Ось іще один гаджет. Бейсбольна кепка зі сонаром, тобто передавач і приймач ультразвукових хвиль. Завдяки їм я відчував відстань.
Як? Ви чули звуковий сигнал, як під час паркування автомобіля, обладнаного датчиком відстані?
Я не використовував ані слуху, ані зору, я не відчував болю. Будь ласка, забудьте про п’ять відчуттів, які має кожна здорова людина. Я міг ходити із зав’язаними очима. Просто ВІДЧУВАВ відстань, і доволі точно. Тому що коли я наближався до якогось предмета, збільшувалася частота електричних імпульсів, які передавав імплантат моїй нервовій системі. Мій мозок набув ДОДАТКОВЕ, шосте відчуття.
Ви були, як Бетмен.
Причому реальним, а не кіношним (сміється). Гадаю, міг би навчити свій мозок розпізнавати всі види нових подразників – я міг би бачити світ у рентгенівських променях або в ультрафіолеті. Ми не проводили експерименту з інфрачервоними датчиками, але якби ми це зробили, то міг би на великих відстанях відчути тепло предметів і живих організмів.
Мої студенти тепер працюють із магнітами, імплантованими в долоні. Коли ми обернемо їх електричними дротами і під’єднаємо до електрики, магніти завібрують. Їх можна під’єднати, наприклад, до сонара і так визначати відстань – через сильніші чи слабші вібрації. Один зі студентів працює з під’єднанням до магнітів датчика інфрачервоного випромінювання. Це трохи простіший спосіб, ніж пряме "підключення" до нервової системи.
Вочевидь, таке шосте відчуття придалося б не одній людині, і це не лише неповносправним, сліпим і глухим.
Неймовірно. Якого біса ви видалили цей імплантат?
(Сміється) Ми хотіли вивчити його під мікроскопом, подивитися, чи щось сталося з ним під час контакту з живою тканиною. Але насправді, якщо чесно, я вже втомився від постійного експериментування на собі. Тримав його в собі три місяці, для початку цього досить. Окрім того, передбачалося, що експеримент триватиме два місяці.
Але ви не хотіли закінчити веселу гру.
Це правда, зупинитися було важко. Але з іншого боку, я був дійсно виснажений. Ми працювали без зупинки, тому що боялися, що імплантат перестане працювати.
Bookmarks