про своє ставлення до кандидатів у президенти Юлії Тимошенко та Петра Порошенка. Він вважає, що Україна стала полем геополітичного бою між Росією і США, однак свої проблеми пояснює внутрішньополітичною боротьбою в Києві.
ДФ: Я думаю, що проблема основна знаходиться всередині України. І проблему потрібно вирішувати всередині України.
Статті
США оприлюднили звинувачення, висунуті Дмитру Фірташу
Фірташ заявляє про політичні мотиви свого затримання
І все одно одночасно і моя проблема, і моє щастя, і моя сила – це Україна.
Тобто я опинився в політичній боротьбі України, яку дуже чітко зманіпулювали певні люди і зробили інтриги і неправильно донесли американцям, хто є хто в цій грі. І тому американці вважають, що в цій грі на шахівниці ця фігура їм заважає, тому що вона може зіграти певну гру для Росії чи ще когось, а насправді це абсолютно не так, тому що я граю лише одну гру – українську, і жодну іншу. І багато факторів, які сьогодні відбуваються в політиці, це підтверджують.
ВВС: Чи маєте ви на увазі пані Тимошенко? Ви покладаєте відповідальність на неї та людей з її партії?
ДФ: Я наразі точно не знаю, хто, але методом обчислення я роблю висновки щодо того, кому це може бути вигідно.
Я думаю, що в першу чергу це було вигідно їй. Чому?...
Bookmarks