Допис від
katkateryna
Дівчата, всім привіт, я Катя, рада познайомитись! Прочитала архів теми десь за рік - дізналась купу корисної інформації, так наче сама вже раза 3 народила))) Дуже вдячна всім за пости, в мене є навіть своя маленька енциклопедія з найціннішими порадами)
Вагітність в мене перша, зараз 13 тижнів. Перший скрінінг робила в Сусідко в центрі, все сподобалось, там же здала біохімію і ХГЧ (все разом 630 грн)
Першим ділом, коли дізналась про вагітність, прочитала книжку Девіда і Марти Сірс - вона мені теж дуже допомогла - почала одразу пити фолійку і кальцій. Перший триместр пройшов нормально, тепер постала необхідність стати на облік, чим і хочеться поділитись.
Вирішила йти в 56, мешкаю в центрі, прописана взагалі на лівому, в 56 зараз на обліку сестра, там приймає дуже приємна гінеколог Носенко.
Відправила мене значить Носенко до старшої акушерки (чи як там та посада) ставати на облік. Піднялась на другий поверх, дивлюсь, кабінет напіввідкритий, жінка сидить. Я постукала, привітно кажу - можна до вас? Вона з диким незадоволенням - “вообщє-то, у мєня еще не начался рабочій дєнь!!!” Я вибачилась, вийшла, дивлюсь на годинник - без 4 хвилин восьма. Ладно - думаю - почекаю. Тим часом за мною ще чергу зайняла дівчина з патрульної поліції. І сиділи ми з нею під цим сакральним кабінетом майже півгодини, спостерігаючи як ця жінка із своїми колегами носить меблі з одного кабінету в другий. Сестра казала, шо в неї місяць тому була така ж ситуація, тіки ця “робітниця” по телефону вирішувала питання ремонту. Коротше, прийняла вона мене, відксерила паспорт за 3 грн, дала 3 папірці заповнить, видала папірець без печаток і підписів “Благодійний фонд Меценат”, де її рукою було вписано “300”, згрібла гроші і відправила мене до завідуючої на підпис. При чому, що цікаво, в сестри взяли 250 грн, думаю, моє підвищення суми було обумовлено відсутністю здачі в такий ранній ранковий час.
З усіма необхідними папірцями я спокійно стала в чергу до гінеколога, але десь хвилин за 5 до мене підбігла тітка з реєстратури і каже “вас там просить старша акушерка до себе”. А тут моя черга, блін, я домовляюсь з дівчатами, що за мною займали, знов шурую на другий поверх, заходжу. Вона з непорушним поглядом каже: ось вам треба буде здати донора і протягує папірець. Я одразу скажу, що якби вона мені одразу сказала про донора як я заходила спочатку, в мене, може, ніяких питань не виникло б. Проте якось так склалась вся ситуація з цим поверненням до неї, що я вирішила спитати - чи це обов’язково і на якій підставі (на форумі читала, що донора вимагають лише в тих, в кого планове КС).
Блін, який вона підняла срач! “А шо, а чого, які ще підстави, всі здають, ви шо - не хочете??” Потягла мене до завідуючої, каже: ось, не хоче донора здавать. Я кажу, та дівчат, я не те, що не хочу, просто вперше чую і хочу розібратись - а то, в Меценат здай невідомо скільки, тепер донора здай. Я там знаю, що вони з тією кров’ю роблять - може на сторону продають - не кожній же вагітній кров переливають, ну серйозно!
Ну тут посипалось знов “ви шо не хочете?” "ми вам не дівчата!" “а якшо в вас буде кровотеча!” (це нормально казать таке вагітним?) “всі здають!” “це наше внутрішнє розпорядження, ми не зобов’язані його показувать” “ви ваабще не мєстна!” “в нас такі правила” “якшо ви думаєте, шо десь дешевше - ідіть туди” (!!!). Короче, вони рішили шо я жлоб, спитали, чи я ставатиму на облік, я забрала гроші і пішла, на останок розказавши і про меблі і про очікування (а вона каже: з вами ж нічого за ці півгодини не сталося! в обморок не упали!)
Засмутилась, звичайно, сумно, що люди не розуміють, що справа не в грошах, а реально у взаємоповазі. В мене немає ніякого бажання підтримувати хамство, тому й пішла.
Соррі за лонгрід, якщо шо, можливо ця історія комусь стане в нагоді. Я шкодую про одне - що одразу не попросила реквізити, щоб перечислити 300 грн, а поклала їх фактично в кишеню хамлу.
Тепер от тільки проблема, куди стать в центрі на облік))))
Bookmarks