Допис від
j
Шановна пані просто не второпають елементарних норм шляхетної поведінки в суспільстві?
Я ж загострював неодноразово, що є видатним душелюбом та людоведом. Тому, як я можу не брати до уваги неспроможність деяких дописувачів цього шанованого ресурсу до сприйняття моєї рідної мови? Доводиться постійно йти на компроміс, втрачаючи тим самим можливість вдаватись до неперевершено яскравих та виразних мовних засобів, якими напрочуд багата Співуча. Якщо люб'язна пані Птиця забажають, можу поширити на неї елітарний режим спілкування українською
Взагалі-то це не стосується мого спілкування з деякими росіянськими гостями, я їх називаю медведко бригадне. Переважна більшість їх мені не цікаві в якості рівних співрозмовників, бо є або платними, або переконаними (що зе для них самих страшніше) агітпропівцями дуже низької кваліфікації. Дочекатись від них тверезих переконливих логічних та небрехливих думок просто неможливо, природа їхня така. Медведків я використовую в якості наочного матеріалу для привселюдного потішного гноблення. Благословенний біоматеріал!
А російською в оГороді користаюся здебільшого, якщо не виключно, заради моїх співвітчизників-земляків на кшталт топікстартеру. Заради ще не сконаних екс-совків, та людей, які досі є під впливом вгамселиних з дитинства цвяхів комуністично-імперської пропаганди та звичайних (а тому в принципі нормальних) лінощів розуму. Тобто, заради таких же, яким я сам є багато в чому.
И по вопросу темы, чтоб яснее было не знающим украинского, сформулирую так: язык, это такой же атрибут государственности, как гимн, герб, флаг, границы, армия, полиция, деньги, законы и проч.
Убирайте любой из этих компонентов - и любое государство становится неполноценным. Убирайте 2-3 этих компонента и любому государству наступает песец таймырский.
С языком ещё веселее картинка. У всякой нации в процессе протекания исторического процесса, случаются разные государственные опыты широчайшего диапазона — от колоний до империй. Государства в одной и той же стране появляются и исчезают, но нация остаётся нацией, её культура продолжает жить. При одном условии: культурный "цемент" нации, национальный язык, должен оставаться цементом.
Это прекрасно понимают все империалисты и все империи, именно поэтому, всякая империя стремится ассимилировать культуры сопредельных народов, прежде всего прицеливаясь на их языки. Именно поэтому нас пытались и полонизировать и германизировать и русифицировать каждая из пришлых империй.
И, если кому-то кажется, что последняя империя, обладавшая Украиной, отказалась от планов реваншизма, так я рассмеюсь тому прямо в лицо.
Bookmarks