| Gorod.dp.ua » Міські форуми / Городские форумы |
![]() |
|
L_Pt, німецьке селище є, я туди поперлася у травні ( на той час на кладовище селища завітали з Німеччини родичі там похованих, 8-9 травня).
і німці живуть, ну...звісно, що наші німці, і назви магазину, аптеки на німецькій. і у Виноградіві, і у Хусті і Тячиві кажуть - німецьке селище. Але, вплив угорської зазначився (бо Виноградів найближче велике місто).
після зливу завалило камінням дорогу...так от, шоб пояснити мені, що неможна їхати ...притягнули біциглі і продемонстрували.. якби би вони на руках іх переносили через каміння. Порозумітися було важкувато.
в Єврейському не була , але іхала повз Золочива і тутешня куліжанка казала, що є єврейське селище.
румунські селища цікаві - здорові будинки , самі живуть великою родиною у флігелі- дорого отоплювати будинок, але всі навкола знають -заможній, має каса (дом)
Ну зрозуміло, що слово «козак» тюркського походження і означає людину, що порвала зі своїм соціальним середовищем. Відповідно козаки в різних місцях більш ніж різношерсті.
Але ми тут говоримо про завоювання степу на території сучасної України 16-18 століть. Тут вже усе набагато більш однозначно.
І досі ще ніхто не зміг допомогти RedFoxу захистити тезу останнього, що і потрібно було доказати.
Будь-яка імперія – це зло.
Залишаю за собою повне моральне право не відповідати на відверто тупі та провокаційні питання.
Вы как всегда вещаете от имени всех украинцев? Вам..это вполне конкретно вам!! Не берите тяжелого в руки..У вас когда надо так все украинцы..когда надо орлы и совки..Я не страдаю исключительностью и не делю людей по национальностям..Есть плохие люди и хорошие..Плохие плюют на дворе соседа..хорошие заняты сами собой (ток не надо шо мол плюете в ответ или как то еще..)
Жили в Бухенвальде, с боями прорвались в Освенцим
В 1397 году золотоордынский хан Тохтамыш передал ордынские земли (Киевщину, Подолию, Черниговщину и часть Дикого поля) литовскому князю Витовту в обмен на защиту от Тамерлана, остальные земли долгое время считались ничейными, предназначенными лишь для кочевья. Кроме того, из-за частых набегов татар эти земли считались проклятым местом, и люди боялись на них селиться.[2]
В первых упоминаниях тюркское слово «казак» означало «охранник» или наоборот — «разбойник»[4]. Также — «изгнанник», «авантюрист», «бродяга». Это слово часто обозначало свободных, «ничейных» людей, которые промышляли с оружием. Именно в этом значении оно и закрепилось за черкасами с примкнувшими к ним с середины XV столетия ордынскими казаками-христианами.
Первые воспоминания о таких казаках датируются 1489 годом. Во время похода польского короля Яна-Альбрехта на татар дорогу его войску на Подолье указывали казаки-христиане[3]. В том же году отряды атаманов Василия Жилы, Богдана и Голубца напали на Таванскую переправу в низовье Днепра и, разогнав татарскую стражу, ограбили купцов[5]. Впоследствии, жалобы хана на казацкие нападения становятся регулярными. По мнению Литвина, учитывая как привычно это обозначение употребляется в документах того времени, можно считать, что казаки-русичи были известны не одно десятилетие, по крайней мере, с середины XV столетия, возможно также, что у своих соседей из тюркоязычной (преимущественно татарской) среды запорожские казаки заимствовали не только название, но и немало других слов, примет внешности, организации и тактики, ментальности.[3]
З Києва й навкруги нього виникла руська держава русів-слов'ян Київська Русь, що в ті часи була знана цілим світом, як могутнє князівство. Це останнє було впродовж віків метрополією відносно Північніх та Північно-Східних теренів землі Моксель, що були попульованими племенами угро-фіно-тюрко-монгол-поганів, що не мали й не мають взагалі ніякого відношення до русів-слов'ян Київської Русі, як й до решти світового слов'янства. Вони були лишень в якості вассалів-платників податей київському князівству. Вважаю надзвичайно недоречною згадку(а вірніше посилання) на "Повісті врємєнних літ" добре відомого Нестора Літописця (XI-XII) тому, що опісля вдалої сутички від 1708 р. проміж ханом-царем московіт-золотоординського улусу з малочисельним експедиційним корпусом на чолі шведського Короля Карла XII, московітські орди очолювані Батурліним та Меньшиковим пограбували всі храми, церкви, монастирі з каплицями, багаті маєтки з палацами, а також знану усім світом в ті часи Києво-Могилянську Академію. Усе історично-культурне та духовне майно навнтажили на десятки тисяч гарб з возами й повезли в Московію. А вслід їм погнали мов отару тисячі вчених монахів, малярів-митців, знаних вчених та викладачів в якості рабів. Тих же хто спротивлявся тисячами фізично понищили та й розвішали по усій Русі, щоб решту залякати. Усі ж будівлі з іншими цінностями Київської Русі були вщент зруйновані та зпалені золотоординськими дикунами варварського Мокселю. Тож бо з 1708 року, року, коли азійсько-московітський хан-царь забажав стати самим імператором, цебто врівень з іншими монархами, королями того часу, але йому бракувало доброго родослов'я, та багатої історії його темно-незнаного Мокселя. Тож бо він особисто надав наказ-заповіт придворним навколоісторичним шахраям, щоб вони всі вилучені в Київської Русі письменні артефакти втайні від решти світу підробили під його власні потреби. Й оця шахрайсько-зухвала московітська акція тривала й за часів ханші-цариці катрі, яка з активною допомогою наперсточників: карамзіна, ключевського та массою інших соловйовимі творцями мітів та казок. От по цій власне причині, ніякі московітські джерела в історично-культурній царині не заслуговують й на краплю довіри з боку серйозних вчених та дослідників історії.![]()
А кому це "вам"? Кому "вам" доведеться покінуть ето мєсто? Українцям? Чому ж тоді Ви не пишете "нам"? Ви себе ким вважаєте? Хіба не українцем, як Ваш батько?
Я нічого не вєщаю, як Ви кажете, а лише спитав у Вас, бо Ви ж оперуєте тут поняттями малорос , українець, ким Ви - син українця вважаєте себе?
Я себя вважаю гражданином Украины..Это факт..Не хочу зацикливаться на мовах и национальностях..Как у всех намешано..И русские и малоросы..А род мой описан в общем гербовнике с 1340 года..Так шо я практически от динозавров..Мне этого достаточно..Я не расписываюсь от имени украинцев или русских..я всегда говорю от своего имени..
| Головна | Афіша | Новини | Куди піти | Про місто | Фото | Довідник | Оголошення | |
| Контакти : Угода з користивачем : Політика конфіденційності : Додати інформацію |
copyright © gorod.dp.ua. Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника. Про проєкт :: Реклама на сайті |
|
Bookmarks